המחקר גילה: חרדים המתגוררים בשכונות מעורבות חלו פחות בנגיף

מממצאי המחקר \שערכו חוקרים מהפקולטה למדעי החברה באוניברסיטת תל אביב עולה: קשר מובהק בין ההיבדלות של הקהילה החרדית לבין שיעורי תחלואה גבוהים
חרדים 10
ד' אדר התשפ"א / 16.02.2021 11:17

מחקר ראשון מסוגו של אוניברסיטת תל אביב, עליו דווח ב’מעריב’, מצא הבדלים משמעותיים בשיעורי ההדבקה בקורונה בין חרדים המתגוררים בשכונות בהן כל התושבים חרדים לבין חרדים שמתגוררים בשכונות מעורבות.

כנסו: הרשמה למעונות היום לשנת הלימודים תשפ”ב עוברת לאונליין

הם אמרו שזו שפעת קלה: כך נעצור את השקרים של מתנגדי החיסונים

לטענת החוקרים, ד”ר רוית חננאל, ד”ר נחומי יפה וד”ר רם פישמן מהפקולטה למדעי החברה ע”ש גרשון גורדון באוניברסיטת תל אביב, מממצאי המחקר עולה קשר מובהק בין ההיבדלות של הקהילה החרדית לבין שיעורי תחלואה גבוהים.

ד”ר חננאל: “רצינו לבדוק אם ההומוגניות החרדית של השכונה משפיעה על הסיכוי להידבק בקורונה. כלומר, האם לחרדים שגרים בשכונות לא-חרדיות יש אותו סיכוי להידבק בקורונה כמו חרדים שגרים בשכונות חרדיות לגמרי – ומצאנו מובהקות סטטיסטית בין סביבת המגורים למקרי ההדבקה. לחרדי שגר בשכונה הטרוגנית סיכוי נמוך יותר להידבק בקורונה מאשר לחרדי שגר בשכונה חרדית הומוגנית”.

החוקרים, שערכו את המחקר במאי 2020, בזמן היציאה מהסגר הראשון, סקרו כ־9.2 מיליון אזרחים בכ-2,400 שכונות.

ד”ר חננאל מציינת, כי ישנם משתנים רבים שמשפיעים על סיכויי ההידבקות בקורונה, כגון מעמד סוציו־אקונומי, מספר הנפשות במשפחה, צפיפות הבנייה, רמת החשיפה לטכנולוגיה ועוד – אולם אין בכך כדי להסביר את הפערים הגדולים בשיעורי ההדבקה בין חרדים המתגוררים בשכונות חרדיות לחרדים המתגוררים בשכונות מעורבות.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות