50 אלף שקלים: תביעה תקדימית נגד המשטרה בגלל איסור הפליה
משפחה יהודית מהעיר העתיקה הגישה תביעה תקדימית, בין היתר על פיצוי של 50 אלף שקלים – בשל הפליה באכיפה השיטורית, לאחר תגרה בעיר העתיקה שלטענת המשפחה החלה על ידי ערבי.
סובלים בתקופה האחרונה מדיכאון? יש לכם זכאויות ב’ביטוח הלאומי’
חברת נתיב נדל”ן חוגגת 30 • ואיך אתם תרוויחו הטבות שלא יחזרו?
בעוד שהשוטרים נכנסו לבית המשפחה ללא צו, ולקחו את בני המשפחה לתחנת המשטרה, סרבו השוטרים לקחת תלונות כנגד הצד הערבי ואכפו את החוק בצורה מפלה כנגד היהודים.
“אם את חקר האמת אנו מחפשים צריך לשמוע ולחקור באורח שווה את כל הצדדים”, טען בכתב התביעה עו”ד מנשה יאדו מארגון ‘חוננו’ אשר מייצג את המשפחה.
כמו כן, תובעת המשפחה את המשטרה על כניסה שלא כדין לחצר הפרטית ועיכוב שלא כדין לתחנת המשטרה.
התביעה הוגשה בשל אירוע אלימות שהתרחש בעיר העתיקה לפני כשבועיים.
בתביעה מתואר, כי התובע ובניו צעדו בדרכם לביתם במוצאי שבת לפני כשלושה שבועות, כאשר צעיר ערבי שהלך אל מול השלושה הכניס מרפק לאחד מהם. במקום התפתחה תגרה אליה הצטרפו מספר נערים ערבים, התובע לא נטל חלק בתגרה, אך במהלכה נפצע בנו בגבו.
“השלושה חזרו לביתם בלא שהייתה מעורבות או נוכחות כלשהי של שוטרים באירוע. בהגיעם לבית חש הבן כי החבלה בגב איננה שגרתית ובשלב מסוים הזמין מד”א. לאחר זמן הגיעו שוטרים לבית המשפחה”, פירט עורך הדין בכתב התביעה.
בהמשך נכתב: “אחד השוטרים ביקש מהתובע לקרוא לילדים אולם בהעדר צו שיפוטי לא מיהר התובע להיענות לבקשה. השוטר בא להיכנס לתוך הבית אולם בני המשפחה התרו בו כי אסור לו להיכנס לתוך הבית בלא צו בית משפט. השוטר אמר משהו על ‘פשע’ וחרף התנגדות בני המשפחה נכנס לתוך הבית שלא כדין.
“השוטר נכנס לבית ויצא, ובשלב מסוים ביקש מהבן ששכב במיטתו להתלוות אליו. הבן מסר לשוטר כי הוא עם חבלת גב ומד”א אמורים להגיע ודרש מהשוטר במפגיע לצאת מהבית, אולם השוטר לא יצא”.
בתביעה תואר כי אב המשפחה ובן נוסף עוכבו לתחנה, על אף שניתן לראות ממצלמות האבטחה כי האב אינו מעורב בתגרה וכי לאחר שהות של חצי שעה בתחנה, הודו השוטרים כי הוא אינו מעורב ועל כן הוא משוחרר לביתו.
התביעה התקדימית בגין הפליה באכיפה השיטורית הוגשה משום שלאחר ששוחרר מהתחנה ביקש התובע להגיש בעצמו תלונה בגין אותה תגרה, בטענה שהבן שלו נפצע בתגרה וההתגרות שבאה מצד אותו ערבי פגעה בביטחון שלו ושל משפחתו במרחב הציבורי.
התובע נדרש להמתין מחוץ לתחנה, ולאחר חצי שעה של המתנה ניגש התובע לשוטר בכניסה וביקש להיכנס ולהגיש תלונה בתחנה.
לפי כתב התביעה, השוטר השיב כי השוטרים בפנים עסוקים וכי התובע צפוי להמתין אף שעתיים להגשת התלונה.
עורך הדין נימק את הטענה להפליה בכתב התביעה: “השאלה הראשונה שנשאלת מדוע עוכבו התובעים ולא עוכב במקביל הערבי? הלא דובר בתגרה ומה גם שהערבי החל. השאלה השנייה והלא פחות קשה שמופנית למשטרה היא מדוע לא גבו השוטרים במידית תלונה מהתובע. שהרי השוטרים חוקרים את האירוע, הבן נחקר באותה שעה על האירוע – מדוע לא לקבל תלונה מהתובע על חלקו של הצד השני בתגרה?
“לא רק שהשוטרים לא גבו מיזמתם גרסה לעניין החלק של הערבי באירוע אלא שייבשו את התובע עד לאחר שנאלץ הוא לחזור לביתו, תוך סירוב למעשה של השוטרים לקבל תלונה על חלקו של הערבי ולקבל מידע על האירוע בכללותו.
“לא ייתכן כי מצד אחד בבהילות חוצה קווים נכנסים השוטרים לתוך חצרו של התובע ומעכבים אותו לפני בירור בסרטונים, ומצד שני, בגין אותו אירוע בדיוק, דוחים ודוחים את קבלת הגרסה כלפי הצד הערבי אותו לא עיכבו השוטרים מלכתחילה, ולא גבו נגדו תלונה בדיעבד”.
אב המשפחה: “התחושה הכללית היא שכל הזמן אתה עלול לחוות השפלות וקללות או סתם נביחה פראית של ערבים ברחוב, ואיך לך מה לעשות עם זה. בירושלים אנחנו תמיד סובלים מהתגרויות, למרות שאנחנו רוצים לחיות חיים נורמליים. מנסים להפחיד אותנו, ממש באופן יומיומי ורוב האנשים מתרגלים להבליג. המצלמות מתעדות הכול אבל כמעט תמיד משתמשים בזה לרעת היהודים. אף אחד לא יתערב לטובת היהודים רק בגלל שתועדו השפלות שלהם במצלמות”.
בנוסף סיפר האב, אשר תובע את המשטרה, כי בנו אובחן עם שבר בחולייה בגב וכי ביום שלישי שלאחר מכן, הלך הבן הפצוע בעצמו לתחנה והגיש תלונה מצדו על אותו אירוע תקיפה, והשוטרים אפילו לא חקרו אותו על כך.
תגובות
אין תגובות