50 ימים לפני הבחירות: משה (בוגי) יעלון הודיע שהוא ומפלגת תל״ם פורשים מהתמודדות בבחירות 2021. ההודעה מגיעה כיממה לאחר פרישתו של אבי ניסנקורן, עד לא מזמן שר המשפטים ואחד השחקנים הבולטים בגוש השמאל, ממפלגת הישראלים בראשות רון חולדאי.
הטכניון קורא לך להצטרף: מלגת קיום ומימון מלא עם ליווי אישי
כנסו: הרשמה למעונות היום לשנת הלימודים תשפ”ב עוברת לאונליין
האם המהלך השפיע על המפה הפוליטית?
מה שהתחיל כקרב בין נתניהו נגד בנט, הפך לנתניהו נגד סער, וכעת על פי תוצאות סקר מיוחד שנערך עבור רדיו 103fm – הפך לנתניהו נגד לפיד.
מפלגת הליכוד ממשיכה במגמת ההתחזקות וזוכה בסקר ‘פאנלס פוליטיקס’ ל-32 מנדטים, המפלגה השנייה בגודלה היא יש עתיד בראשות לפיד עם 19 מנדטים. סער ממוקם כמפלגה השלישית עם 14 מנדטים.
ימינה בראשות נפתלי בנט זוכה ל-13 מנדטים.
בהמשך: הרשימה המשותפת עם 10 מנדטים, המפלגות החרדיות זוכות ל-8 מנדטים כל אחת, ישראל ביתנו עם 7 ובתחתית הרשימה – העבודה של מרב מיכאלי עוברת את אחוז החסימה עם 5 מנדטים ומרצ מגרדת את אחוז החסימה עם 4 מנדטים.
לראשונה מאז תחילת סבב הבחירות הרביעי, כחול לבן לא עוברת את אחוז החסימה.
מתחת לאחוז החסימה נמצאות גם הציונות הדתית, עוצמה יהודית-נעם, הישראלים והמפלגה הכלכלית.
מהסקר עולה כי יש כ-80 מנדטים לגוש הימין, אך המחנה מפוצל – בעד נתניהו או נגד נתניהו.
על פי הסקר, נתניהו לראשונה משיג 61 מנדטים לגוש הימין עם המפלגות החרדיות וימינה. בנט לא הצהיר בצורה מפורשת על כוונותיו לחבור לנתניהו לאחר הבחירות, ולכן התמונה הפוליטית טרם התבהרה לחלוטין.
באשר לשאלה כיצד ישפיע חיבור של העבודה והישראלים על המפה הפוליטית, עולה כי לפיד וסער ירדו במנדט, ומפלגת האיחוד תזכה ל-7 מנדטים.
למרות זאת, החיבור לא ישנה את מפת הגושים, וגוש נתניהו עדיין יזכה ל-61 מושבים.
עוד נשאלו המשתתפים כיצד יצביעו אם מפלגת הציונות הדתית בראשות בצלאל סמוטריץ’ תרוץ בבחירות לכנסת ברשימה מאוחדת עם עוצמה יהודית בראשות איתמר בן גביר ומפלגת נעם.
מהסקר עולה כי הליכוד, יש עתיד, ימינה ותקווה חדשה ייחלשו במנדט, שאר המפלגות יישארו ללא שינוי והאיחוד יניב 5 מנדטים.
לסיום, נשאלו המשתתפים האם היו רוצים שבקואליציה הבאה יהיו חברים המפלגות החרדיות. 52 אחוזים השיבו כי היו מעדיפים קואליציה ללא החרדים, ו-30 אחוז בלבד השיבו כי היו מעוניינים בקואליציה עם החרדים.
הסקר נערך אמש (ב’) על ידי מנחם לזר – מנהל ‘פאנלס פוליטיקס’. השתתפו בו 512 חברים בפאנל המשיבים של Panel4All לביצוע מחקרים על גבי האינטרנט (פנייה להשתתף בסקר נשלחה ל־2,943 חברים בפאנל). הסקר בוצע על גבי מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת במדינת ישראל, יהודים וערבים כאחד – מגיל 18 ומעלה. טעות הדגימה המרבית היא 4.4 אחוזים.