הפרופסור שהמציא את הג’לטין הכשר מעור דגים נפטר בגיל 82

יוסף גרינבוים
|
ב' אדר התשפ"א / 14.02.2021 17:14
פרופסור שלמה גרוסמן, ממציא הג’לטין הכשר, הלך לעולמו בגיל 82 • היה פרופ’ אמריטוס לביוכימיה בפקולטה למדעי החיים באוני’ בר- אילן • הותיר אחריו ארבעה ילדים

המכללה האקדמית אשקלון איבדה את אחד מסמליה הבולטים – נשיא המכללה, פרופסור שלמה גרוסמן ז”ל, שכיהן בתפקיד משנת 2012.

גרוסמן, שנפטר בגיל 82,  היה חוקר מוערך, נשיא אהוב ומודל לענווה וצניעות.

פרופ’ גרוסמן אחראי על פיתוח הג’לטין הכשר מדגים, המצאה שהקנתה לו שם עולמי.

גרוסמן היה פרופ’ אמריטוס לביוכימיה בפקולטה למדעי החיים, ראש המחלקה למדעי הטבע, דיקאן הפקולטה למדעי הטבע וסגן נשיא למחקר של אוניברסיטת בר-אילן. הוא כיהן שנים רבות כחבר המועצה להשכלה גבוהה, וכיו”ר הוועדה לתכנון ולתקצוב (ות”ת), במשך 7 שנים.

בעבודתו המחקרית עסק באנטיאוקסידנטים. הוא פיתח שיטה להכנת ג’לטין כשר, מעור של דגים, שעליו רשמה אוניברסיטת בר-אילן פטנט עולמי.

פרופ’ גרוסמן היה גם חבר האקדמיה האירופית למדעים ואומנויות וחבר האגודה הביוכימית הישראלית.

פרופ’ גרוסמן זכה באותות הוקרה של הקתדרה “לויט שוורץ” -חילוף חומרים בתהליכי חימצון באוניברסיטת בר אילן, יקיר המכללה האקדמית “תל חי” ויקיר המכללה האקדמית “בית ברל”.

כנשיא המכללה האקדמית אשקלון פעל לפיתוח מקצועות הבריאות במכללה. בתקופת נשיאותו נפתחו במכללה 3 חוגים: בריאות הציבור, סיעוד ותזונה. יחד עם מנכ”ל המכללה שקד על פתיחת החוג למדעי החיים: קדם רפואה בשיתוף המכללה האקדמית אחווה ומוסדות בחו”ל.

אשתו, יהודית, נפטרה בשנת 2018. הוא הותיר אחריו ארבעה ילדים.