3 במצב קשה מאוד: לראשונה טיפול נמרץ מיוחד לילדים שחלו בקורונה
בהדסה עין כרם נפתחה, לראשונה בארץ, ולאור ריבוי מקרים המחייבים טיפול נמרץ, יחידת טיפול נמרץ ייעודית לילדים חולי קורונה.
די להשתחצן, תתחיל לעשות כסף. פשוט תעקוב אחרי ההצעות!
הבוקר מאושפזים ביחידה – הממוקמת סמוך ליחידת טיפול נמרץ ילדים הרגילה – לחלוטין במבודד ממנה, מאושפזים ארבעה ילדים, אשר מצבם של שלושה מהם מוגדר קשה מאוד.
יודגש, כי שניים מהם סובלים ממחלות רקע קשות כרוניות.
האחד בן שנתיים – במצב קשה, השני בן 6 שבועות במצב קשה, השלישי בן 13 ימים במצב יציב, והרביעי בן 9 חודשים ללא מחלות רקע – במצב קשה.
ד”ר אורי פולק, מנהל המערך לטיפול נמרץ ילדים בהדסה עין כרם: “נאלצנו להקים יחידת טיפול נמרץ עבור ילדים ותינוקות חולי קורונה הזקוקים להנשמה או לטיפול נמרץ על ידי צוות שהמומחיות שלו היא הרדמה וטיפול נמרץ בילדים.
“שלושת התינוקת המטופלים אצלנו מונשמים ומורדמים, וסובלים ממחלה ריאתית משמעותית. מצבם קשה מאוד ותינוק נוסף במצב יציב”.
סוניה שרעבי, האחות הראשית ביחידה לטיפול נמרץ ילדים בהדסה עין כרם: “מדובר בתינוקות שגם הוריהם בעצמם או חלק מבני המשפחה חולים, ההורים יכולים להגיע לכאן והיו רוצים לשהות כאן 24/7, אך נקרעים בין הטיפול בילדים האחרים בבית – לבין השהייה פה ביחידה לצד התינוקות, וחלק נמצאים כל הזמן על הציר של בית ובית חולים.
“כאנשי צוות כולנו מכילים את הקושי העצום שלהם, הרי התינוקות זקוקים לחיבוק, למגע, וכשאין הורה לידם מאוד קשה לחשוב על ההתמודדות שלהם. כולנו מנסים לסייע בכל דבר, כמובן שתמיד נמצאים אנשי צוות בפנים שעות ארוכות כדי להשגיח מקרוב.
“רק עכשיו סיימתי שיחת וידאו עם משפחתו של התינוק בן החודש וחצי, כשכל 6 אחיו צפו בו ממרחק ואמרו שהאח הקטנטן שלהם חמוד ומתוק. זה שובר את הלב, ולכן עלינו מוטלת האחריות גם לטפל ולשמור על מקצועיות ברמה הכי גבוהה, וגם לחבק וללטף ולסייע רגשית ולהיות כמובן זמינים בכל רגע ורגע, כדי לחבר את ההורים והאחים אל הקטנטנים”.
היא הוסיפה: “כל ילד הוא עולם ומלואו, חלקם ללא ההורים לצידם והטיפול הוא צמוד יום ולילה. שעות ארוכות בבגדי המיגון המסורבלים, החייאות קשות – ממושכות בלתי צפויות, מעקב מדוקדק אחרי כל נשימה”.
פרופ’ זאב רוטשטיין, מנכ”ל בית החולים הדסה, שוחח הבוקר (שישי) עם ניסים משעל ב-103FM – על פתיחת המחלקה.
אני, וזו תחושה של עוד רבים בציבור, די מבולבל מכל מה שקורה. אנחנו חיים בסגר, התחלואה עלתה השבוע למרות החיסונים, אז מה אני צריך להבין מכל זה? החיסונים פועלים, אבל התחלואה גוברת? אני מאוד מבולבל.
“אז בוא נעשה לך קצת סדר. הבלבול היחידי שיש מבחינתי הוא הבלבול במדיה. מדוע? כי אנחנו משום מה שוכחים שעובר זמן מסוים מתחילת הצעדים שאנחנו עושים ואז לאפקט שלהם. אז תן לי להרגיע אותך וגם את הציבור – אני חושב שאנחנו בסך הכל נמצאים במגמת ירידה. זה מתחיל בשיעור ההדבקה, וממשיך במספר הנדבקים, ולאחר כשבוע עד עשרה ימים זה ישפיע גם על מספר המאושפזים במצב קשה ובינוני בבתי החולים. אנחנו צריכים לחכות טיפה בסובלנות.
“תראו, אין מה לעשות, הסגר הורס את הכלכלה ואת המשפחות, הוא יוצר אומללות עצומה, אבל יש לו גם תכונה חשובה – הוא מקטין מגעים והתקהלויות, ומוריד ההדבקה. הסגר המהודק הזה יעשה את שלו, השאלה היא רק איזה חורבות הוא ישאיר אחריו. אין פה נפלאות, ואני מאמין שהסגר הזה עוד יעשה את שלו”.
קראתי לאחרונה שנבדקת האפשרות לפיה התפתחה מוטציה ישראלית. מה דעתך על זה?
“תשמע, בוא נגיד כזה דבר: ראיתי את החגיגות של משרד הבריאות על הכנסת מכשיר לריצוף עמוק במעבדה הארצית לנגיפים. דרך אגב, הציוד הזה קיים בבתי החולים בארץ, אבל משרד הבריאות שומר על אותה השיטה שלו – שמירה על מרכזיות ושליטה והוא בחר שלא להשתמש בזה. תאר לך מצב בו אנחנו בבית החולים הדסה, שיש לנו את המכשיר הזה כבר שנה וחצי, היינו בודקים את כל החולים בהדסה? הייתי יכול להגיד לך את כל מה שאני חושב, אבל לא נבדק עדיין – שגל התחלואה הנוכחי הוא ברובו מה שאנחנו קוראים לו ‘המוטציה הבריטית’. “זה צפוי שנגיף קורונה יעשה מוטציה. אין דבר כזה שנגיפים וחיידקים לא יעשו מוטציה”.
אבל אנשי פייזר מבטיחים לנו שהחיסון הזה עובד על כל המוטציות. זה לא נכון?
הם שוקדים כל הזמן שהחיסון שלהם ישאר יעיל בכדי להתמודד עם המוטציות, אבל הם לא יודעים מה יהיו המוטציות העתידיות, מתי הן יתפתחו, וכמה. אני סומך על המדענים של פייזר, הם קיבלו כל כך הרבה כסף, ואני בטוח שהם עושים עבודה נהדרת. אני חושב שמדינת ישראל, כמדינה חכמה, צריכה להכין מראש כל מיני אופציות וחיסונים שונים. הרי לא זהה החיסון של פייזר לחיסון הישראלי למשל”.
הבנתי שפתחתם לאחרונה מחלקת טיפול נמרץ לילדים חולי קורונה. זה נכון?
אמת. כרגע יש לנו סדר גודל של שמונה ילדים שמאושפזים במחלקה. אני רוצה לסייג את דבריי ולהיזהר כי אין לי מספיק ידע, לא עשינו ריצוף עמוק לכל חולי הקורונה שמאושפזים אצלנו, אבל יכול להיות שישנה הצטברות של כמה אלמנטים: ברור היום שאוכלוסיית הילדים מתחת לגיל 16 אינה מחוסנת, ואנחנו צפויים לראות תחלואה גדולה בקרב הילדים, הרבה יותר ממה שראינו בעבר.
“מדובר בתופעה חדשה, וחשוב מאוד שנמשיך להגן עליהם גם אם קשה. בנוסף, אני רוצה לנצל את הבמה דווקא עכשיו, כשהצוות הרפואי שלנו נופל מהרגליים ועושה את המקסימום בכדי לעזור לחולים, אולי בשידור הזה שלך ישמעו אותנו מקבלי ההחלטות והדרג המקצועי של משרד האוצר, ויפסיקו את המדיניות הלא טובה שלהם לייבש את בתי החולים הציבוריים ולגרום לנו לקרוס דווקא בשעה קשה כזו. הם חייבים להבין שלפעמים ההחלטות שלהם קובעות חיים ומוות באמצעות התקציב”.
תגובות
אין תגובות