לבצק (חומרים ל-2 חלות):
1 קילו תערובת קסם לחלה “סוגת”
500-550 מ”ל (1/4 2 – 2 כוסות) מים
למילוי שקדים (קרם מרציפן):
400 גרם שקדים מולבנים שלמים או טחונים
200 גרם אבקת סוכר “סוגת”
כ-4 כפות מים
לציפוי:
1/2 כוס תה חזק מ-2 תיונים, בטמפרטורת החדר
2 כפות סילאן או מייפל
חופן נדיב שקדים פרוסים
מה עושים?
לשים יחד במהירות איטית-בינונית במיקסר את תערובת החלה והמים במשך מספר דקות, עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון או מגבת ומתפיחים רבע שעה.
מוציאים את הבצק מהקערה, לשים מעט ומחלקים ל-6 חלקים. יוצרים כדור מכל חלק, מעבירים למגש ומתפיחים עוד 15-30 דקות.
מכינים מרציפן:
טוחנים היטב את השקדים במעבד מזון (גם אם הם כבר טחונים). מוסיפים אבקת סוכר ו-2 כפות מים וטוחנים עוד כמה דקות עד שמתקבל מרציפן חלק ורך. אם צריך מוסיפים מעט מים.
יוצרים גלילים ארוכים בגודל שווה מכדורי הבצק שתפחו. מרדדים כל נקניק למלבן ארוך וצר ומניחים לכל האורך “שורה” של מרציפן. סוגרים חזרה לצורת גליל.
קולעים שתי חלות מכל שלושה גלילים ומהדקים היטב את הקצוות. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
טורפים בקערית תמצית תה וסילאן ומברישים את החלות. מעטרים בשקדים פרוסים, מכסים במגבת או ניילון ומתפיחים 30-60 דקות.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
אופים את החלות כ-30 דקות, עד שהן מזהיבות היטב. מברישים מדי פעם בתערובת התה והסילאן.