מסקר ‘פאנלס פוליטיקס’, שנערך על ידי מנחם לזר ופורסם הבוקר (שני) ברדיו 103, עולה כי הליכוד שומר על הובלה משמעותית בצמרת הרשימה – עם 30 מנדטים.
הטכניון קורא לך להצטרף: מלגת קיום ומימון מלא עם ליווי אישי
כנסו: הרשמה למעונות היום לשנת הלימודים תשפ”ב עוברת לאונליין
יש עתיד ממשיכה במגמת ההתחזקות וזוכה ל־18 מנדטים לפי הסקר.
תקווה חדשה בראשות גדעון סער לא מצליחה להתרומם ונשארת עם 14 מנדטים. ימינה במקום הרביעי עם 11 מנדטים, והיא זו שתכריע מי יעמוד בראשות הממשלה הבאה.
הרשימה המשותפת, שהתפצלה ממפלגת רע”מ בראשות מנסור עבאס, יורדת ל־8 מנדטים ואין ספק כי הפיצול פוגע משמעותית בכוחה הפוליטי של המפלגה.
רע”מ, על פי הסקר, לא מצליחה לעבור את אחוז החסימה, והדבר עלול להביא לאובדן קולות של גוש השמאל.
ש”ס מקבלת 8 מנדטים, יהדות התורה וישראל ביתנו עם 7 כל אחת.
העבודה עם 5 מנדטים, בעוד הרשימה המאוחדת של הציונות הדתית, ומרצ עם 4 מנדטים כל אחת.
מי שמפתיע הוא גנץ שלראשונה במערכת הבחירות הנוכחית מצליח לעבור את אחוז החסימה וזוכה ל־4 מנדטים, אך עדיין נמצא בטווח הסכנה.
המפלגה הכלכלית נחלשת ומתרחקת מאחוז החסימה עם 1.1 אחוז.
מבחינת הגושים, גוש נתניהו הכולל את הליכוד, המפלגות החרדיות והרשימה הדתית משיג 49 מנדטים, בעוד גוש ‘לא נתניהו’ זוכה ל־60. במידה ובנט יחבור לנתניהו, כל גוש יזכה ל־60 מנדטים ולא תושג הכרעה חד משמעית.
מנגד, אילו יחבור בנט לסער, לפיד, ליברמן, מרצ, העבודה וגנץ – יוכל גוש ה’לא ביבי’ להרכיב את הממשלה הבאה.
כמו כן, נשאלו המשיבים למי היו מצביעים לו הבחירות לראשות הממשלה היו אישיות, והבחירה הייתה בין נתניהו לגדעון סער. 45 אחוז מכלל המשיבים השיבו כי היו מצביעים לנתניהו, בעוד 41 אחוזים לסער. אילו הבחירה הייתה בין נתניהו ליאיר לפיד, 54 אחוזים השיבו כי היו בוחרים בנתניהו, ו-37 אחוזים בלבד ללפיד.
למרות זאת, כאשר הבחירה הייתה בין נתניהו לבנט, חלה ירידה מעט בתמיכה בנתניהו ל-43 אחוזים, בעוד בנט זוכה ל־35 אחוזי תמיכה. אם כן, עולה כי כאשר הבחירה היא בין נתניהו למועמד אחר, נתניהו מוביל בכל התרחישים בהתאמה לראשות הממשלה.