חמישה שבועות בדיוק לבחירות: מסקר שערך מכון ‘מדגם’ בראשות מנו גבע ובשיתוף iPanel, ופורסם הערב (שלישי) ב’מהדורה המרכזית’ של חדשות 12 עולה, כי תמונת המצב הפוליטית די סטטית.
לפי הסקר, נתניהו והליכוד מתחזקים במנדט אחד – ייתכן שבהשפעת הריאיון של נתניהו אמש ליונית לוי, ימינה של בנט נחלשת במנדט ומתקרבת לאזור החד-ספרתי, ושתי מפלגות בגוש המרכז-שמאל קרובות לאחוז החסימה.
מהסקר עולה, כי לו הבחירות היו מתקיימות היום, מפלגת הליכוד בראשות נתניהו הייתה מקבלת 29 מנדטים – התחזקות של מנדט אחד בהשוואה לסקר האחרון שפורסם בשבוע שעבר.
המפלגה השנייה בגודלה היא יש עתיד של יאיר לפיד ששומרת על כוחה עם 18 מנדטים, תקווה חדשה של גדעון סער נותרת עם 13 מנדטים – בדומה לסקר הקודם. ימינה של בנט נחלשת במנדט ויש לה רק 10 מנדטים.
תמונת המצב של יתר המפלגות: הרשימה המשותפת בראשות איימן עודה עם 9 מנדטים, ש”ס של אריה דרעי עם 8, יהדות התורה בראשות משה גפני עם 7 מנדטים, ישראל ביתנו בהנהגת אביגדור ליברמן עם 7 מנדטים, העבודה בראשות מרב מיכאלי עם 6 מנדטים, הציונות הדתית בראשות בצלאל סמוטריץ’ עם 5 מנדטים, מרצ בראשות ניצן הורוביץ עם 4 מנדטים – וגם כחול לבן הגוססת של בני גנץ עם 4 מנדטים.
המפלגות שלא עוברות את אחוז החסימה: המפלגה הכלכלית החדשה בראשות ירון זליכה עם 1.9% תמיכה בלבד, רע”מ בראשות מנסור עבאס עם 1.8% תמיכה – ומפלגת מען עם 1%.
לפי נתוני הסקר, התמונה הפוליטית לא משתנה דרמטית והשחקן המרכזי שיכריע איך תיראה הממשלה הבאה ומי יעמוד בראשה יהיה נפתלי בנט, זאת למרות שנחלש במספר המנדטים.
לפי הנתונים, לגוש בראשות נתניהו יש 49 מנדטים (הליכוד, ש”ס, יהדות התורה והציונות הדתית), לבלוק נגד נתניהו יש 61 מנדטים (יש עתיד, תקווה חדשה, ישראל ביתנו, העבודה, מרצ, כחול לבן והרשימה המשותפת) וימינה עם 10 מנדטים.
אם בנט יצטרף לבלוק המפלגות שתומכות בנתניהו, הם יגיעו יחד ל-59 מנדטים בלבד.
לעומת זאת, אם בנט יחבור לבלוק המפלגות שמתנגדות לנתניהו – ניתן להקים ממשלה שתמנה 62 ח”כים ללא הרשימה המשותפת, אך כזו שתהיה חייבת לכלול גם את מרצ והעבודה.
לשאלה מי היית מעדיף שיהיה ראש הממשלה, השיבו 32% אחוזים מהמשתתפים בסקר שהיו מעדיפים שזה יהיה נתניהו – התחזקות של 2% בהשוואה לסקר הקודם. 20% היו מעדיפים בתפקיד את יאיר לפיד – היחלשות של 3% מהסקר האחרון ואילו 13% השיבו שהיו רוצים שגדעון סער יכהן כראש ממשלה לאחר הבחירות.
רק 8% השיבו שהיו רוצים שנפתלי בנט יהיה ראש הממשלה, 18% השיבו שלא היו מעדיפים את אף אחד מהם ו-9% לא יודעים את מי הם מעדיפים.
מזמין הסקר: חברת החדשות
עורך הסקר: מדגם ייעוץ ומחקר בראשות מנו גבע
מועד איסוף הנתונים: 16/02/2021
אוכלוסיית המחקר: מדגם מייצג של כלל האוכלוסייה בישראל בגילאי 18 ומעלה
מספר המשיבים בפועל: 503
מספר המתבקשים להשתתף: 3,472
טעות הדגימה המרבית: 4.4%+
שיטה סטטיסטית: הסקר בוצע בשיטות סטטיסטיות מקובלות
שיטת הדגימה: דגימת שכבות ובתוך השכבות דגימה אקראית
אופן ביצוע הסקר: אינטרנטי + טלפוני