איפה תפגשו שוטרים? זו מפת המחסומים שיוצבו בכבישים בסגר השלישי

במשטרה נערכים לביצוע ההידוק החל מהלילה: 25 מחסומים יוצבו בצירים המרכזיים בכל היממה • במרחב העירוני יוקמו מחסומים ביציאות ובתוך הערים • מחוז ירושלים ומרכז מתכוננים לפריסת חיילים, בדגש על החרדים והערבים • "פועלים בצורה מדוייקת - לא תראו המוני חיילים ברחובות"
חיים טוויל
כ"ג טבת התשפ"א / 07.01.2021 15:36

אגף התנועה של משטרת ישראל נערך בכוחות מתוגברים, בהתאם לתקנות שיכנסו לתוקפן החל מהלילה (ליל שישי) בחצות.

במסגרת מבצע ‘אחריות מנצחת’, החל מחצות יפעלו שוטרי אגף התנועה בצירים הבינעירוניים לאכיפת עבירות תנועה ומימוש תכלית התקנות.

מיקוד הפעילות האופרטיבית תתבצע בפריסה ארצית של 25 מחסומים בצירים המרכזיים המובילים לערים, אשר יצרו רשת חסימות בין השטח העירוני לבינעירוני.

במרחב הבינעירוני יופעלו מחסומים קבועים בכל שעות היממה, כשבשעות הערב מספרם יגדל. בכדי למנוע פקקי ענק ולאפשר מרקם חיים תקין ככל שניתן האכיפה באזור מרכז הארץ בשעות היום תתבסס בעיקר על אכיפה מדלגת ובתנועה. בסך הכל יופעלו 12-25 מחסומים במהלך כל שעות היממה בכל רחבי הארץ.

במרחב העירוני יוקמו מחסומים סטאטיים, ביציאות ובתוך הערים והיישובים במיקומים מרכזיים, ולצדם גם מחסומים מדלגים ואכיפה בתנועה, לפיקוח אחר הציות להגבלות התנועה.

מיקום והיקף המחסומים יהיה בהתאם לניתוח הצורך המבצעי של כל מחוז, שעון החיים והערכת המצב, זאת בתיאום עם אגף התנועה בנקודות השקה לצירים בינעירוניים.

לצורך עמידה במשימות אכיפת תקנות הקורונה לצד יתר המשימות והאתגרים, יוקצו למחוזות המשטרה כוחות תגבור ממשמר הגבול על יחידותיו, להב 433, המכללה הלאומית לשוטרים, שוטרי מטה וכיו”ב.

היחידה האווירית תפעל לצד אמצעים נוספים בכדי לתת אינדיקציה ותמונת מצב רחבה אודות עומסי תנועה, התקהלויות אסורות ועוד.

לצד הפעילות בשטח, המשטרה תמשיך לפעול בשיתוף פעולה עם הרשויות השונות וגורמי ההנהגה ליצירת שיתוף פעולה עם הציבור והגברת הציות לתקנות. כמו כן המשטרה תנקוט במאמצי הסברה ושיח לצד האכיפה בכל מקום שיידרש ללא יוצא מן הכלל, הכול למען שלום הציבור ובריאותו.

בעת כל אירוע חריג המצריך התערבות וטיפול משטרתי, יש ליצור קשר מיד עם מוקד החירום של המשטרה – מוקד 100. לקבלת מידע, ניתן ליצור קשר עם מוקד המידע הארצי של המשטרה – מוקד 110 ולהתעדכן בערוצי הדיגיטל של המשטרה ומשרד הבריאות אודות התקנות וההגבלות.

“2,000 חולים בירושלים רק ביממה האחרונה”

גם בפיקוד העורף נערכים להכניס כוחות מתוגברים לתוך הערים האדומות על מנת לסייע בסגר, אך בניגוד לסגרים קודמים, הפעם לא ייראו מאות חיילים ברחובות אלא חיילים שיתמקדו בפעולות ספציפיות – בתחום ההסברה, החיסונים, הבדיקות, חקירות אפידמיולוגיות ועוד.

“לא ניכנס בהמוננו לתוך יישובים. אין בכך צורך. נביא סד”ק למקומות שצריך. ברשויות שיודעות כיצד להתמודד לא ניכנס”, אומר מפקד מחוז ירושלים ומרכז, אלוף משנה איתי לוי, ל’ישראל היום’.

“בירושלים יש תחלואה נרחבת, 2,000 חולים רק ביממה האחרונה – כמעט חמישית מהחולים המאומתים במדינת ישראל”, מסביר אל”מ לוי את המורכבות.

האוכלוסיות הגדולות בעיר, הערבית והחרדית, שתיהן נחשבות לבעלי מספר חולים גדול במיוחד, ובמקביל יש להקדיש לכל אחת את תשומת הלב הייחודית שלה בשל האופי של האוכלוסייה.

בכל הנוגע למגזר החרדי, אומר אל”מ לוי, שמפקד על כל מטרופולין ירושלים, מודיעין, אלעד, מודיעין עילית, פתח תקווה, רחובות, יבנה, גדרה ויישובים נוספים, פועלים אנשיו רבות בתחום הסיוע הפרטני לאוכלוסיות נזקקות.

פיקוד העורף פועל גם עם החסידויות השונות בירושלים. “בנינו קבינט חסידויות ועשינו מפגשים שבו הם שטחו את הבעיות שלהם. יש לנו אנשים, ממש קציני אג”ם של כל חסידות, שמעלים אלינו נושאים שונים ואנחנו מסייעים להם במורכבויות”.

בתקופה האחרונה נשמעו קולות רבים שקראו להטיל סגר על שכונות וערים ספציפיות, בעיקר חרדיות, בשל התחלואה הגבוהה בהן. אל”מ לוי דוחה את הקריאות ואומר כי הדבר אינו אפקטיבי.

“אנחנו לא פועלים בסגרים ספציפיים ופרטניים, אני לא מאמין בזה. זה לא אפקטיבי לסגור את השכונות והערים ויכולת האכיפה בלתי אפשרית. אין אפשרות לאכוף סגר על שכונה כמו רמות, שבה יש 60 אלף תושבים. זה לא עובד, וזה לא עזר לנו”.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות