יותר מחמם את הלב מעוד סופגנייה: מתכון מאמא למרק לחשו מרוקאי

יעל חן
|
י"ז כסלו התשפ"א / 03.12.2020 00:59
דינה דגן, בעלת כפר הנופש ביאנקיני שבצפון ים המלח, יזמית ומסעדנית, מציעה מספר מתכונים מהמטבח המרוקאי שמתאימים לארוחת ערב בהדלקת נרות החנוכה • והפעם: מתכון למרק לחשו מרוקאי מבית אמא

מצרכים (מתאים ל-6 מנות):

2 כוסות סולת
5 כוסות מים
שום, מעט שמן, פטרוזיליה או כוסברה לפי הטעם, מלח או מלח מתובל
פפריקה מתוקה- חצי כפית-כפית.
ומי שרוצה יכול להוסיף גם פפריקה חריפה חצי כפית.

אופן ההכנה:

בסיר – מבשלים את המים עם השום השמן וכל התבלינים. אלו בעצם המים של המרק.

כשזה מגיע לרתיחה מוספים את הסולת בהדרגה תוך כדי ערבוב.

חשוב לערבב כל הזמן למנוע גושים.

עד שהסולת רכה.

• המתכון מגיע מביתה של דינה דגן. היא מספרת שאימה הייתה נוהגת להכין להם את המרק הזה ביום יום כי הוא משביע ומהיר להכנה.

כיום דינה, יזמית ומסעדנית ירושלמית מרוקאית אסלית, ממשיכה לשמור על המסורת המרוקאית ומכינה את המרק למשפחתה ולאורחיה בכפר הנופש ביאנקיני מידי חורף.