מנה מרוקאית: תבשיל טנזיה של פירות מיובשים ואגוזים עם קוסקוס

סמדי בומבה ל'סוגת' מכינה את המנה המרוקאית עם שפה של פירות מיובשים ומגישה אותה על קוסקוס מלא אוורירי וטעים • מה לעשות? הכל בפנים
יעל חן
כ"ה אלול התש"פ / 14.09.2020 10:14

מצרכים: 

1 חבילה קוסקוס מלא “סוגת”

10 משמשים מיובשים

10 שזיפים מיובשים מגולענים

100 גרם צימוקים

2 בצלים פרוסים דק

150 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס

1 כף סילאן

1/2 כפית קינמון

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

מלח

שמן לטיגון

 

להגשה:

שקדים

פיסטוקים

 

איך מכינים?

מעבירים את הקוסקוס המלא לקערה ומכינים לפי ההוראות שעל האריזה.

חותכים בסכין חדה את כל הפירות לרצועות בעובי 2-3 ס”מ.

יוצקים שמן למחבת רחבה ומחממים מעל להבה בינונית.

מטגנים את פרוסות הבצל במשך 5-10 דקות, עד שהן מתרככות ומזהיבות.

מעבירים למחבת את הפירות החתוכים ומתבלים בסילאן, קינמון, פלפל שחור ומלח. מערבבים היטב.

יוצקים למחבת 1/4 כוס מים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים.

קולים מעט את אגוזי המלך במחבת נפרדת ויבשה ומעבירים למחבת עם התבשיל. מערבבים.

מעבירים את הקוסקוס המוכן לקערת הגשה, מניחים עליו את התבשיל ומעטרים בשקדים ובפיסטוקים.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות