האתגר הגדול: השנה עלינו ללמוד לשמוח בלי כל התפאורה שמסביב
אמרה קוצקאית עתיקה גורסת כי האדם צריך ללמוד לצום בשעה שהוא אוכל, לדעת לשתוק בעת שהוא מדבר, ולהיות מסוגל להתבודד בעודו שרוי בין בני-אדם.
יש כאן מסר עמוק ומאַתגר.
הרבה יותר קל לנו להתנהל במציאות חד-משמעית. החיים פשוטים יותר במצבי שחור-לבן. קשה לנו יותר להכיל מצבים מורכבים. אין בעיה ללכת ליער ולהתבודד שם. מאתגר הרבה יותר להתבודד בתוך בני-אדם. או לשתוק בשעת שיחה ולהיזהר במילים שמוציאים מהפה.
לא נפסיק לשמוח
אתגר כזה מוצב לפתחנו בחג הזה. בחג הסוכות בכלל יש מצווה מיוחדת “וְשָׂמַחְתָּ בְּחַגֶּךָ”. בשמחת תורה השמחה מגיעה לשיאה, בריקודים של המוני בית ישראל עם ספרי התורה.
מדי שנה הכול יוצאים לבתי הכנסת, לכיכרות ולפארקים הציבוריים ושמחים בשמחת התורה. ומה השנה?
ובכן, השנה הננו נדרשים להתמודד עם מציאות מורכבת. לא יהיו אותם מעגלים דחוסים של רוקדים משולהבים. השמחה תהיה בקבוצות קטנות, מתוך שמירת מרחק, בלי מגע פיזי, ועם מסיכות על הפנים. לא ממש התנאים האידיאליים לשמחה סוחפת. רבים לא ייצאו כלל מהבית, ולכל היותר יביטו בשמחה מהמרפסות.
וזה האתגר הגדול – לא לוותר על השמחה גם בתנאים האלה. השנה עלינו ללמוד לשמוח בלי כל התפאורה שמסביב. יש מי שצריכים לשמוח בבידוד. אחרים נדרשים לשמוח מהמרפסת. וגם מי שיוצאים החוצה ייאלצו להסתגל למתכונת חדשה ומוזרה של שמחה, על כל התנאים המגבילים.
ובכל-זאת לא נפסיק לשמוח! לא ניכנע לקשיים ולמגבלות ולא נמנע מעצמנו את שפע השמחה ואת הברכה שהיא מביאה.
השנה זו ההזדמנות להוכיח כי השמחה שלנו אינה תלויה בנסיבות ואינה נגזרת מאמצעים חיצוניים, אלא נובעת מתוכנו, מפנימיותנו, מהנשמה שבקרבנו.
בשמחת תורה נפתחות בארות השמחה, וכל הרוצה מוזמן לשאוב דליים וחביות של שמחה לכל השנה כולה. כדי להיות שמחים באמת כל השנה, אנו זקוקים לברכה מהקב”ה, שיפתח לנו את שערי השמחה. לכן עכשיו הזמן לשמוח, על אף הכול.
לפתוח את הברזים
החג הזה של שמחת תורה נושא עימו שפע של ברכה ושמחה. גדולי החסידות אמרו כי כל הדברים שאפשר להשיג בראש השנה וביום הכיפורים על-ידי בכי ולב נשבר, אפשר לקבל בשמחת תורה על-ידי השמחה. עוד אמרו, כי הרגעים של שמחת תורה יקרים מפז, ובכל אחד מהם אפשר לשאוב אוצרות ממש של שפע לכל השנה.
דווקא לנוכח המצב הלא-ברור והדאגות הממלאות לב רבים מאיתנו – בענייני הבריאות, הפרנסה, העסקים, החינוך וכדומה – זה הזמן לפתוח את ברזי השמחה העליונים, ולמשוך מהם שפע של שמחה. כשאנחנו שמחים בשמחת תורה, אנחנו מבטיחים לעצמנו שנה של שמחה, שפע וברכה.
הבה ננצל את החג היקר הזה כדי להטעין את עצמנו במאגרי שמחה לכל השנה, ובטוחים אנו שבכוח השמחה נצלח את כל האתגרים ותהיה לנו שנה טובה, מתוקה ושמחה
תגובות
אין תגובות