פותח פער: נתניהו מתחזק בעוד מנדט על חשבון סער ועולה ל-30

הפער בין הליכוד לגדעון סער גדל תוך כחודש משישה מנדטים ל-15 • רון חולדאי מתקרב לאחוז החסימה, ואפילו גנץ עובר אותו • איחוד בין סמוטריץ' ובן גביר מכניס את הרשימה לכנסת ומביא את הימין עם בנט ל-60 • איחוד כולל בשמאל מוריד עוד יותר את סער ובנט • ומה קורה עם בוגי ושלח?
חרדים 10
ז' שבט התשפ"א / 19.01.2021 22:05

63 ימים לבחירות, 16 ימים בלבד לסגירת הרשימות לכנסת ה-24: מסקר מנדטים שערך מכון ‘מדגם’ בראשות מנו גבע ובשיתוף iPanel שפורסם הערב (שלישי) במהדורה המרכזית של חדשות 12 עולה, כי הליכוד בראשות נתניהו מתחזק וקרוב להשיג 61 מנדטים יחד עם נפתלי בנט.

חושב על קריירה טובה ופרנסה מכובדת? כאן פותחים לך את הדלת

מנתוני הסקר עולה, כי  לו הבחירות היו מתקיימות היום ויתר המפלגות היו נותרות ללא שינוי, הליכוד הייתה המפלגה המובילה עם 30 מנדטים – התחזקות של מנדט בהשוואה לסקר הקודם של חדשות 12, ואילו המפלגה השנייה בגודלה היא עדיין ‘תקווה חדשה’ בראשות גדעון סער, אלא שהיא נחלשת במנדט נוסף בהשוואה לסקר האחרון, ועומדת כעת על 15 מנדטים.

יש עתיד בראשות יאיר לפיד עם 14, ימינה של בנט עם 13, הרשימה המשותפת עם 10.

יתר המפלגות בסקר: ש”ס בראשות אריה דרעי ויהדות התורה עם 8 מנדטים כל אחת, ישראל ביתנו של אביגדור ליברמן עם 7, מרצ בראשות ניצן הורוביץ מתחזקת  ל-6 מנדטים, כחול לבן של גנץ נותרת יציבה עם 5 מנדטים – ואילו מפלגתו של ראש עיריית תל אביב-יפו, רון חולדאי, קרובה מאוד לאחוז החסימה עם 4 מנדטים בלבד, כאשר המפלגה איבדה מחצית מכוחה מאז שהושקה לפני כשלושה שבועות.

המפלגה שהכי קרובה לעבור את אחוז החסימה היא עדיין המפלגה הכלכלית של פרופ’ ירון זליכה עם 2.4% תמיכה, אחריה – מפלגת ‘הציונות הדתית’ בראשות בצלאל סמוטריץ’ עם 1.9% תמיכה, מפלגת העבודה עם 1.6%, גשר של אורלי לוי-אבקסיס עם 0.7%, הבית היהודי עם 0.6%, עוצמה יהודית של איתמר בן גביר עם 0.5% – וכמותה גם מפלגת ותיקי ישראל בראשות דני יתום.

תל”ם של משה (בוגי) יעלון ותנופה של עפר שלח עם המספר המביך 0.4% תמיכה כל אחת.

כשמחלקים את המפלגות שעוברות את אחוז החסימה לגושי “בעד נתניהו” ו”נגד נתניהו”, עולה שלגוש שתומך בקואליציה בהנהגתו (הליכוד, ש”ס ויהדות התורה) יש 46 מנדטים ואם מכלילים גם את ימינה של בנט – לגוש הזה יש 59 מנדטים.

לגוש ‘רק לא ביבי’ – תקווה חדשה, יש עתיד, ישראל ביתנו, מרצ, כחול לבן, הישראלים, ללא הרשימה המשותפת – יש 51 מנדטים.

אם מצרפים לגוש זה את ימינה של בנט, יש אפשרות להקמת ממשלה עם 64 מנדטים – אך כזו שתכלול גם את מרצ וששת המנדטים שלה.

ומה קורה באיחוד של סמוטריץ’ ובן גביר?

המשתתפים בסקר נשאלו למי היו מצביעים לו הבחירות היו מתקיימות היום – ומפלגות ‘הציונות הדתית’ של בצלאל סמוטריץ’ ו’עוצמה יהודית’ של איתמר בן גביר היו רצות ברשימה אחת.

במקרה כזה, הליכוד עדיין היה בראש אך עם מנדט אחד פחות – 29 מנדטים. תקווה חדשה של סער ויש עתיד של לפיד עם 14 מנדטים כל אחת וימינה של בנט עם 11 בלבד – כשהוא מאבד שני מנדטים.

הרשימה המשותפת עם 10 מנדטים, ש”ס ויהדות התורה עם 8 מנדטים כל אחת, ישראל ביתנו של ליברמן עם 7, מרצ עם 6, כחול לבן עם 5, הישראלים בראשות חולדאי עם 4 – ומפלגת סמוטריץ’-בן גביר (עוצמה יהודית והציונות הדתית) עוברת את אחוז החסימה עם 4 מנדטים.

לפי התרחיש הזה, לגוש עם נתניהו יש 49 מנדטים (הליכוד, ש”ס, יהדות התורה, עוצמה יהודית והציונות הדתית) – ואם מכלילים את בנט וימינה, הגוש הזה עולה ל-60 מנדטים – מה שעדיין לא מאפשר להקים ממשלה אבל קרוב מאוד לשם.

לגוש ‘רק לא ביבי’  – תקווה חדשה, יש עתיד, ישראל ביתנו, מרצ, כחול לבן, והישראלים, ללא הרשימה המשותפת – יש 50 מנדטים. אם מצרפים אליו את בנט וימינה – הוא יכלול 61 מנדטים, שמאפשרים להקים ממשלה – וגם במקרה זה, היא חייבת לכלול את מרצ.

ומה קורה באיחוד בגוש המרכז-שמאל?

משתתפי הסקר נשאלו גם למי היו מצביעים לו הבחירות היו מתקיימות היום ומפלגות המרכז-שמאל יש עתיד, הישראלים, כחול לבן, תל”ם, תנופה, העבודה ו’הכלכלית החדשה’ של זליכה היו רצות ברשימה אחת מאוחדת, כשהעומד בראשה יקבע בהמשך, ויתר המפלגות נותרות ללא שינוי.

במקרה כזה, הליכוד בראשות נתניהו עם 30 מנדטים, ואיחוד המרכז-שמאל עם 27 מנדטים. תקווה חדשה של גדעון סער יורדת ל-13, ימינה של בנט יורדת ל-12.

לפי התרחיש הזה, יתר המפלגות שומרות על כוחן: הרשימה המשותפת בראשות עודה עם 10 מנדטים, ש”ס של דרעי עם 8, יהדות התורה עם 8, ישראל ביתנו של ליברמן עם 7 מנדטים, ומרצ נחלשת במנדט ויורדת ל-5.

ומה קורה לתמונת הגושים במצב כזה? האם איחוד בין כמעט כל מפלגות המרכז-שמאל מגדיל את כוחן?

לגוש תומכי נתניהו – הליכוד, ש”ס ויהדות התורה – יש 46 מנדטים. יחד עם ימינה של בנט, 58 מנדטים.

לגוש ‘רק לא ביבי’ יש 52 מנדטים ללא הרשימה המשותפת. אם מצרפים לגוש הזה את ימינה של בנט, ניתן להקים ממשלה בת 64 מנדטים יחד עם מרצ.

מפער של 6 מנדטים ל-15 בתוך חודש

בסקרי הבחירות שערך חדשות 12 מאז הודיע גדעון סער על הקמת מפלגתו, היא הייתה המפלגה השנייה בגודלה אחרי הליכוד.

שבוע לאחר השקת המפלגה של סער, באמצע חודש דצמבר, היא הגיעה לנתון שיא של 21 מנדטים – ולליכוד היו רק 27. בשבועות שחלפו מאז, הפער בין המפלגות הלך והתרחב: הליכוד ונתניהו התחזקו וכבר הגיעו ל-30 מנדטים, ואילו סער ומפלגתו הלכו ונחלשו, ובסקר הנוכחי זוכים רק ב-15 מנדטים.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות