3,000 מטרות ביממה: כך תתנהל המלחמה עם חיזבאללה? • צפו

התרגיל כלל לחימה עצימה, הספקי תקיפה, תרחישי הגנת שמי המדינה, שליטה ובקרה, תכנון מדויק, וכן תקיפת אלפי מטרות והטלת חימושים רבים • בכיר בחיל: "זאת קפיצה משמעותית - במלחמת לבנון השנייה כולה הותקפו כ-5,000-4,000 מטרות"
חיים טוויל
ד' אדר התשפ"א / 16.02.2021 17:28

תרגיל חיל האוויר “ורד הגליל”, שתרגל אפשרות של פתיחת מלחמה בלבנון, הגיע היום (שלישי) לסיומו:  התרגיל הופעל בשלושת הימים האחרונים במתכונת פתע של מעבר משגרה לחירום, ובחן את כלל המנגנונים והתהליכים המתבצעים בחיל האוויר במעבר למצב כוננות עליונה.

הם אמרו שזו שפעת קלה: כך נעצור את השקרים של מתנגדי החיסונים

במהלך התרגיל חיל האוויר הצליח לעמוד ביעד של תקיפת 3,000 מטרות ביממת קרב אחת. “במלחמת לבנון השנייה תקפו במשך חודש שלם באזור 5,000-4,000 מטרות”, אומר בכיר בחיל.

על פי התרחיש של התרגיל, בישראל מחליטים לצאת למערכה מול חיזבאללה בלבנון אחרי שמטוס של חיל האוויר נפגע מטיל שנורה לכיוונו. התרגיל התחיל ביום ראשון ובו השתתפו כלל מערכי חיל האוויר, ובהם עשרות כלי טיס ואנשי סדיר ומילואים שגויסו באופן מהיר לקחו חלק בתרגיל, במסגרתו תרגלו לחימה עצימה, הספקי תקיפה, תרחישי הגנת שמי המדינה, שליטה ובקרה, תכנון מדוייק, תקיפה נרחבת ועוצמתית וכן תורגלה תקיפת אלפי מטרות והטלות חימושים רבים, שדימו מלחמה בזירה הצפונית.

במקביל, התרחש תרגול משמעותי של ההגנה האווירית, שבו תורגלה הגנה על המדינה מטילי שיוט של חיזבאללה. כמו כן, תורגל מערך ההגנה האקטיבית כנגד מערך התמ”ס שמכוון את טיליו גם לעבר בסיסי חיל האוויר או ריכוזי האוכלוסייה.

הכול נעשה בהפתעה, שנועדה לבחון את המנגנונים של החיל, כדי לראות מה עובד ומה דרוש שיפור.

בצה”ל מציינים, כי חיל האוויר ימשיך להיערך ולשפר כל העת את מוכנותו למלחמה, תוך שימור העליונות האווירית והגנת שמי המדינה ותושביה.

מפקד חיל האוויר, אלוף עמיקם נורקין סיכם את התרגיל: “התרגיל שיפר את המוכנות של חיל האוויר ללחימה בזירה הצפונית באמצעות תרגול אפקטיבי ועצים שנמשך בשלושת הימים האחרונים. נמשיך לספק הגנה על שמי המדינה ולשמר את עליונותו של חיל האוויר במרחב”.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות