לראשונה מקום המדינה לא יהיה למפד״ל ההיסטורית נציג בכנסת: יו״ר מפלגת הבית היהודי, חגית משה, ויו”ר מפלגת ימינה, נפתלי בנט, הגיעו הערב (חמישי) להסכם שימנע את מחיקת תנועת המפד”ל-הבית היהודי מהמפה הפוליטית, לאחר שהתפוצצו המגעים מול רשימת הציונות הדתית ועוצמה יהודית.
בנט נעתר לבקשתה של משה, והשניים סיכמו כי מפלגת הבית היהודי לא תרוץ באופן עצמאי בבחירות לכנסת ה-24, אלא תביע תמיכה מלאה ברשימה ימינה בראשות נפתלי בנט.
מפלגת ימינה, בכניסתה לממשלה או בהרכיבה את הממשלה הבאה, תדאג למינויה של חגית משה לשרה בממשלה אשר תהיה אמונה על תחומי הציונות הדתית ובכללים נושאי החמ”ד, הגרעיניים התורניים, השירות הלאומי, ישיבות ההסדר והמכינות הקדם צבאיות, והחטיבה להתיישבות.
בנוסף, מפלגת ימינה תהיה רשאית להשתמש בהשאלה באות ב׳ לקראת הבחירות לכנסת ה-24.
הרב חיים דרוקמן נתן את הסכמתו להסכם שנחתם בין מפלגת הבית היהודי למפלגת ימינה.
לפי דיווחו בערוץ 7, חגית משה אמרה למקורביה כי לפי שעה אין בכוונתה לעזוב את תפקידה בעיריית ירושלים. “נבחר את השר המתאים לשמור על ערכי הציונות הדתית”.
מפלגת ”הציונות הדתית’ בראשות ח”כ בצלאל סמוטריץ’ תרוץ יחד עם מפלגת נעם ועוצמה יהודית.
וזו הרשימה:
1. בצלאל סמוטריץ’ – יו”ר מפלגת הציונות הדתית. חבר ועדת הכספים. שר התחבורה וחבר הקבינט המדיני-ביטחוני לשעבר. כשר התחבורה הוציא לפועל את מיזם נתיב פלוס בנתיבי איילון ובכביש החוף, בנוסף הביא לזירוז חשמול הרכבת בין תל אביב לירושלים. כח”כ הוביל את שדולת ארץ ישראל בכנסת ואת חוק ההסדרה לצד שורת חוקיים חברתיים. הוביל את המאבק להשארת שדה דב למען תושבי אילת.
2. מיכל וולדיגר – יו”ר עמותת “בת עמי” המפעילה אלפי מתנדבות ומתנדבים בשירות הלאומי-אזרחי. כיהנה כחברת מועצת העיר גבעת שמואל והחזיקה את תיק הרווחה ושימשה כיו״ר הועדה למלחמה בסמים ובאלכוהול. מובילה את הפעילות למען פגועי נפש בישראל והקימה את ארגון “אמונת”כ”.
3. איתמר בן גביר – יו”ר מפלגת עוצמה יהודית. בעל משרד עו”ד. פעיל ימין ותיק למען ארץ ישראל, שנאבק במשך שנים ברדיפת פעילי ימין, מתיישבים וחרדים. היה שותף למספר נרחב של מיזמים למען ההתיישבות היהודית ביהודה ושומרון. כמשפטן הביא לזיכוי מלא של נאשם בפרשת העינויים של נערי הגבעות ואף לתקדימים חשובים רבים. חבר למפלגת הציונות הדתית במסגרת בלוק טכני.
4. שמחה רוטמן – עו”ד. ייסד את התנועה למשילות ודמוקרטיה. בעל משרד עורכי דין “רוטמן-לב-בינה”. הוביל את השינוי בשיח הישראלי סביב הצורך ברפורמות במערכת המשפט. בשנה האחרונה הוציא את הספר ״מפלגת בג״ץ״ אשר חושף את המהפכה השיפוטית שחולל בית המשפט העליון. במסגרת עבודתו כעורך דין, ייצג את ההתיישבות בעתירות כנגד חוק ההסדרה.
5. אורית סטרוק – מראשי הישוב היהודי בחברון- עיר האבות. ח״כ לשעבר בכנסת ה-19. מנהלת שדולת ארץ ישראל בכנסת והובילה עשרות מאבקים ציבורים ופרלמנטריים למען ההתיישבות. מייסדת ומנהלת ארגון זכויות האדם ביש״ע והובילה מאבקים למען זכויות מפגיני הימין בהתנתקות, בעמונה ועוד. בפעילותה כחברת הכנסת ה-19 המשיכה לעסוק בנושאי זכויות אדם ובנושאי ארץ ישראל.
6. אבי מעוז – לשעבר מנכ”ל משרדי הפנים והשיכון. הוביל את מטה “שלח את עמי” לשחרור אסירי ציון מברית המועצות. ממקימי הקיבוץ מגדל עוז. שימש כיו”ר מנהלת המעבר של התעשייה הביטחונית לנגב וכיהן בשלל תפקידים במגזר הציבורי והפרטי. חבר למפלגת הציונות הדתית במסגרת בלוק טכני.
7. רחלי צינקין – עו”ד. בעלת תואר בפסיכולוגיה ובמשפטים. מ”מ יו”ר הנהלת המרכזים הקהילתיים של מזרח נתניה. הקימה מרכז לשיקום מתמודדות נפש דרך הקהילה במגזר החרדי בבני ברק. ניהלה את מיפקד הבית היהודי ואת הפריימריז במפלגה ב-2012. נטלה חלק בהקמת מוסדות חינוך בנתניה ומייעצת בהתנדבות בתחום המשפטי למעוטי יכולת ולעמותות המיגזר השלישי.
8. איינאו אוריאל סנבטו – יזם חברתי וחינוכי. הקים בשנת 2003 את השדולה למען יהודי אתיופיה בכנסת. קידום חוק שמטרת מתן ייצוג הולם לבני העדה האתיופית בשירות הציבורי. שימש כמנכ”ל בעמותת “בני יצ’אלאל- עמותת יוצאי אתיופיה למען קידום הספורט בקהילה”.
9. אליהו עטיה – מנהל פעילות “הפורום ההתיישבות הצעירה”. הוביל בחודשים האחרונים את המאבק להסדרת ההתיישבות הצעירה. סמנכ”ל פיתוח של חברת הנדל”ן “באמונה”.
10. יצחק וסלהוף – מנכ”ל ומייסד עמותת “אחיעד” ע”ש הרב אחיעד אטינגר הי”ד, הפועלת לסייע לתושבי דרום תל אביב. מתגורר בדרום תל אביב, נשוי למוריה ואב לשלושה. החל את פעילותו הציבורית בגיל צעיר במפלגת האיחוד הלאומי. למד בישיבת נתיב מאיר ובישיבת ההסדר בית שאן. מנכ”ל מפלגת עוצמה יהודית. חבר למפלגת הציונות הדתית במסגרת בלוק טכני.