הסוף של צער בעלי חיים? תיאסר מכירת פרוות – למעט שטריימלים

המשרד להגנת הסביבה פרסם טיוטת תקנות שאוסרת מתן היתרים לסחר בפרוות חיית בר - אלא אם כן הפרווה או המוצר משמשים לצורכי דת או מסורת דתית
אריה ריבקינד
ט"ז תשרי התשפ"א / 04.10.2020 13:00

המשרד להגנת הסביבה פרסם הבוקר (ראשון) טיוטת תקנות שאוסרת מתן היתרים לסחר בפרוות חיית בר, למעט למטרות מוגבלות – כולל לצרכי דת, כמו שטריימלים.

במהלך השנים נעשו מספר ניסיונות לקדם חקיקה לאיסור מכירת פרוות בישראל, שייצורן כרוך בגרימת סבל רב לבעלי חיים מסוגים שונים, אולם הניסיונות לא צלחו.

חוק הגנת חיית הבר מסדיר באמצעות היתרים את הסחר, ההעברה וההחזקה של חיות בר ושל כל חלק מהן. הסחר בפרוות מותר אך ורק בהיתר שניתן על-ידי רשות הטבע והגנים.

החוק והתקנות הקיימות מייצגים תפיסה שהמשרד סבור שיש מקום לשנותה על מנת לחזק את ההגנה על חיות הבר בראייה גלובלית.

על כן, המשרד להגנת הסביבה פרסם את טיוטת התקנות להערות הציבור, שמבקשות להגביל את סמכותו של מנהל רשות הטבע והגנים לתת היתר לסחר בפרוות חיית בר או במוצר הכולל פרווה, אלא אם כן הפרווה או המוצר משמשים לצורכי דת או מסורת דתית, למחקר מדעי, לחינוך או להוראה בלבד.

במקרים אלה, יישאר המצב המשפטי כפי שהוא כיום, על-פי התנאים הקיימים בתקנות למתן היתר סחר.

השרה להגנת הסביבה, גילה גמליאל אמרה: “תעשיית הפרוות גורמת להרג של מאות מיליוני בעלי חיים בעולם, וכרוכה באכזריות ובסבל שלא יתוארו. ניצול עורן ופרוותן של חיות הבר לתעשיית האופנה אינו מוסרי. המהלך יעצור את הסחר בפרוות בישראל ויעשה חסד עם בעלי החיים״.

הדפס כתבה

2 תגובות

הוסף תגובה חדשה
    ישר כח גילה
    04/10/2020 16:20
    יעקב קלצ'קין
  1. גם הרבה פפנהיים המליץ על שטריימל סיננטי כמועדף

  2. רק אומר
    04/10/2020 20:17
    אני
  3. גם על השטריימל ניתן לוותר, גם ככה עולה הון, מרבית הצעירים מעדיפים ללכת עם סינטטי שהוא גם יותר זול והרבה יותר קל על הראש. מחזיק לאורך זמן ומצליח להתמודד עם מזג האויר הרבה יותר טוב.

    מעבר לכך, יחסוך הרבה כסף להורי החתן והכלה, שצריכים לממן את הבזבוז הזה, שיושב כמו קישוט בארון ויוצא רק לאירועים מיוחדים, פעם באף פעם