‘דיירקט פולס’: מרצ נמחקת, מנדט וחצי של חרדים תומכים בסמוטריץ’

לגוש הימין יש 61 יחד עם ימינה • שלוש מפלגות מקבלות ארבעה מנדטים: הציונות הדתית, כחול לבן ורע"מ • מפלגת מרצ לא עוברת את אחוז החסימה - ומקבלת 2.9% • שלוש תופעות מרתקות שהבשילו במערכת הבחירות הנוכחית, עשויות לשנות את המפה הפוליטית
אריה ריבקינד
כ"ה שבט התשפ"א / 07.02.2021 17:30

מכון הסקרים ‘דיירקט פולס’ – המכון שהצליח לזהות ראשון את המגמות בבחירות האחרונות – פרסם היום (ראשון) סקר מנדטים ראשון מאז סגירת הרשימות שיתמודדו בבחירות לכנסת ה-24..

הטכניון קורא לך להצטרף: מלגת קיום ומימון מלא עם ליווי אישי

כנסו: הרשמה למעונות היום לשנת הלימודים תשפ”ב עוברת לאונליין

מהסקר עולה כי הליכוד היא המפלגה הגדולה בישראל עם 31 מנדטים, יש עתיד של יאיר לפיד זוכה ב-14 מנדטים, וגם ‘תקווה חדשה’ של גדעון סער מקבלת 14 מנדטים.

מפלגת ימינה בראשות נפתלי בנט זוכה ב-11 במנדטים, ‘ישראל ביתנו’ של אביגדור ליברמן עם תשעה מנדטים, סיעת ש”ס מקבלת שמונה מנדטים והרשימה המשותפת עם שבעה מנדטים.

רשימת יהדות התורה מקבלת בסקר שבעה מנדטים, וגם מפלגת העבודה עם שבעה מנדטים.

שלוש מפלגות מקבלות ארבעה מנדטים: הציונות הדתית, כחול לבן ורע”מ.

מפלגת מרצ לא עוברת את אחוז החסימה (2.9%) וגם המפלגה הכלכלית של ירון זליכה נותרת מחוץ לכנסת (1.1%).

וכך כתבו מנהלי המכון:

עם סיום הגשת הרשימות הבטחנו להיכנס לזירה. הנה מגמת המנדטים הראשונה שלנו לבחירות 2021. המירוץ נפתח מכאן:

לחצו להגדלה. צילום: דיירקט פולס

ישראל לקראת סבב בחירות רביעי תוך שנתיים, שונה מאוד מקודמיו. ייתכן וגם יהיה הסבב שיביא להכרעה.

בסקר הנוכחי ניתן דגש מיוחד לחורים השחורים של ישראל, בדגש על החברה הערבית, המגזר החרדי ויוצאי ברה”מ, מגזרים שיוצאים להצביע ביום הבחירות למרות היענות קשוחה יותר בסקרים.

עם הדרמות שנמצאות בעיקר בתחתית, ועלולות לעצב את המפה כולה, לדגימה הזו יש משקל מכריע. בהתאם לכך, הסקר נערך בשפה העברית, הערבית ורוסית.

סך הכל תושאלו במדגם הנוכחי 2,067 נדגמים.

שלוש תופעות מרתקות שהבשילו במערכת הבחירות הנוכחית, עשויות לשנות את המפה הפוליטית: איחוד הציונות הדתית, פיצול הרשימה המשותפת ודפוסי הצבעת יוצאי ברה”מ.

נתחיל דווקא בעבאס:

1. המהלך של מנסור עבאס, מתברר כעשוי להיות צעד שובר שוויון. מפלגה בראשותו עוברת את אחוז החסימה ועשויה לקבל 4 מנדטים, כאשר תומכיו מצהירים במפורש כי נתניהו צריך להתחלף, אבל מעריכים מצד שני שהוא יבחר שוב וחושבים שצריך לשתף עם כל ממשלה נבחרת כדי לשפר את מצב האוכלוסייה הערבית. הרחבה על הסקר בחברה הערבית (557 נדגמים בסגמנט זה) בהמשך השבוע.

המהלך הזה מייצר שני מפצים משמעותיים: הרשימה המשותפת יורדת ל-7 מנדטים, ומרצ לא עוברת את אחוז החסימה, לאחר שהיא מאבדת קולות במגזר הערבי מחד ולמפלגת העבודה של מיכאלי מאידך.

2. בצד הימני של המפה, הבלוק של סמוטריץ’ ובן גביר חוצה את אחוז החסימה, בעיקר בזכות מנדט שחוזר מהליכוד (אולי תומכי פייגלין לשעבר) ומנדט וחצי שעוברים אליהם מהמפלגות החרדיות, ש”ס ואגודת ישראל.

3. כדאי לשים לב לבוחרי ליברמן שעוזבים את גוש הימין. לישראל ביתנו יש בייס חזק מאוד של כמעט 4 מנדטים דוברי רוסית שאינם נדגמים בסקרים, והם בעלי דעות ימין מוצקות בנושאים המדיניים.

בנוסף אליהם, בני הדור השני והשלישי שבעבר חצו לליכוד בגלל סוגיות ביטחון וכלכלה (בחירות 2015), חזרו לתמוך בישראל ביתנו בגלל נושאי דת ומדינה שעשויים להוות משקל משמעותי בבחירות הנוכחיות (‘סוף לשלטון החרדים’).

תופעה מעניינת נוספת שיש לציין היא התייצבותה של כחול לבן (כרגע) מעל אחוז החסימה. 6 המנדטים המתלבטים, ממש במרכז המפה הפוליטית, שנשארו על הגדר למרות היצע המפלגות מימין ומשמאל, הם אלו שיכריעו אם כחול לבן תשרוד או תיעלם לבלי שוב.

44 ימים לבחירות – התיקו הפוליטי עדיין לא נשבר.

המדגם נערך על ידי שלמה פילבר וצוריאל שרון באמצעות Direct Polls LTD, בתאריך ה-6 וה-7 בפברואר 2021, באמצעות מערכת דיגיטלית בשילוב פאנל, בקרב 2,067 משיבים בוגרים (18+) מכלל האוכלוסייה בישראל בשפות העברית, הערבית והרוסית. טעות הדגימה הסטטיסטית 2.3%+- בהסתברות של 95%.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות