‘פאייה’ דרך בישול ספרדית • מתכון לסלומון באורז

שלמה בן חיים
|
י"א אב התשע"ד / 07.08.2014 00:48
פאייה מוכר בעולם כתבשיל ספרדי העשוי מאורז ודברים רבים נוספים, תיבול עז המבושל בציר דומיננטי • רבקה רוזנבלט מצימעס – דלי בר מסעדה מציעה פאייה קליל המבוסס על דג סלמון

פאייה מוכר בעולם כתבשיל ספרדי העשוי מאורז ודברים רבים נוספים, תיבול עז המבושל בציר דומיננטי.

במקור, המלה פאייה (paella) מתייחסת בעיקר לכלי הבישול ולא לתוכנו – מחבת מיוחדת שבה מתרחש הנס הספרדי. מחבת רחבה ושטוחה, בעלת שתי ידיות וללא מכסה.

רבקה רוזנבלט מצימעסדלי בר מסעדה, הגברת הראשונה של הבישול היהודי אירופי בישראל, מציעה פאייה קליל המבוסס על דג סלמון, קל וקייצי להכנה. גרסה קלילה שבלוויית סלט קטן, יהווה ארוחה בפני עצמה.

חומרים:


  • כוס אורז
  • כוס וחצי מים (אותה גודל כוס)
  • 3 כפות שמן עדיף קנולה
  • ¼ כפית סוכר
  • 2 כפיות מחוקות של מלח
  • 1 כפית מחוקה של פלפל לבן
  • ½ כפית צ’ילי מחוקה – לא חובה
  • ¼ כוס מיץ לימון  + גרדה מלימון
  • חצי כוס יין לבן
  • ענף רוזמרין
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות כוסברה קצוצה (אפשר להחליף בפטרוזיליה)
  • פילה של דג סלמון (עדיף טרי)

 

הכנת הדג:

 

הכנת האורז:

המלצת הגשה:

בעזרת כף גדולה אפשר להוציא את האורז עם הדג יחד. אם לא הולך, כדאי להוציא את הדג, להניח בצד לשים אורז בצלחת ועליו להניח את הדג.

לארוחה חלבית אפשר להוסיף כף קרם פרש על הדג ואם מוצאים עירית, לקצוץ ולפזר מעל.