‘כולה אנשים וזה לא יביא תועלת? בדיחה’: עימות בין נתניהו לגמזו

גמזו: "גם אם אני אצא לציבור ואגיד שכל שבוע יהיו לנו 1000 מתים זה לא ישכנע את הציבור. הציבור לא שם". נתניהו: "הסגר הופך בדיחה, לא סגר לייט אלא סגר יוק" • הציטוטים מהישיבה הסוערת
חרדים 10
כ"ח אלול התש"פ / 17.09.2020 20:51

ראש הממשלה בנימין נתניהו כינס הערב (חמישי) דיון ממושך עם הממונה על המאבק בקורונה פרופ’ רוני גמזו וכמה משרי הממשלה, במהלכו ביקש נתניהו ללכת לסגר יותר חמור ויותר מהודק.

בציטוטים מהדיון שפורסמו בחדשות 12 ניתן להבין כי הישיבה היתה דרמטית וכי ראש הממשלה הביע מורת רוח מההגבלות הקלות יחסית שייכנסו לתוקפן מחר בשעה 14:00 בצהריים.

פרופ’ גמזו: “אני לא חושב שסגר ארוך טווח הוא התשובה לקורונה. אם היינו ב-2000 נדבקים ביום ולא היינו בתקופת החגים, לא הייתי נוקט בשום צעד כזה אלא רק במודל ה’רמזור’. הציבור לא איתנו, חייבים לקחת בחשבון גם את הכלכלה. גם אם אני אצא לציבור ואגיד שכל שבוע יהיו לנו 1000 מתים זה לא ישכנע את הציבור. הציבור לא שם”.

נתניהו: “אני כולא את האזרח בבית מבלי שזה מביא תועלת?”

פרופ’ גמזו: “מה שהיה במרץ-אפריל זה לא ספטמבר. כולנו שבויים בתפיסה שאנחנו נסגור אותם והם ישבו בבית. אנחנו עכשיו במהלך פסיכולוגי, הדהוד לאזרחי ישראל שסגרנו הרבה עסקים והכנסנו מגבלת תנועה. זה ימנע את גידול התחלואה”.

נתניהו לגמזו: “במצב שאנחנו הולכים אליו, מה נשיג?”

פרופ’ גמזו: “אני משער שנראה התייצבות וירידה מסוימת. נרד אולי ל-3000-4000 ולא יותר מזה”.

נתניהו: “אז מה יהיה אחר כך? הבנתי את הקשיים, מה נגיד אחר כך אחרי שנביא תוצאה של 3000 חולים אחרי הסגר הזה?”

פרופ’ גמזו: “צריך לעשות תיאום ציפיות מול הציבור. אי אפשר לשכפל את מצב הרוח הציבורי של מרץ אפריל”.

שר הבריאות אדלשטיין: “לא יהיה מנוס ממגבלות רציניות. כיוונו לחגים כדי לחיות עם זה יותר טוב. הגענו לסגר מחורר עם הגבלות שמעלות תחושה קשה. הציבור שואל מה יהיה אחרי הסגר ואנחנו מדקלמים את התשובה של קטיעת שרשראות ההדבקה, אבל אנחנו לא שם ולא נשלוט ב-2000 או ב-3000 נדבקים ליום”.

נתניהו “הסגר הופך בדיחה, לא סגר לייט אלא סגר יוק. אם תרד מגבלת 500 המטרים, לא יישאר הרבה”.

גם מקבלת ה-500 מטר ירדה הערב, והמרחק שקיבל אישור מהשרים הוא 1,000 מטר.

נתניהו דרש בישיבה עם גמזו לסגור את בתי הכנסת, אולם דיון על כך יתקיים לאחר החג.

לפי ישיבת ממשלה בה יצביעו על הקשחת הסגר, בשלושה תחומים מרכזיים: סגירת מקומות העבודה במגזר הפרטי והשארת מקומות עבודה חיוניים במגזר הציבורי בלבד; סגירה מוחלטת של כלל השווקים, וסגירת בתי כנסת – לא ברור האם לפני או אחרי יום כיפור.

סגירה לפני, ברור לכל, היא החלטה קשה מבחינה פוליטית.

בתוך כך, פרויקטור הקורונה פרופ’ רוני גמזו מבהיר כי ביטל את השתתפותו במסיבת העיתונאים של ראש הממשלה נתניהו בשל היותו בבידוד ובתנאים לא מתאימים מבחינה טכנית, ולא בשל חילוקי דעות.

 

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות