‘הישראלים’ של חולדאי וניסנקורן מחלישה את לפיד ואת סער

כמה מנדטים מקבל גוש הימין הכולל את ימינה? • כמה מנדטים תקבל רשימה מאוחדת של לפיד וחולדאי? • כמה קרובה כחול לבן בראשות בני גנץ לאחוז החסימה? • ומה התוצאות בסדרה של שאלות 'ראש בראש' - ראש הממשלה המכהן נתניהו מול 5 מועמדים שטוענים לכתר? I כל הנתונים
אריה ריבקינד
ט"ו טבת התשפ"א / 30.12.2020 21:19

יממה לאחר שהכריז על הקמת מפלגה חדשה בראשותו, רון חולדאי מקבל בסקר חדשות 12 שפורסם הערב (רביעי)  במהדורה המרכזית של חדשות 12 – 8 מנדטים.

סובלים מבעיה רפואית? מרגישים לבד? • יכולים  להרוויח 6,400 ש”ח לחודש מהמצב

מנתוני הסקר שערך היום מכון מדגם בראשות מנו גבע ובשיתוף iPanel עולה עוד, כי לו הבחירות היו מתקיימות היום, הליכוד בראשות נתניהו הייתה המפלגה הגדולה בישראל עם 28 מנדטים – נתון זהה לסקר הקודם שפורסם בתחילת השבוע.

‘תקווה חדשה’ בראשות גדעון סער היא השנייה בגודלה – אך היא נחלשת בשני מנדטים בעקבות כניסת חולדאי לזירה, ומקבלת 17 מנדטים בסקר.

יש עתיד-תל”ם בראשות יאיר לפיד נחלשת ב-3 מנדטים בעקבות הקמת מפלגת ‘הישראלים’  וזוכה ב-13 מנדטים בלבד בסקר.

ימינה של נפתלי בנט נחלשת במנדט אחד וזוכה ב-12 מנדטים.

הרשימה המשותפת עם 11, ש”ס ויהדות התורה עם 8 מנדטים כל אחת.

עוד עולה מהסקר כי ישראל ביתנו של ליברמן נחלשת ל-6 מנדטים (מנדט אחד ככל הנראה הלך לחולדאי), מרצ של ניצן הורוביץ עם 5 מנדטים בלבד – וכחול לבן בראשות בני גנץ מתקרבת לאחוז החסימה עם 4 מנדטים בלבד – ירידה של מנדט נוסף בהשוואה לסקר הקודם.

העבודה לא עוברת את אחוז החסימה (1.2 אחוזי תמיכה), וכמותה גם מפלגה בראשות עפר שלח (0.8%), הבית היהודי בראשות רפי פרץ (0.4%) וגשר של אורלי לוי-אבקסיס (0%).

גושים ברורים קשה להגדיר על סמך התמונה הפוליטית הנוכחית, אך אם מחשיבים את ימינה בגוש הימין יחד עם הליכוד, ש”ס ויהדות התורה – לגוש הזה יש 56 מנדטים שאינם מספיקים לנתניהו להקים ממשלה, והוא זקוק לעוד מפלגה אחת לפחות של 5 מנדטים ומעלה.

לגוש המפלגות שמתנגדות לנתניהו יש לפי הסקר הזה 64 מנדטים – שכוללים גם את הרשימה המשותפת שסביר שלא תהיה חלק מכל קואליציה שתקום, אך כאלה שיכולים להוות גוש חוסם לממשלה נוספת בראשות נתניהו, ואולי אפילו לא יהיה צורך בתמיכת חברי מפלגת רע”מ של מנסור עבאס.

ומה קורה באיחוד של לפיד וחולדאי?

משתתפי הסקר נשאלו למי היו מצביעים לו הבחירות היו נערכות היום ומפלגות יש עתיד-תל”ם של לפיד ו’הישראלים’ של חולדאי ירוצו ברשימה אחת – ויתר המפלגות יישארו ללא שינוי.

במקרה כזה, הליכוד היה שומר על כוחו עם 28 מנדטים, וכמותו גם גדעון סער עם 17 מנדטים – אלא שמפלגתו הייתה השלישית בגודלה.

מפלגה משותפת של לפיד וחולדאי זוכה לפי הסקר ב-21 מנדטים – והופכת למעשה לשנייה בגודלה בישראל, אך עם זאת, מהנתונים ניתן לראות שהחיבור בין השניים לא מגדיל את כוחם. ללפיד יש 13 מנדטים לפי תמונת המפלגות הקיימת כיום ולחולדאי 8 – ויחד יש להם 21 מנדטים גם ללא צורך באיחוד רשימות.

יתר הנתונים נותרים ללא שינוי גם במקרה של איחוד בין לפיד לחולדאי: ימינה של בנט נשארת עם 12 מנדטים, הרשימה המשותפת עם 11, ש”ס ויהדות התורה עם 8 כל אחת, ישראל ביתנו עם 6 מנדטים, מרצ של ניצן הורוביץ עם 5 מנדטים – וכחול לבן של גנץ לא נמחקת לגמרי ועדיין נמצאת מעל לאחוז החסימה עם 4 מנדטים בלבד.

‘ראש בראש’ על ראשות הממשלה

ואת  מי הנשאלים מעדיפים שיהיה ראש הממשלה לאחר הבחירות – בסדרה של שאלות “ראש בראש” של ראש הממשלה המכהן נתניהו מול 5 מועמדים אחרים שטוענים לכתר.

כשנתניהו וסער הוצבו זה מול זה, נתניהו זכה ב-34% תמיכה, וסער באחוז שמשמעותו היא כמעט תיקו סטטיסטי – 32% תמיכה. 28% מהנשאלים במקרה הזה אמרו שהם לא מעדיפים אף אחד מהם.

נפתלי בנט הוא המועמד השני עם הנתון הגבוה ביותר בשאלת ההתאמה לראשות הממשלה אחרי גדעון סער. נתניהו זוכה ב-33% תמיכה כשהוא מתמודד מולו בלבד, ובנט ב-23%. במקרה הזה, 39% מהמשתתפים בסקר השיבו שהם לא מעדיפים מי מהם לתפקיד.

כשרק נתניהו ולפיד מתמודדים זה מול זה – נתניהו זוכה ב-38% תמיכה לעומת 22% ללפיד. המועמד החדש בזירה, רון חולדאי, זוכה לנתון זהה ראש בראש מול נתניהו: 22% תמיכה. במקרה שלו, נתניהו עם נתון נמוך באחוז אחד – 37% תמיכה.

הפער הגדול ביותר נרשם בין נתניהו לגנץ: כשהוא מתמודד מולו בלבד, נתניהו עם 37% תמיכה וגנץ עם 17% בלבד.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות