חי מהכנסת: הח”כים מצביעים על הסכם הנורמליזציה עם האמירויות

כחודש לאחר הטקס החגיגי על מדשאות הבית הלבן מובא הסכם השלום עם איחוד האמירויות לאישור מליאת הכנסת • נתניהו: "כל עוד חיזבאללה שולט בפועל בלבנון - לא ייתכן שלום עם המדינה" • הרשימה המשותפת תתנגד, יעלון ייעדר בהפגנתיות
אריה ריבקינד
כ"ז תשרי התשפ"א / 15.10.2020 11:39

מליאת הכנסת התכנסה הבוקר (חמישי) לישיבה מיוחדת כדי לאשר הסכם השלום בין מדינת ישראל לאיחוד האמירויות – שנחתם בבית הלבן לפני כחודש.

בפתח הדיון אמר יו”ר הכנסת יריב לוין: “אלו ימים היסטוריים. ימים של שינוי עמוק באזורנו. ימים שבהם עשורים של תקוות, ושנים ארוכות של מאמץ דיפלומטי ומדיני עיקש, מתנקזים למסמך כתוב אחד המובא היום לאישורנו – חוזה השלום בין ישראל לבין איחוד האמירויות הערביות.

“ארץ ישראל שייכת כולה לעם ישראל. כך היה, כך הווה, וכך יהיה. שנים ארוכות האמינו רבים כי עובדת יסוד נצחית זו עומדת בסתירה לשאיפה לשלום. רבים בקהילה הבינלאומית, ולא מעטים גם בקרבנו, הנחילו בתודעה את ההנחה שרק ויתור על חלקי מולדת וגירוש יהודים מאדמתם, יאפשרו הגעה לשלום עם העולם הערבי”.

הוא הוסיף:  “אל מול גישת ‘שטחים תמורת שלום’, ניצבה לאורך שנים הגישה האחרת. אדוני ראש הממשלה בנימין נתניהו, במשך שנים ארוכות התמדת במדיניות ברורה לפיה שלום יושג לא מתוך ויתור, אלא רק מתוך עוצמה. לא מתוך עסקת מכר של שטחי מולדת, אלא רק מתוך אינטרס הדדי ומשותף בשלום.

“מעטים בקהילה הבינלאומית האמינו בכך, וגם בינינו היו רבים שסברו שהדבר לא ייתכן. אבל, כפי שהיה מראשית ימיה של הציונות – הבלתי אפשרי הפך למציאות. החזון מומש. הנחישות, האמונה בצדקת הדרך והדבקות באדמת המולדת, שכנעו יותר מכל נסיגה ומכל ויתור. זהו ניצחון היסטורי עצום, שלך ושל הדרך בה מאמינים רבים מאוד מאזרחי ישראל”.

ראש הממשלה בנימין נתניהו הציג בפני מליאת הכנסת את הסכם השלום עם איחוד האמירויות ואמר: “מאז ראשית ימי הציונות ידנו האחת אוחזת בנשק המגן וידנו השנייה מושטת לשלום לכל מי שרוצה בשלום. אומרים ששלום עושים עם האויב, לא. שלום עושים עם מי שחדל להיות אויב, שלום עושים עם מי שרוצה בשלום ולא עם מי שנשאר מחויב להשמדתך.

תמיד האמנתי ששלום אמת יושג רק מתוך עוצמה ולא מתוך חולשה. את החזקים מכבדים, עם החזקים כורתים בריתות, בעוד שהחלשים נרמסים. ישראל בהנהגתי הפכה למעצמה טכנולוגית, למעצמה מודיעינית, למעצמת סייבר והדברים הללו, השילוב של הכוח הכלכלי טכנולוגי שלנו והכוח הצבאי המודיעיני שלנו, נתנו לנו הרבה עוצמה מדינית. ישראל בהנהגתי איננה מתפתה לנסיגות מסוכנות, להרכנת ראש, לפייסנות שמקרבת מלחמה במקום להרחיק אותה.

הודות לכך מתרחש בשנים האחרונות דבר ענק, מדינות ערביות ומוסלמיות רבות מבקשות את קרבתנו. הן רואות את עוצמתנו הצבאית והמודיעינית הטכנולוגית והכלכלית. הן משנות את גישתם כלפינו, ישראל שנתפסה עשרות שנים כאויב נתפסת היום כבת ברית איתנה ואפילו חיונית.

נקודת המפנה המשמעותית ביותר הייתה ההתנגדות שהובלתי להסכם הגרעין המסוכן עם איראן. עמדתי מול כל העולם, לפעמים עמדתי גם מול אנשים פה. הזהרתי מפני תרחיש איימים של איראן גרעינית, נאמתי על-כך בקונגרס האמריקני וקידמתי יחד עם האחרים כאן מדיניות שנועדה למנוע מאיראן להתבסס צבאית בסוריה. מנהיגים שונים פנו אלי באזור במיוחד אחרי הנאום בקונגרס, פנו אלי בחשאי ואמרו עד כמה הם מברכים את המדיניות הזאת ובהדרגה הביעו נכונות להדק אתנו את הקשרים. פתחנו את שמי סעודיה לטיסות מישראל, ביקרתי עם רעייתי בעומן, כוננו יחסים דיפלומטים עם צ’אד, נפגשתי עם מנהיג סודן, פגשתי חצי תריסר נציגים ממדינות ערביות והיו גם הרבה מאוד פגישות חסויות שיגיע הזמן לחשוף אותם.

לא אמרתי שכל העולם הערבי תומך בשלום או כל העולם המוסלמי, איראן מתנגדת לו בחריפות, חיזבאללה מתנגד לו בחריפות, חמאס מתנגד לו בחריפות, וגם הרשות הפלסטינית. והנה גם חברי כנסת כאן מתנגדים. מדהים שפה בכנסת ישראל יהיו אנשים שיצביעו נגד השלום, מי שלכאורה ממחנה השלום מתנגד לשלום.”

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות