מנה מרוקאית: תבשיל טנזיה של פירות מיובשים ואגוזים עם קוסקוס

יעל חן
|
כ"ה אלול התש"פ / 14.09.2020 10:14
סמדי בומבה ל’סוגת’ מכינה את המנה המרוקאית עם שפה של פירות מיובשים ומגישה אותה על קוסקוס מלא אוורירי וטעים • מה לעשות? הכל בפנים

מצרכים: 

1 חבילה קוסקוס מלא “סוגת”

10 משמשים מיובשים

10 שזיפים מיובשים מגולענים

100 גרם צימוקים

2 בצלים פרוסים דק

150 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס

1 כף סילאן

1/2 כפית קינמון

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

מלח

שמן לטיגון

 

להגשה:

שקדים

פיסטוקים

 

איך מכינים?

מעבירים את הקוסקוס המלא לקערה ומכינים לפי ההוראות שעל האריזה.

חותכים בסכין חדה את כל הפירות לרצועות בעובי 2-3 ס”מ.

יוצקים שמן למחבת רחבה ומחממים מעל להבה בינונית.

מטגנים את פרוסות הבצל במשך 5-10 דקות, עד שהן מתרככות ומזהיבות.

מעבירים למחבת את הפירות החתוכים ומתבלים בסילאן, קינמון, פלפל שחור ומלח. מערבבים היטב.

יוצקים למחבת 1/4 כוס מים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים.

קולים מעט את אגוזי המלך במחבת נפרדת ויבשה ומעבירים למחבת עם התבשיל. מערבבים.

מעבירים את הקוסקוס המוכן לקערת הגשה, מניחים עליו את התבשיל ומעטרים בשקדים ובפיסטוקים.