סקר ‘מעריב’: נפתלי בנט במרחק נגיעה מנתניהו, ‘המשותפת’ צוללת

על פי סקר 'מעריב־סופהשבוע', רק 3 מנדטים מפרידים בין הליכוד לימינה • לפיד משתרך מאחור • המשותפת ממשיכה לצנוח • כחול לבן לא רלוונטית
חרדים 10
ד' כסלו התשפ"א / 20.11.2020 11:18

דוהרים לבחירות חדשות לכנסת? מסקר מנדטים עבור ‘מעריב־סופהשבוע’ שנערך על ידי מנחם לזר, מנהל פאנלס פוליטיקס, עולה כי לו הבחירות לכנסת ה־24 היו נערכות היום, מפלגת הליכוד הייתה מקבלת 27 מנדטים – ירידה של 3 מנדטים לעומת סקר שנערך בשבוע שעבר, בעוד ימינה בראשות בנט הייתה עולה במנדט ומקבלת 24 מנדטים – מרחק נגיעה מהליכוד.

סובלים בתקופה האחרונה מדיכאון? יש לכם זכאויות ב’ביטוח הלאומי’

חברת נתיב נדל”ן חוגגת 30 • ואיך אתם תרוויחו הטבות שלא יחזרו?

יש עתיד־תל”ם בראשות יאיר לפיד מתחזקת אף היא במנדט לעומת הסקר הקודם, ועולה ל־18 מנדטים.

הרשימה המשותפת בראשות איימן עודה משלמת כנראה את מחיר הסכסוכים הפנימיים בתוכה – ומאבדת 4 מנדטים מכוחה, לעומת הכנסת הנוכחית, ומקבלת בסקר 11 מנדטים בלבד.

כחול לבן עולה במנדט לעומת הסקר הקודם ומתייצבת על נתון דו־ספרתי של 10 מנדטים, אך עדיין קשה לומר כי מדובר במגמת התחזקות של בני גנץ וחבריו המתקוטטים בינם לבין עצמם.

חלוקת שאר המנדטים נראית כך: ש”ס בראשות אריה דרעי 9, ישראל ביתנו בראשות אביגדור ליברמן 8, יהדות התורה 7, ומרצ 6.

מניתוח הנתונים עולה כי למרות הצטיידות אפשרית בחיסונים נגד נגיף הקורונה, שכבר נראים בהישג יד, מפלגת הליכוד איבדה 3 מנדטים בהשוואה לסקר קודם לטובת ימינה, כחול לבן ויש עתיד־תל”ם.

כמו כן, הרשימה המשותפת נשארת עם מספר מנדטים נמוך יחסית. זאת בשל שיעור גבוה של מתלבטים, וכן כ־20% שאומרים כי אינם מתכוונים להצביע כלל בבחירות הבאות.

מתחת לאחוז החסימה – עוצמה יהודית (1.5%), העבודה בראשות עמיר פרץ (0.8%), דרך ארץ (0.5%), הבית היהודי (0.3%) וגשר בראשות אורלי לוי־אבקסיס (0.2%).

את הירידה הדרמטית בכוחה של הליכוד אפשר לייחס גם לנתון בסקר שממנו עולה כי רוב מכריע בציבור (52%) מטיל על נתניהו והליכוד את האשמה העיקרית במבוי הסתום שאליו נקלעה המערכת הפוליטית ובכך שאנחנו ניצבים בפני אפשרות של בחירות מוקדמות.

לעומת זאת, רק 25% מטילים את האחריות על גנץ וכחול לבן.

בסקר נבדקה גם השאלה מי הם האישים שאותם היו רוצים לראות מצטרפים לפוליטיקה.

האישיות המבוקשת ביותר היא ראש עיריית תל אביב־יפו, רון חולדאי (14%). אחריו הרמטכ”ל לשעבר גדי איזנקוט (12%), שר הבריאות לשעבר חיים רמון (7%) וראש הממשלה לשעבר אהוד ברק (7%). מעניין ש־45% לא היו רוצים לראות אף אחד מהם בזירה הפוליטית.

בסקר השתתפו 529 חברים בפאנל המשיבים של Panel4All לביצוע מחקרים באינטרנט. הסקר נערך אתמול ובוצע על גבי מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת במדינת ישראל מגיל 18 ומעלה, יהודים וערבים כאחד. טעות הדגימה המרבית היא 4.4%.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות