סער ממשיך להיחלש, הפער בין נתניהו ליאיר לפיד מצטמצם
שישה שבועות לבחירות: סקר מנדטים שערך מכון ‘מדגם’ בראשות מנו גבע ובשיתוף iPanel ופורסם הערב (רביעי) במהדורה המרכזית של חדשות 12, מגלה כי גדעון סער ממשיך להיחלש בעוד לפיד מרחיב את הפער והופך למועמד המרכזי של גוש ‘רק לא ביבי’.
כנסו: הרשמה למעונות היום לשנת הלימודים תשפ”ב עוברת לאונליין
הם אמרו שזו שפעת קלה: כך נעצור את השקרים של מתנגדי החיסונים
בנוסף, שתי מפלגות מגוש השמאל קרובות לאחוז החסימה – ואם לא יעברו, הדבר יסייע לנתניהו להקים ממשלת ימין עם 61 חברים או יותר, יחד עם ימינה.
מהסקר עולה כי לו הבחירות היו מתקיימות היום, הליכוד בראשות נתניהו הייתה זוכה ב-28 מנדטים – ירידה של מנדט בהשוואה לסקר הקודם. המפלגה השנייה בגודלה הייתה יש עתיד בראשות יאיר לפיד עם 18 מנדטים – התחזקות של מנדט בהשוואה לסקר האחרון של חדשות 12.
תקווה חדשה של גדעון סער ממשיכה להיחלש ומקבלת בסקר רק 13 מנדטים – היחלשות במנדט נוסף. ימינה בראשות נפתלי בנט עם 11 מנדטים – בדומה לסקר הקודם.
תמונת המצב של יתר המפלגות: הרשימה המשותפת (חד”ש, תע”ל ובל”ד) בראשות איימן עודה עם 9 מנדטים, ש”ס בהנהגת אריה דרעי עם 8 מנדטים ויהדות התורה כשמשה גפני בראש עם 7.
ישראל ביתנו בראשות אביגדור ליברמן מקבלת 7 מנדטים, העבודה בראשות מרב מיכאלי עם 6 מנדטים, מפלגת הציונות הדתית של סמוטריץ’ מתחזקת עם 5 מנדטים, לעומת הסקר הקודם בו קיבלה 4.
כחול לבן של גנץ ומרצ של ניצן הורוביץ עוברות את אחוז החסימה עם 4 מנדטים כל אחת.
המפלגות שלא עוברות את אחוז החסימה: המפלגה הכלכלית החדשה בראשות פרופ’ ירון זליכה שבעבר התקרבה מאוד לאחוז החסימה ונחלשת משמעותית עם 1.7% תמיכה בלבד, רע”מ בראשות ד”ר מנסור עבאס שהתפצל מהרשימה המשותפת עם 0.9%, מען עם 0.8%, ועצמנו עם 0.3%.
לפי נתוני הסקר, נתניהו לא יכול להקים ממשלת ימין, כיוון שגם עם ימינה של בנט יהיו לו 59 מנדטים שאינם מספיקים.
לשאלה מי היית מעדיף שיהיה ראש הממשלה השיבו 30% מהנשאלים כי הם מעדיפים את נתניהו, 23% את יאיר לפיד, 12% מעדיפים את גדעון סער, 10% רוצים את נפתלי בנט. 16% מהנשאלים השיבו שהם לא מעדיפים אף אחד מהם ו-9% ענו שהם לא יודעים.
מזמין הסקר: חברת החדשות
עורך הסקר: מדגם ייעוץ ומחקר בראשות מנו גבע
מועד איסוף הנתונים: 10/02/2021
אוכלוסיית המחקר: מדגם מייצג של כלל האוכלוסייה בישראל בגילאי 18 ומעלה
מספר המשיבים בפועל: 500
מספר המתבקשים להשתתף: 3,455
טעות הדגימה המרבית: 4.4%+
שיטה סטטיסטית: הסקר בוצע בשיטות סטטיסטיות מקובלות
שיטת הדגימה: דגימת שכבות ובתוך השכבות דגימה אקראית
אופן ביצוע הסקר: אינטרנטי + טלפוני
תגובות
אין תגובות