אחרי 6 שנים ללא רב עיר בלוד – הבחירות מגיעות, סוף סוף, אל קו הגמר: הוועדה לבחירת רב בעיר לוד קבעה בישיבה שקיימה ביום חמישי האחרון, כי הבחירות לרבנות העיר לוד יתקיימו ביום ראשון ד’ בשבט, בין השעות 16:00 ל-19:00 בחדר הישיבות בלשכת ראש העיר.
כך נחשף לראשונה באתר חרדים 10.
מה זה “מחירון רכב שיתופי”? כיצד יוצגו המחירים במחירון? כל הפרטים
צ’ט או טלפון: למה חברי ‘מכבי’ לא צריכים לרוץ למיון על כל דבר?
על תפקיד הרב הראשי של לוד מתמודדים לפחות 15 מועמדים, כאשר המועד האחרון להגשת המועמדות יהיה ביום ראשון י”ט בטבת.
בשנים האחרונות ישנם שני מועמדים מובילים, שניהם חסידי חב”ד: רב שכונות שרת-רמט בלוד הרב יצחק מוזגורשוילי – שנתמך בידי ש”ס, ורב שכונת גני יער הרב מאיר ביטון – שנתמך בידי ראש העיר, עו”ד יאיר רביבו.
עם זאת, נראה כי בשנה האחרונה חלה נסיגה בתמיכת ש”ס. שכן, לפי פרסומים בכלי תקשורת מקומיים, ש”ס עשויה לתמוך במועמד של ראש העיר לרב העיר, ובתמורה ש”ס תוביל למינוי של אלי יפרח, תושב שהם – ליו”ר המועצה הדתית בלוד.
הליך הבחירות, הנמשך כבר יותר משלוש וחצי שנים, החל עוד בימי השר דוד אזולאי ז”ל שכבר חתם על כתב מינוי לחברי הוועדה הבוחרת.
אבל אז, הוגשו בג”צים, ההליך נתקע שוב ושוב, ורק בימים אלו הוא שוחרר מחדש.
ביום חמישי האחרון התכנסה ישיבת הוועדה לבחירת רב העיר בלוד, במשרד לשירותי דת.
השתתפו בישיבה: הרב זבדיה כהן – יו”ר הוועדה, הרב חזקיהו סאמין – חבר הוועדה, עו”ד יאיר רביבו – חבר הוועדה, הגב’ שירן ג’רבי בוקרה – חברת הוועדה ועו”ד דינה לפידות משקיפה. נעדר הרב יחיאל ברזילי – חבר הוועדה.
את החברים הללו מינה עוד השר דוד אזולאי ז”ל בשעתו.
יו”ר הוועדה, הרב זבדיה כהן הקריא את סיכום החלטות הוועדה מהישיבה הקודמת ב-3 לספטמבר, וקבל על כך שלקח 3 חודשים לחתום על פרוטוקול “ואח”כ צריך לשלוח מכתבים וכל זה לפנים משורת הדין”.
לדעתו, “אין צורך לשלוח מכתבים ולבקש אישור בתי כנסת, אם בחרנו נציגים הם צריכים להיות מאושרים”.
הוא הציע לחברי הוועדה לאשר את נציגי בתי הכנסת וכבר לקבוע מועד לבחירות.
ראש העיר, עו”ד יאיר רביבו, הסכים איתו. “לאחר 3 חודשים שבהם אולי יכולנו לעשות את התהליך ולשלוח מכתבים, בתום 3 חודשים זה אבוד. הואיל וכל 6 בתי הכנסת הם מייצגים ואושררו בישיבה הקודמת. ואני בדקתי באופן אישי שששת הנציגים חיים, גרים בלוד, ועדיין מתפללים באותו בית כנסת. אין שינוי מהותי והואיל ולא קיבלנו אף פניה מבתי הכנסת לשנות אני מקבל את המלצת יו”ר הוועדה”.
רביבו הוסיף: “אנו גם רואים איך התהליכים מתקדמים ואיזה עומס יש פה על המחלקה המשפטית ולכן אסור לסרבל את התהליך. העיר לוד כבר 6 שנים ללא רב עיר, אין מענה להנהגת הדת בעיר”, ולכן, בקשתו היא שלאחר שאושרו 12 נציגי המועצה החדשים פלוס 6 נציגי השר, “בחירתם בתוקף” ואין אפשרות להתחיל כעת תהליך נוסף באשר לנציגי בתי הכנסת.
הרב חזקיהו סאמין הסכים עם הדעה המייתרת את הצורך בפניה לבתי הכנסת, גם “בגלל התקופה בה אנו נמצאים – תקופת הקורונה”, בה “בתי הכנסת חלקם סגורים ואלו שכבר פועלים אין בהם יותר מ-10 מתפללים וכן לא ניתן לעשות שום תהליך עם בתי הכנסת לא ניתן לראות מספר מתפללים ואני מניח ששום שינוי לא חל בתקופה הזו”. לכן, התהליך הקודם נותן את תמונת המצב הטובה ביותר, גם לדעתו.
גם הגב’ שירן ג’רבי בוקרה הסכימה עם המלצת היו”ר. “לאחר תקופה כל כך ארוכה אנו חייבים לקדם את התהליך הזה”. לדבריה, המצב בעיר “לא טוב”, העיר 6 שנים ללא רב עיר, ומה גם שלא קרה שום שינוי מהותי בתקופה זו בנציגי בתי הכנסת”.
ראש העיר הוסיף כי כדי להשלים את התמונה “הוספנו נציג ליטאי תחת נציגי השר בהסכמה על מנת שייצג את שכונת גני איילון” – אחיסמך, שהרי מדובר בשכונה שהתאכלסה רק בתקופה האחרונה.
נציגת המחלקה המשפטית ביקשה להתייעץ עם גורמים בלשכה המשפטית, ושבה עם החלטה לפיה “זו לא דרך המלך” אך היא מאשרת אותה. “המלצה חמה שלנו כן לשלוח מכתב גם אם יינתן זמן קצר לתגובה. ככל שמישהו יתקוף את ההחלטה הזו יהיה לנו יותר קל להגן עליה. מצד שני, אני לא יכולה לומר שזה בלתי סביר ולכן משאירה את ההחלטה בידכם”.
יו”ר הוועדה הקשיב לדבריה, אך טען כי “יש לנו עקרון חשוב בניהול ועדות מסוג זה הנקרא עקרון המידתיות”. כלומר, “כשאנו מסתכלים על הנזק שיגרם לציבור הכללי בעיר לוד, הממתין כ-5 שנים למינוי רב עיר, אם נמשיך את העיכובים עקב מכתבים נוספים ומיותרים לנציגי בתי כנסת”.
לדבריו, “ההחלטה על שליחת המכתבים ניתנה בישיבה קודמת אך זה היה רק לפנים משורת הדין”. לדעתו, התועלת בזה “היא מועטה מול הנזק הרב שיגרם לתושבי העיר ולכן במקרה הזה עלינו לקבל החלטה ולתאם מועד לבחירת רב עיר מידי”.
היועצת המשפטית הודיעה ש”כיוון שלא קיבלתי רישום פלילי אודות נציג השר החדש”, הרי שהיא מאשרת את ההחלטה לקבוע מועד לבחירות.
החלטת הוועדה ניתנה: “לתאם מועד לבחירות רב עיר בעיר לוד”, החברים הצביעו פה אחד.
יו”ר הוועדה הציע תאריך: יום ראשון, ד’ בשבט התשפ”א, 17 לינואר 2021, בין השעות 16:00-19:– בחדר הישיבות בלשכת ראש העיר, רח’ דוד המלך 2, לוד.
הצבעה על כך נעשתה והוסכם פה אחד.
בהתאם לסעיף 17 (א) לתקנות, המועד האחרון להגשת המועמדות יהיה ביום ראשון י”ט בטבת התשפ”א (3 בינואר 2021).
בהתאם לסעיף 15 (א) לתקנות מרכז הוועדה ישלח הודעה לכל אחד מחברי האסיפה הבוחרת ויודע לו על המועד ועל המקום.
בנוסף, ישלח מרכז הוועדה הודעה למועצת הרבנות הראשית לישראל וכן לשר, ויידע אותם על המועד והמקום לבחירת הרב. במקביל, תדאג הלשכה המשפטית לפרסם הודעה ברשומות.
מרכז הוועדה וראש העיר יפעלו לביצוע “כל ההכנות התכניות הנדרשות על מנת להוציא את הבחירות לפעול לרבות הכנות קלפי, פתקי הצבעה וכו’.
“ברוח ימים אלו, הבחירות יתקיימו באופן פיסי תוך שמירה על מגבלות הריחוק החברתי והנחיות משרד הבריאות ובשים לב להוראות שיחולו במועד הבחירות. אשר על כן, הנחיות לעריכת בחירות בתקופת הקורונה יימסרו ע”י היחידה המקצועית בכתב ובתיאום מול הלשכה המשפטית, כמו כן במידה ואחד מחברי הגוף הבוחר יימצא כחולה או מבודד עקב הקורונה בביתו או בבית החולים, 2 חברי וועדה ייגשו בסיום שעות ההצבעה עם הקלפי למקום הימצאותו של אותו חבר באסיפה הבוחרת ויאפשרו לו להצביע בחשאיות”.
כל החלטה שונה מכל האמור לעיל, או נוספת לה, אם תידרש כדי לאפשר את הליך ההצבעה “בנסיבות הקורונה” יתקבלו בהצבעה ברוב של חברי הוועדה.
כינוס נוסף של ועדת הבחירות ייערך (בהתאם לסעיף 15 (ב) לתקנות) ביום ראשון כ”ו בטבת תשפ”א (10 בינואר 2021) כדי לאשר את המועמדים לבחירה.
להלן שמות חברי הגוף הבוחר:
1. נציג העיריה – טטרו סימה
2. נציג העיריה – מזיג לבנת
3. נציג העיריה – כהן חן
4. נציג העיריה – סיני חלי רחל
5. נציג העיריה – עובד רם
6. נציג העיריה – הרוש יוסף חיים
7. נציג העיריה – לנגפלד עמיחי
8. נציג העיריה – וייצמן אביגדור
9. נציג העיריה – דלאל איילת
10. נציג העיריה – גלפרין חן
11. נציג העיריה – כהן מיכאל
12. נציג העיריה – ספיר דורון
13. נציג בתי כנסת – יוסף ברדוגו
14. נציג בתי כנסת- רועי אוסטין
15. נציג בתי כנסת – ארי קדם
16. נציג בתי כנסת – מסגנאו תמייט
17. נציג בתי כנסת – דודי אברמוביץ
18. נציג בתי כנסת – יוחנן מיכאלי
19. נציג בתי כנסת – אליהו מירילשוילי
20. נציג השר – יעקב גלויברמן
21. נציג השר – אלחנן מתיתיהו טוקר
22. נציג השר – שקמה אטדגי
23. נציג השר – מיכל בן ישי
24. נציג השר – ללואיזה זקסונסקי