בעיצומה של תקופה סוערת במשרד האוצר קיבל השר ישראל כ”ץ בשורה חיובית מאוד: דירוג האשראי של ישראל יישאר על כנו.
סובלים בתקופה האחרונה מדיכאון? יש לכם זכאויות ב’ביטוח הלאומי’
חברת נתיב נדל”ן חוגגת 30 • ואיך אתם תרוויחו הטבות שלא יחזרו?
בראיון למוסף ‘שישבת’ של ‘ישראל היום’ שיתפרסם מחר (שישי), אומר כ”ץ: “תראה מה קרה פה עם דירוג האשראי. במשך ימים ארוכים, פרשנים ופוליטיקאים מתנבאים ומייחלים להורדת הדירוג, ואז מגיעה הבשורה המצוינת שלא הורידו את הדירוג.
“אז במקום שהפרשנים יכו על חטא וינגבו את הביצה מהפנים, הם טוענים שהחברה המדרגת טעתה. יש פרשנים מגמתיים, כל השטרסלרים שעבר זמנם, שאבד עליהם הכלח. הם לא מבינים כלום. אליהם מצטרפים פוליטיקאים כמו יאיר לפיד, שאמר ש’בוודאות הדירוג יירד’. לא רציניים”.
לדבריו, “השארת דירוג האשראי היא תעודת כבוד לכלכלה הישראלית וצל”ש למדינת ישראל ותשובה ניצחת לכל הפרשנים. ביום שישי ידעתי שבשעה 11 בלילה, עם סגירת הבורסה בניו יורק, חברת הדירוג S&P תוציא את ההודעה. וראיתי את הפרשנים יושבים באולפנים ומנבאים את הורדת דירוג אשראי וקריסת המשק הישראלי. אולי גם מייחלים.
“שמעתי מפרשני השמאל תגובה שהכי מאפיינת: ‘החברה לא מבינה במספרים ולא מבינה כלום, היא לא קוראת מאמרים כל שבוע ולא יודעת ששאול מרידור עוזב’. זה פשוט הזוי, הפרשנים האלה. אין להם בושה”.
כ”ץ אומר: “שמירת דירוג האשראי היא גם מדד ליציבות המשק. הם בודקים יכולת התאוששות בעתיד, יציבות, האם ישראל תחזור למסלול של צמיחה – ומוצאים שכן. אלו חברות רציניות, שדיברו עם הגורמים המקצועיים במשרד ואיתי, לא רכילויות ותקוות שווא של פרשנים שהיה להם יום אבל כשהדירוג לא ירד. החברות האלה הורידו דירוג לאנגליה, לאיטליה ולקנדה. הן לא ממצמצות, לא נותנות פרוטקציה.
“השארת דירוג האשראי פירושה שמה שאנחנו עושים בעניין הקורונה הוא נכון. הסכומים שאנחנו מוציאים על סיוע לעצמאים, לשכירים, לבעלי עסקים, הם נכונים. בחודש יולי, כשמספר חולי הקורונה החל לעלות, קמתי בבוקר עם מחשבה שצריך לבנות רשת ביטחון למובטלים. עד אז הארכנו את הסיוע כל חודש”.
השר התייחס למתיחות מול פקידי משרדו ועזיבת ראש אגף התקציבים שאול מרידור: “הראינו לו את הדרך החוצה. מרידור היה עסקן בלבוש של פקיד. הוא חבר לאופוזיציה כשחשב שהולכות להיות בחירות. הוא עשה את זה גם לשר כחלון. ברגע שמקדימים בחירות, הוא חובר לאופוזיציה נגד הממשלה. כשהתברר שאין בחירות, ישבתי עם היועמ”ש ואמרתי שאני מתחיל תהליך הדחה. בתוך שעה מרידור שם מכתב התפטרות וחסך לי את התהליך”.
ומה לגבי התפטרות מנכ”לית המשרד, קרן טרנר?
“קרן טרנר זה משהו אחר. אני הבאתי אותה, היא היתה איתי עשר שנים, אבל הדברים לא הסתדרו. נפרדנו בצורה מכובדת”.
שאול מרידור מסר: “אין תגובה”.