נתניהו עולה אבל אין לו 61, גנץ וכחול לבן קרובים לחסימה
הכנסת ה-23 התפזרה בחצות: מסקר חדשות 12 עולה כי אם הבחירות היו נערכות היום, הליכוד בראשות נתניהו הייתה מקבלת 29 מנדטים – התחזקות של שני מנדטים בהשוואה לסקר הקודם שנערך בשבוע שעבר.
סובלים מבעיה רפואית? מרגישים לבד? • ניתן להרוויח כסף מהמצב
מפלגתו של גדעון סער הייתה השנייה בגודלה עם 18 מנדטים – 3 פחות מהסקר הקודם, שנערך ביום בו הצטרפה יפעת שאשא-ביטון למפלגה.
לפי נתוני הסקר, יש עתיד-תל”ם בראשות יאיר לפיד מתחזקת מעט ומקבלת 16 מנדטים, בעוד ימינה בראשות נפתלי בנט עם 13 מנדטים.
הרשימה המשותפת מקבלת 11 מושבים בכנסת הבאה.
ש”ס ויהדות התורה עם 8 מנדטים כל אחת, ישראל ביתנו של ליברמן עם 7 מנדטים, מרצ עם 5 וכחול לבן בראשות בני גנץ מתרסקת ומתקרבת לאחוז החסימה עם 5 מנדטים גם היא.
העבודה, גשר והבית היהודי לא עוברות את אחוז החסימה.
כשבוחנים את תמונת הגושים, ניתן לראות כי נתניהו לא יכול להקים ממשלת ימין שמורכבת מהליכוד, ש”ס, יהדות התורה וימינה – למפלגות האלה יחד יש 58 מנדטים בלבד.
אם מצרפים יחד את כל המפלגות שהביעו התנגדות לישיבה תחת נתניהו, יש להן 51 מנדטים: 18 למפלגתו של סער, 16 ללפיד, 7 לליברמן, 5 לגנץ ו-5 למרצ. יחד עם הרשימה המשותפת (כולל רע”מ), לגוש שנגד נתניהו יש 62 מנדטים.
כחול לבן ללא גנץ ואשכנזי לא עוברת את אחוז החסימה
עוד שאלנו את המשתתפים בסקר למי היו מצביעים אם הבחירות היו מתקיימות היום, ובני גנץ וגבי אשכנזי יפרשו מרשימת ‘כחול לבן’, שתתמודד בבחירות בראשות אבי ניסנקורן – ויתר המפלגות יישארו ללא שינוי?
במקרה כזה, הליכוד ונתניהו עם 30 מנדטים, יש עתיד-תל”ם של לפיד הופכת למפלגה השנייה בגודלה עם 19 מנדטים – וסער נותר עם 18 מנדטים.
עוד לפי התרחיש הזה, מרצ מתחזקת במנדט אחד ועולה ל-6 מושבים ויתר המפלגות שומרות על כוחן, אך כחול לבן נמחקת לחלוטין ולא עוברת את אחוז החסימה. אם בראש הרשימה היה עומד אבי ניסנקורן, וגנץ ואשכנזי לא היו כלולים בה עוד, היא הייתה זוכה ל-2.4% תמיכה בלבד מהציבור.
במקרה כזה, גוש הימין – הליכוד, החרדים וימינה – מתחזק במנדט ל-59 מנדטים – מה שעדיין לא מספיק כדי להרכיב ממשלה. הגוש שמתנגד לנתניהו נחלש במנדט אחד ועומד על 50 מנדטים – ובצירוף הרשימה המשותפת (גם במקרה זה, כזו שכוללת את רע”מ) יש לגוש הזה 61 מנדטים – מה שמספיק כדי ליצור גוש חוסם נגד ממשלת ימין בראשות נתניהו.
משתתפי הסקר נשאלו למי היו מצביעים לו הבחירות לכנסת היו מתקיימות היום, כאשר מפלגה בראשות רון חולדאי הייתה מתמודדת ומפלגת רע”מ הייתה מתמודדת בנפרד מהרשימה הערבית המשותפת, ויתר המפלגות היו נותרות ללא שינוי.
לפי התרחיש הזה, הליכוד עם 29 מנדטים, סער נחלש ל-16 מנדטים ויש עתיד-תל”ם ל-14 מושבים.
בימינה נותרים עם 13 מנדטים גם לפי התרחיש הזה, והרשימה המשותפת עדיין מקבלת 11 מנדטים – גם ללא רע”מ בראשות מנסור עבאס, שלפי נתוני הסקר שערכנו, לא עוברת את אחוז החסימה וזוכה ל-1.1 אחוזי תמיכה בלבד.
ש”ס, יהדות התורה וישראל ביתנו שומרות על כוחן (8 מנדטים לכל אחת מהמפלגות החרדיות ו-7 לליברמן), ומפלגה בראשות חולדאי זוכה ב-6 מנדטים. במקרה כזה, כחול לבן מתקרבת עוד יותר לאחוז החסימה עם 4 מנדטים – וככה גם מרצ.
ומה מצב הגושים אם חולדאי נכנס למירוץ עם מפלגה שלו ורע”מ מתפצלת מהרשימה המשותפת? במקרה כזה, גוש הימין עם 58 מנדטים, והגוש שמתנגד לנתניהו מתחזק ל-53 מנדטים. יחד עם הרשימה המשותפת – והפעם ללא רע”מ – הגוש הזה צפוי לכלול 64 מנדטים.
בשאלת ההתאמה לראשות הממשלה אין שינוי מהותי: רוב הנשאלים עדיין סבורים שנתניהו הוא המתאים ביותר לתפקיד עם 33% תמיכה, אחריו גדעון סער עם 16%, יאיר לפיד עם 12%, נפתלי בנט עם 8% – וגנץ רק עם 4 אחוזי תמיכה. 18% מהמשתתפים השיבו שאף אחד מהם אינו מתאים ו-9% לא יודעים.
תגובות
אין תגובות