לפי נתוני דו"ח אגף המודיעין: סגר לתקופה של פחות מחודש לא יעיל

יוני גרין
10 בספטמבר 2020    אין תגובות
Israeli police seen at the entrance to the neighborhood of Ramot in Jerusalem as Israel enforces a lockdown; a night curfew, applied to some 40 cities all over Israel which have been badly affected by the Coronavirus. September 08, 2020. Photo by Yonatan Sindel/Flash90 *** Local Caption *** ??? ?????? ????
צילום: 
Flash90

לקראת החגים: היום (חמישי) יתכנס קבינט הקורונה לדיון בנושא ההיערכות לחגי תשרי והתוכנית לריסון מהודק.

האקדמיה לחרדים: זו הסיבה שכולם נוהרים ללמוד תואר יוקרתי מהבית

משרד הבריאות ימליץ להטיל סגר בחגים בכל רחבי המדינה.

מנייר עמדה על הטלת סגרים שפרסם מרכז המידע והידע הלאומי למערכה בקורונה, גוף של אגף המודיעין בצה"ל המסייע לקובעי המדיניות במחקר וניתוח של נתוני התפשטות הקורונה בישראל ובעולם - שפורסם ב'ישראל היום', נקבע כי סגר הוא כלי מוכח להורדת קצב ההדבקה, כאשר הוא נמשך מספיק זמן ומתקיימים התנאים למימושו.

במסמך נכתב: "קיימת רגישות למועד הפעלתו של סגר. במקרה של התפרצות (מקדם הדבקה גבוה), ככל שמהירות התגובה גוברת נחסכת הרבה יותר תמותה ומקוצר משך הזמן לחזרה לרמות תחלואה נמוכות".

עם זאת, צוין שקשה לחזות במדויק את יעילות הסגר, התלויה בהיקפו ובמידת ההיענות של הציבור להתקיים תחת המגבלות.

מה משך הזמן הנדרש לסגר כדי שיהיה יעיל?

לפי הדו"ח, "פעמים רבות רק צעד ממושך, מסדר גודל של כחודש, המלווה בהגבלות מותאמות, מביא לתוצאה של ירידה בתחלואה".

המחברים מביאים דוגמאות לסוגי סגרים בעולם: סגר של שישה שבועות בדרום אפריקה שלא הצליח להוריד את התחלואה במדינה, ולאחריו הוחלט על סגר שני של חודש שתרם לכך; סגר בעיר האוסטרלית מלבורן שנמשך כחודשיים והצליח בהורדת התחלואה, וכך גם בספרד.

כמו כן, החוקים מדגימים מקרים שבהם מטרת השימוש בסגר היא מניעת התפרצויות עתידיות - ולכן מטילים אותו לפני אירועים כמו חגים או פסטיבלים.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram