מבר-אילן לגבעת-שאול ב-8 דקות: הקווים החדשים של הרכבת הקלה יחוללו מהפכה תחבורתית
הרכבת הקלה הפכה בשנים האחרונות לאחד מכלי התחבורה השימושיים ביותר עבור תושבי ירושלים. אלא שמניתוח הצרכים התחבורתיים של תושבי העיר עולה, כי הקווים החדשים יביאו לבשורה אדירה לרוב תושבי ירושלים החרדית ויחוללו מהפך היסטורי באפשריות ההתניידות בעיר.
מניתוח הביקושים על ציר נווה יעקב-בר אילן, וציר בר אילן -הר נוף עולה כי הקו יחולל שינוי אדיר שיחסוך לציבור זמן רב ויספק נוחות מירבית. כך למשל, הנסיעה באוטובוס מנווה יעקב לבר אילן אורכת 40 דקות. ברכבת המהירות תתקצר בחצי, ותרד ל-20 דקות בלבד, כאשר תדירות הרכבות תהיה גבוהה מאוד, ותעמוד על 4 דקות בלבד.
מבר אילן לגבעת שאול, הנסיעה באוטובוס אורכת 35 דקות. לפי הצפי, מהירות ההגעה תרד ל-8 דקות בלבד.
בהתחשב בכך שגם גבעת זאב ושכונות נוספות בירושלים הולכות ומתחרדות, הבשורה היא גדולה הרבה יותר ותביא למהפך אדיר ביכולת להגיע מקצה אחד של העיר לקצה השני, תוך שרבים עשויים לוותר על שימוש ברכבתם הפרטי בשל היתרונות המובהקים של הרכבת, כמו בערים המתקדמות בעולם.
מדובר בבשורה שתביא לשינוי משמעותי באיכות חייהם של רבבות מתושבי ירושלים שנעים בעיר במהלך היום, ותשרת היתר את תושבי השכונות העוטפות את מרכז העיר שבה מתגורר ציבור חרדי גדול.
מהניתוח עולה, כי 73 אלף תושבי אזור בר אילן החרדים יקבלו גישה לכל חלקי העיר באמצעות הרכבת הקלה.
אבל לא רק בר אילן, אלא גם כל השכונות העוטפות, כמו שכונות גבעת שאול והר נוף שבהן מתגוררים למעלה מ-30 אלף תושבים, נווה יעקב ופסגת זאב שבהן מתגוררים כ-27 אלף חרדים – יזכו גם הן לגישה מהירה וקלה למרכז העיר ובין השכונות.
כאמור, בחודשים האחרונים החלה סלילת הקו הירוק שאמור לצאת מצפון העיר, ולהגיע עד שכונת גילה, והקו הכחול שיצא מרמות, יחצה את שכונת גאולה, יעבור סמוך למאה שערים, ירד מתחת לפני הקרקע ברחוב יחזקאל ויעלה שוב ברחוב שטראוס, בואכה מרכז העיר.
“הרכבת תביא מהפכה לתושבי ירושלים החרדים ותוך זמן קצר הציבור לא יבין איך הסתדרנו בלעדיה”, אומר מחזיק תיק תחבורה ותשתיות בעיריית ירושלים, הרב דוד זוהר, שאחראי על הפרויקט מטעם העירייה. “אנחנו מדברים על מהפכה אדירה שתביא לקיצור זמן משמעותי בהגעה מנקודה לנקודה בעיר”.
הרב זוהר ממשיך: “כמה זמן לוקח היום לנסוע משכונות הצפון לחתונה ב’גוטניק’? כמה זמן לוקח לנסוע היום מנווה יעקב לבר אילן? מדובר בסיוט של ממש ויש שעות ביום שזה עלול לקחת שעה ארוכה. אבל כאשר תהיה רכבת הנוסעת מנווה יעקב דרך בר אילן, הישר להר נוף וגבעת שאול, היא תגיע לשם בתוך דקות”.
השינוי הצפוי בתחבורה ציבורית מתבקש נוכח הצמיחה המשמעותית בכמות התושבים החרדיים במרכז ירושלים במקביל להתפתחות המואצת של הבנייה במרכז העיר. כבר כיום יש קרוב לחמשת אלפים נסיעות באוטובוס ביום לאורך ציר בר אילן. בקצב הנוכחי, כך מעריכים כל מומחי התחבורה שבדקו את הציר, האזור קרוב לקריסה תחבורתית מוחלטת.
כבר כיום בשעות השיא ובערבי חגים, המקום לא יכול להכיל את מלוא התנועה ומייצר פקקי תנועה בכל האזור.
הרכבת תשחרר את צוואר הבקבוק הזה רק בגלל הגודל שלה: לעומת 50 נוסעים באוטובוס, רכבת תוכל להכיל 500 נוסעים, ותוכל להגיע בתדירות של 4 דקות, מה שאומר מהפכה אדירה לטובת התושבים, ושיפור דרמטי של מהירות ההגעה בין נקודות שונות בעיר.
תגובות
אין תגובות