המואשם ברצח: תינוק בן תשעה חדשים

איך מצא תינוק בן תשעה חדשים את עצמו על ספסל הנאשמים? ואיך הגיב כשהתבקש לתת טביעת אצבעות?
אליעזר היון
י' ניסן התשע"ד / 09.04.2014 21:26

אחרי אולמרט, קצב, הרפז, ושולה זקן, גם הוא מגיע אל ספסל הנאשמים: מוחמד מוסא, תינוק בן תשעה חדשים, נאשם ביחד עם אביו וסבו כי ביקש לרצוח שוטרים בפקיסטן. התינוק שוחרר בערבות עד להתחדשות המשפט ב- 12 לאפריל.

האירוע המוזר ארע בעיר לאהור שבפקיסטן לאחר שבשבוע שעבר השתתפה משפחת הפעוט בהפגנה כנגד המשטר בשל מחסור באספקת חשמל ועליית יוקר המחייה.

במהלך ההפגנה השליכו המוחים אבנים לעבר השוטרים ואלו מיהרו לעצור אותם ולמלאות דוחו”ת וכתבי אישום.

כך מצא התינוק בן התשעה חדשים עם כל משפחתו בבית המשפט. אחד השוטרים רשם ככל הנראה, את משפחת מוסא כולה, כנאשמת בתקיפת השוטרים, והמשטרה המקומית זימנה את כולם אל בית המשפט.

למרבה הביזאריות, בית המשפט דווקא פעל ביעילות ואחד מעובדי המקום לקח ממנו טביעת יד כמקובל. התינוק הגיב בבכי, אלא שעד מהרה התברר כי הוא לא חרד מתוצאות המשפט אלא בטנו היא שהציקה לו.

סדרן בית המשפט אישר להגיש לו את בקבוק החלב שלו – והנאשם נרגע.

הסב שהופיע גם כן בבית המשפט ציין בפני הכתבים שנכחו במקום כי נכדו מתקשה ‘להרים בקבוק’, כך שהאשמה בדבר יידוי אבנים אינה פחות ממגוחכת.

פצצה גרעינים במקום לחם

פקיסטן היא רפובליקה איסלאמית בדרום אסיה הגובלת באיראן, אפגניסטן, סין, והודו. בשנות ה- 70 של המאה עשרים החלה לפתח תכנית לפיתוח גרעין בעקבות פיתוח תכנית דומה על ידי הודו השכנה. בנוסף לפיתוח נשק גרעיני עוסקת פקיסטן גם בפיתוח אמצעי שיגור, כגון טילים בליסטיים וטילי שיוט בעלי יכולת נשיאת ראשי קרב גרעיניים.

ההשקעה הממשלתית בפיתוח אמצעי לחימה, במקום בכלכלה המקומית, הפכה את פקיסטן לאחת המדינות העניות בעולם. פקיסטן מיושבת בצפיפות וסובלת מבעיות פוליטיות ודתיות קשות. היא סובלת מעוני גובר, משיעור אבטלה גבוה (כ-15%) ומאינפלציה (כ-16%).

הסקירה הסוציו-אקונומית הקצרה הזו, מסבירה אולי את התנהגותם חסרת ההיגיון של השוטרים הפקיסטנים. השוטרים במדינה מקבלים שכר נמוך, עוברים הכשרה לקויה, וברחוב הפקיסטני הם מואשמים בשחיתות ובהפרת זכויות אדם.

שר המשפטים הפקיסטני, סאנללה חאן, הודיע כי הורה לאנשי משרדו לפתוח בחקירת המקרה.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות