מרת דבורה פרומר ע”ה מקריית שמואל נפטרה בליל שבת בגיל 76
ברוך דיין האמת: במרכז הרפואי רמב”ם בחיפה נפטרה בליל שבת, בגיל 76, לאחר אירוע מוחי בו לקתה ביום חמישי, מרת דבורה פרומר ע”ה, אשת הרה”ח רבי שמואל פרומר, מחשובי חסידי חב”ד בקריית שמואל שבחיפה.
כנסו: הרשמה למעונות היום לשנת הלימודים תשפ”ב עוברת לאונליין
הם אמרו שזו שפעת קלה: כך נעצור את השקרים של מתנגדי החיסונים
המנוחה ע”ה הייתה פעילה שנים רבות בנשי חב”ד ונודעה כאשת חסד דגולה. עבדה שנים רבות בחברת ‘המצליח’ למטבעות ומדליות בחיפה.
בהזדמנות סיפרה המנוחה: “נולדתי ברוסיה להוריי שמואל והדסה חווה פרייולד, בט”ו אלול תש”ד, חצי שנה לפני סיום מלחמת העולם השנייה.
“בסיומה של המלחמה, שליטה של רוסיה, סטלין, פתח ‘חלון קטן’ של זמן לאזרחי פולין ואפשר להם לעזוב את רוסיה ולחזור לפולין, מכיוון, שבזמן המלחמה אזרחים פולני’ים רבים ברחו מהגרמנים לרוסיה.
“כשהוריי קבלו את הידיעה המאפשרת להם לצאת מרוסיה, החליטו הוריי לנצל את ההזדמנות ולחזור לפולין ממנה הם ברחו . הוריי ואני עלינו על האשלונים – רכבות להסעות של בהמות ובהם נסענו.
“כשהגענו לפולין אבי הציע לאמי שנלך לעיר בה גרנו, ונבדוק אולי ביתנו נשאר ונשוב להתגורר שם. אבל כשהגענו לשם התברר שאף אחד לא נשאר, והשכנים הגויים לקחו לנו את הבית. כשהשכנים ראו אותנו הם נבהלו מאוד, והבינו שאנחנו רוצים לקחת את הבית. הם הסכימו לתת לנו רק חדר אחד, אבל אמי לא הסכימה לכך ואמרה שהיא לא נכנסת לבית והיא רוצה ללכת. וכך היה.
“חזרנו לרכבות ויחד עם עוד המון פליטים הגענו לפרנקפורט דמיין שבגרמניה. שם היו מחנות של הצבא הגרמני שהאמריקנים שלטו שם בצד אחד והרוסים מצד שני, אנחנו היינו בחלק של האמריקנים. התגוררנו שם עם עוד המון פליטים, קיבלנו ציוד מהצבא האמריקני כי לא היה לנו כלום. שם במחנה אחי נולד. באותו זמן שאמי ילדה, אבי היה מאד חולה. הוא לא היה במחנה, מכיוון שלקחו אותו לבית רפואה רחוק מאד מהמחנה. אימא סידרה לבד את הברית. במחנה זה שהינו שנתיים וחצי.
“אחרי שנתיים וחצי התחילו להוציא את הפליטים מהמחנה באניות לישראל. כשהגיע התור שלנו, לקחו אותנו במשאיות למרסי שבצרפת. ומשם באנייה ‘גלילה’ לכיוון ארץ ישראל. אחרי שבוע הגענו לחיפה. זה היה בלילה מאד סוער וגשום בחודש ינואר 1949. משם לקחו אותנו למחנה צבאי נטוש בפרדס חנה. היו שם עשר משפחות, ובין משפחה למשפחה תלו סדינים כדי שיהיה קצת פרטיות במשפחה. שם היינו תקופה קצרה ואחר כך עברנו למעברה בקרית שמואל.
“היינו בצריף יחד עם עוד שתי משפחות. גם שם גרנו תקופה קצרה עד שאמי קנתה דירה ועברנו לגור בשיכון.
“אני הלכתי פעם ראשונה לגן חובה וכשהתבגרתי, בבוקר עבדתי ואחר הצהריים הלכתי לבית הספר. כעבור זמן התחתנתי ועברתי לגור בירושלים. שם נולדו לי שני בניי הגדולים ומשם חזרנו להתגורר שוב בקריית שמואל. שם נולדו לי שאר בניי ובנותיי”.
הותירה אחריה את בניה, בנותיה וצאאים רבים: ר’ דרור פרומר מלוינגסטון ניו ג’רזי’, המשפיע הרב אסף פרומר מקרית שמואל – משפיע בישיבת חסידי חב”ד ליובאוויטש בחיפה, ר’ יצחק (איז’ו) פרומר מכפר חב”ד והקופירייטר ר’ מנדי פרומר מרמת גן.
בנותיה: מרת יפעת פרידמן ממילאנו איטליה, דורית פרומר-ברזילי, ושלומית רוטנברג.
הלוויתה תתקיים ביום ראשון, בשעה 12:30 בצוהריים בבית העלמין תל רגב בחיפה. עקב המצב ותקנות הקורונה, ההלוויה תהיה מצומצמת.
תגובות
אין תגובות