חורפי, עשיר, משביע ומהיר להכנה: מתכון למרק חרירה מרוקאי אסלי
מצרכים (מתאים ל-6-8 מנות):
2 כוסות גרגירי חומוס
1 כוס גריסי פנינה
1 כוס עדשים חומות
1 כפית פלפל לבן
1 כפית כורכום
חצי כפית פפריקה מתוקה
רבע כוס שמן
2 עגבניות בינוניות חתוכות
1 חב’ סלרי חתוך
1 חב’ פטרוזיליה
1 חב’ כוסברה
1בצל גדול קצוץ
מיץ מלימון אחד
• ישנה אפשרות להוסיף 250 גרם בשר מבושל מראש – כל חלק של בשר עם שומן שחתוך לקוביות.
• ניתן להכין גם אטריות דקות המתאימות למרק. ולהגיש לצד המרק כדי שכל סועד יוסיף לעצמו.
מה זה “מחירון רכב שיתופי”? כיצד יוצגו המחירים במחירון? כל הפרטים
צ’ט או טלפון: למה חברי ‘מכבי’ לא צריכים לרוץ למיון על כל דבר?
אופן הכנה:
משרים את כל הקטניות לילה קודם.
בסיר, מטגנים את הבצל עם השמן, מוסיפים את העגבנייה.
מוסיפים את הקטניות, מוסיפים מים שימלאו את הסיר. מוסיפים את התבלינים ואת הירוקים (פטרוזיליה, כוסברה, סלרי) ומבשלים עד לרתיחה של המרק ואז עוד קצת עד שהקטניות מתרככות.
את הבשר ניתן להוסיף ממש לקראת סוף הבישול.
לאחר שהבשר בתוך המרק ומסיימים את הבישול מוספים את מיץ הלימון – ומגישים.
• המתכון מגיע מביתה של דינה דגן. היא מספרת שאימה הייתה נוהגת להכין להם את המרק הזה ביום-יום כי הוא משביע ומהיר להכנה.
כיום דינה, יזמית ומסעדנית ירושלמית מרוקאית אסלית, ממשיכה לשמור על המסורת המרוקאית ומכינה את המרק למשפחתה ולאורחיה בכפר הנופש ביאנקיני מידי חורף.
תגובות
אין תגובות