פרופ’ גליה רהב: “החיסון לקורונה כנראה יותר בטוח מחיסונים אחרים”
ברקס?
“נכון, ממש לתת ברקס”.
בואי נדבר על החיסון, יש בציבור קרוב ל-24 אחוז שחוששים ולא מתכוונים להתחסן.
“המחלה הרבה יותר מפחידה, התחלואה ממנה, התמותה ממנה מאשר החיסון. חיסון זה הדבר היחיד שבאמת מנע או הפסיק פנדמיות קשות בעולם. אני חושבת שנכון, יש דברים שאנחנו לא מכירים וזה טכנולוגיה יחסית חדשה, אבל היא נראית מאוד בטוחה. חיסון נגד אבעבועות רוח או חצבת, הם עקרונית חיסונים הרבה יותר מסוכנים מאשר החיסון הזה. אבל על חיסון הקורונה אין עדיין מידע. אני חושבת שכשמסתכלים מה מול מה אין מה להשוות ואנחנו חייבים לעשות משהו להפסיק את הפנדמיה הזאת”.
להתחסן בלי חשש?
“אני לא רוצה להגיד אין שום חשש, החשש הוא תיאורטי לעומת סיכון אמיתי שעומד לנו. התיאוריות? יש אלף תיאוריות, כל כך הרבה אמרו שחיסון לחצבת עושה אוטיזם והופרך”.
תופעות לוואי?
“ממה שאנחנו יודעים כרגע זה עושה קצת כאבים במקום, עלול לעשות אודם, קצת כאבי שרירים ועייפות. נכון שהיו עד עכשיו ארבעה מקרים של אנשים שפיתחו תגובה אלרגית משמעותית לכן בשלב זה החלטנו לא לחסן את מי שיש לו תגובות אלרגיות משמעותיות. מעריכה שבמעגל הבא כן נחסן אותם אבל אולי עם יותר פיקוח. היו שישה מקרים של שיתוק עצב הפנים, זה לא מעבר לשכיחות המקובלת באוכלוסיה”.
לא אומרת להתחסן?
“אני אומרת, במפורש. אני לא אומרת שאין תופעות לוואי, פה ושם מישהו מפתח חום, ובהחלט אני אומרת את זה בפה מלא – ללכת להתחסן. אני לא יכולה להגיד שאין שום תופעת לוואי אבל זה נראה שהחיסון הזה יותר בטוח מחיסונים אחרים ואני די משוכנעת שהחיסונים בעתיד ייעשו בטכנולוגיה הזאת”.
לא להמתין לחיסון של מודרנה?
“אני לא חושבת שיש הבדל משמעותי בין החיסונים האלה. באנשים מעל גיל 65 החיסון היה יעיל 84 אחוז ולא 94 אחוז. צריך לראות את הדברים מפורסמים בספרות”.
מתי אתם מתחסנים?
“ביום ראשון מתחילים”.
את בראשון?
“אני? בטח. או מוצאי שבת או ראשון, אני עוד לא יודעת אבל בהחלט”.
החיסון יכול לגרום לשינויים גנטיים?
“ממש לא, ה-RNA זה חומר שמתפרק בצ’יק. הוא לא חודר, הוא נמצא רק בציטופלזמה, לא חודר ל-DNA הוא יוצר חלבון ומתפרק”.
קונספירציות.
“זה כל כך מסוכן הקונספירציות האלה. המתנגדים לחצבת אמרו שזה עושה אוטיזם והמון הורים לא חיסנו ולכן היו הרבה התפרצויות של חצבת”.
תגובות
אין תגובות