יותר מחמם את הלב מעוד לביבה: סלט חציל ברוטב חומץ וסחוג
דינה דגן, בעלת כפר הנופש ביאנקיני שבצפון ים המלח, יזמית ומסעדנית, מציעה מספר מתכונים מהמטבח המרוקאי שמתאימים לארוחת ערב בהדלקת נרות החנוכה • והפעם: סלט חציל ברוטב חומץ וסחוג
מצרכים:
3 חצילים בינוניים
4 כפות שמן (לפי הטיגון ניתן להוסיף עוד)
פטרוזיליה קצוצה
לרוטב:
רבע כוס חומץ
כף כמון
חצי כף פלפל שחור גרוס
כף פפריקה אדומה
2 כפות סחוג
3-4 שיני שום קצוץ
הוראות הכנה:
חותכים את החציל לקוביות
בוזקים מעליו מלח ומשרים אותו במשך שעה שיגיר נוזלים.
במחבת עם שמן צמחי (קנולה או חמניות) מטגנים את קוביות החציל עד למצב זהוב
להכנת הרוטב:
מערבבים את כל החומרים לרוטב
קוצצים פטרוזיליה ומפזרים מעל לפני ההגשה.
תגובות
אין תגובות