‘לא רוצים שחתונה תהפוך לאירוע הדבקה’: אש הגיע לעיריית ירושלים

פרוייקטור הקורונה הלאומי, פרופ' נחמן אש, בביקור עבודה ראשון בעיריית ירושלים • משה ליאון: "בעזרת עבודה משותפת שלנו, שלכם ושל הממשלה נצליח למגר את הנגיף לחלוטין" • פרופ' אש: "האתגר כרגע הוא במגזר הערבי. החתונות הפירטיות הן גורם מעודד"
תמי גיל
ו' כסלו התשפ"א / 22.11.2020 12:48

הבוקר (ראשון) הגיע פרויקטור הקורונה הנכנס, פרופ’ נחמן אש, לביקור עבודה ראשון בעיריית ירושלים.

סובלים בתקופה האחרונה מדיכאון? יש לכם זכאויות ב’ביטוח הלאומי’

חברת נתיב נדל”ן חוגגת 30 • ואיך אתם תרוויחו הטבות שלא יחזרו?

במסגרת הביקור קיבל הממונה על המאבק בקורונה סקירה מקצועית על מצב התחלואה בבירה והמגמות המתקיימות בה – מכלל הגורמים בצוות ניהול משבר הקורונה העירוני.

הדיון כלל נציגי משטרה, כוחות הצלה, פיקוד העורף ונציגי קופות החולים.

נכון לחצות ישנם בירושלים 1134 חולים, נוספו 54 והחלימו 84.

חולים מאושפזים, לפי שכונות:
מזרח – 36
כללי – 11
חרדי – 5
לא משויך – 2

ראש העיר ירושלים, משה ליאון: “אני רוצה להודות לממונה היוצא, פרופ’ רוני גמזו, על עבודתו המסורה המשותפת יחד איתנו ובטוח שנמשיך גם אתכם. ירושלים היא מיקרוקוסמוס של מדינת ישראל ואני מקווה שיחד אתכם נגיע לסוף תקופת הקורונה.

“פרסנו בפניכם את האתגרים הרבים שאיתם אנחנו מתמודדים בעיר הגדולה והמייצגת בישראל, ואני סבור שבעזרת עבודה משותפת שלנו שלכם ושל הממשלה נצליח למגר את הנגיף לחלוטין”.

פרוייקטור הקורונה, פרופ’ נחמן אש: “האתגר של הרשויות מאוד גדול ובירושלים על אחת כמה וכמה. אני מחזק את ידיכם ואומר לכם – הרשויות במרכז העשייה בעיניי. זה חוד החנית בשטח. אנחנו צריכים לחזק אתכם ולסמוך עליכם שאתם יודעים לעשות מה שצריך בצורה הטובה ביותר.

“אנחנו בתקופה עם עליה בתחלואה, גם אם איטית, בשבוע האחרון. מקדם ההדבקה סביב אחד. זו נקודת אי יציבות. אנחנו רוצים להרחיב את פתיחת המשק, אבל מצד שני לא לאבד שליטה”.

הוא הוסיף: “האופק שלנו זה החיסונים. בשבועות האחרונים היו התפתחויות טובות בנושא – וזה מעודד. אבל צריך אורך רוח. זה לא יקרה מחר בבוקר. יש כמה חודשים שצריך להתמודד. כאשר החיסונים יגיעו, יהיה לנו אתגר גדול מאוד בעידוד האוכלוסייה ללכת להתחסן. נצטרך להגיע לכך שמרבית האוכלוסיה מתחסנת בצורה המהירה ביותר, כדי שנגמור עם הסיפור הזה כמה שיותר מהר”.

לדבריו, “האתגר כרגע הוא במגזר הערבי. החתונות הפירטיות הן גורם מעודד. יש לנו גם עניין של חוזרים מחו”ל שלא שומרים על בידוד. אני קורא למנהיגי האוכלוסיה הערבית לעודד את ההקפדה על ההנחיות. איש לא רוצה שחתונה תהפוך לאירוע הדבקה, וזה מה שקורה.

“אחת הדרכים להתמודד עם התחלואה זה בדיקות ואני שמח מאוד לראות את הנתונים כאן. זה הרבה עידוד והנגשה. בראייה עתידית אני מאמין שזה יילקח בחשבון. נוכל להכניס אנשים עם בדיקות שליליות למקומות ירוקים, זה יעודד יותר בדיקות ויאפשר לנו יותר פעילויות.

“אם הקונספט של אילת וים המלח יוכיח את עצמו אני מקווה שנאמץ זאת גם במקומות אחרים. זו אחת הסיבות מדוע צריך להתאמץ להשאיר את הערים והשכונות ירוקות. כדי שנוכל להרחיב את הפעילות.

“נצטרך לראות איך עושים בצורה בטוחה פתיחת יותר כיתות.

“העם כולו עובר תקופה קשה וחלק מההתייחסות שלנו צריכה להיות איך לחזק את רוחו של העם. רואים את האור בקצה המנהרה וצריך לעבור את החודשים הקרובים”.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות