יותר מחמם את הלב מעוד לביבה: סלט חציל ברוטב חומץ וסחוג

דינה דגן, בעלת כפר הנופש ביאנקיני שבצפון ים המלח, יזמית ומסעדנית, מציעה מספר מתכונים מהמטבח המרוקאי שמתאימים לארוחת ערב בהדלקת נרות החנוכה • והפעם: סלט חציל ברוטב חומץ וסחוג
יעל חן
י"ז כסלו התשפ"א / 03.12.2020 00:51

מצרכים:

3 חצילים בינוניים
4 כפות שמן (לפי הטיגון ניתן להוסיף עוד)
פטרוזיליה קצוצה

לרוטב:

רבע כוס חומץ
כף כמון
חצי כף פלפל שחור גרוס
כף פפריקה אדומה
2 כפות סחוג
3-4 שיני שום קצוץ

הוראות הכנה:

חותכים את החציל לקוביות

בוזקים מעליו מלח ומשרים אותו במשך שעה שיגיר נוזלים.

במחבת עם שמן צמחי (קנולה או חמניות) מטגנים את קוביות החציל עד למצב זהוב

להכנת הרוטב:

מערבבים את כל החומרים לרוטב

קוצצים פטרוזיליה ומפזרים מעל לפני ההגשה.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות