“היה יכול לקרוע לו את הבטן”: כך הוצא מנעול מגופו של ילד בן 6

ילד מאזור ירושלים בלע מנעול של מזוודות - והובהל להדסה עין כרם • הצוות הרפואי חילץ את המנעול החוצה, באמצעות חוט אנדוסקופי ללא ניתוח: "אחרי שראינו שהחוט תפוס היטב - משכנו בשתי הקצוות שלו עד ששלפנו את המנעול"
יוני גרין
כ"ד חשון התשפ"א / 11.11.2020 18:20

ילד בן 6, תושב אזור ירושלים, הובהל השבוע לבית החולים הדסה עין כרם, לאחר שבלע מנעול המשמש לנעילת מזוודות.

אביו של הילד בן ה-6 לקח אותו במהירות לבית החולים. בעת הגעתו לחדר המיון הילד חש בטוב ולא התלונן על כאבים או אי נוחות, והוא אושפז לבדיקה על ידי צוות מומחים במחלקת גסטרו ילדים במטרה לאתר את מיקום המנעול – ולהחליט על אופן הוצאתו.

צילום הרנטגן שבוצע לו הצביע על מיקום הממצא החריג, ובעקבות זאת הצוות הרפואי התלבט כיצד לפעול.

ד”ר זאב דוידוביץ’, רופא בכיר בגסטרו ילדים בבית החולים הדסה עין כרם: “לפי צילומי הרנטגן היה נראה שהמנעול כבר עבר את הקיבה והגיע אל המעי והוא בדרכו החוצה, דבר שהיה מאוד מפתיע עבור חפץ כל כך גדול. לצערנו, בבדיקות מעקב שבוצעו הבנו שהמנעול לא מתקדם.

“ביצענו בדיקת CT וראינו שמכיוון שהמנעול היה כל כך כבד, צילום הרנטגן הראשוני סיפק תמונה לא מדויקת על מיקומו של המנעול והוא בעצם היה תקוע בקיבתו של הילד ועלול לקרוע לו את הבטן ולגרום לנזק משמעותי. בהתחשב בגודל של המנעול, ידענו שאם לא נצליח להסיר אותו אנדוסקופית, הילד יזדקק לניתוח”.

חברת נתיב נדל”ן חוגגת 30 • ואיך אתם מרוויחים הטבות שלא יחזרו?

סובלים בתקופה האחרונה מדיכאון? יש לכם זכאות ב’ביטוח הלאומי’

לבסוף הוחלט שלא לבצע ניתוח, אלא להשתמש בהליך אנדוסקופי.  “כל הזמן חשבנו על דרך שבה ניתן יהיה להוציא את המנעול בדרך שאינה ניתוחית. בהליך האנדוסקופי הכנסנו לילד חוט מהפה עד למנעול שנמצא בתוך הקיבה, ואחרי שראינו שהחוט תפוס היטב – משכנו בשתי הקצוות שלו עד ששלפנו את המנעול”.

הוא הוסיף: “הילד לא התלונן על כאבים או על אי נוחות – אבל ידענו שאם לא נסיר את הפריט הגדול הזה, הוא עלול לקרוע לו את הבטן ולגרום לנזק משמעותי”.

אביו של הילד סיפר: “הגענו לבית החולים עם חששות כבדים. ידענו שהמקרה חריג. העובדה שהפרוצדורה להוצאת האובייקט צלחה שימחה את כולנו, חזרנו לשגרת חיינו במהרה – תסריט שלא העלינו בדעתנו שאפשרי”.

הוא הוסיף שהילד אינו סובל מתופעות לוואי ומרגיש מצוין.

ד”ר דוידוביץ’: “בשל מגוון החפצים שילדים יכולים לבלוע ולנזק שעלול להיגרם, הרגשנו ממש ברי מזל על שהצלחנו להוציא את המנעול לפני שיגרום לנזק קבוע, בפרוצדורה הנחשבת להכי פחות פולשנית במקרים של בליעת חפצים”.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות