מנדלבליט הובך מפרסום ההקלטות החסויות: “החלטותיי לא הושפעו”
היועץ המשפטי לממשלה, ד”ר אביחי מנדלבליט, הגיב הערב (שלישי) לפרסום ההקלטות בחדשות 12, בהן הוא נשמע תוקף בחריפות את פרקליט המדינה דאז, שי ניצן.
“היועץ המשפטי לממשלה, ד”ר אביחי מנדלבליט, מצר על פרסום חילופי דברים, קצתם בלשון משוחררת ובלתי-ראויה בעידנא דריתחא, מתוך שיחה פרטית בין חברים קרובים, לפני כחמש שנים”, נמסר בהודעה מטעמו.
“ואולם, אין בין דברים אלו לבין החלטות מקצועיות שהתקבלו על ידי היועץ המשפטי לממשלה בתיקי חקירה ולא כלום. ההחלטות התקבלו בהליך סדור ומקצועי, אך ורק על פי חומר הראיות והדין החל עליהן”, הוסיף היועמ”ש.
בהודעה נאמר עוד: “אכן, במועד קיום השיחות, היו למנדלבליט טענות קשות כלפי גורמים כאלה ואחרים שהיו מעורבים בחקירתו כחשוד בפרשת הרפז, לרבות בקשר לעילת הגניזה של התיק. ולמרות זאת, מנדלבליט הקפיד לאורך כל הדרך על התנהלות פומבית ממלכתית ומכבדת, ועם כניסתו לתפקיד קיבל על עצמו לשמור על מוסד היועץ המשפטי לממשלה מכל משמר ואף הצהיר על כך ברבים. במסגרת זו, לקח על עצמו מנדלבליט לקיים יחסי עבודה תקינים עם כל הגורמים הנוגעים בדבר, ולהשאיר את כל המשקעים האישיים מאחוריו”.
בהודעה נטען: “יחסי העבודה של ד”ר מנדלבליט עם פרקליט המדינה הקודם, עו”ד שי ניצן, היו מצוינים, והשניים עבדו בשיתוף פעולה מלא ובניקיון דעת לשם הבטחת שלטון החוק במדינת ישראל. ההישגים כתוצאה משיתוף פעולה זה, מדברים בעד עצמם.
“כך גם עם עו”ד דינה זילבר, שההדורים עימה יושרו עם כניסתו של מנדלבליט לתפקיד, ולאחרונה אף ביקש את הארכת כהונתה בשלושה חודשים נוספים.
“כפי שפורסם בעבר, לאחר שהרכב של חמישה שופטי בג”ץ קבע כי לא דבק רבב במעשיו של מנדלבליט, פנה עורך דינו לפרקליטות בדרישה לקבוע כי התיק נסגר מחוסר אשמה. בכירי הפרקליטות קבעו אז, כי לאור פסק דינו של בג”ץ זה אכן המצב המשפטי (חוסר אשמה), אך ההחלטה הפורמלית לא תתקבל בידי איש מגורמי הפרקליטות כל עוד הם כפופים למנדלבליט. בעניין זה פורסמה לאחרונה החלטה של נציב התלונות על מייצגי המדינה בערכאות, כב’ השופט (בדימוס) דוד רוזן, המדברת בעד עצמה”.
התנועה למשילות ודמוקרטיה קוראת להקמת ועדת חקירה באופן מיידי לבדיקת החשדות ללחצים לא כשרים שהופעלו על היועץ המשפטי לממשלה.
בתנועה מזכירים את החשיפות היום של העיתונאים עמית סגל וגיא פלג בחדשות 12, וג׳וש בריינר בעיתון ‘הארץ’, לפיהן גורמים בכירים במשרד המשפטים הפעילו לחצים לא כשרים על היועץ המשפטי לממשלה, במטרה להשפיע על שיקול דעתו, והיו מעורבים בסגירת תיקים לבכירי המשטרה משיקולים זרים.
כמו כן התנועה קוראת לממשלת ישראל לבטל את הקפאתה של ועדת החקירה שהוקמה לבדיקת המחלקה לחקירות שוטרים ולהרחיב את מנדט הבדיקה שלה בהתאם.
תגובות
אין תגובות