הונאת ענק: רשת השתלטה במרמה על חברות וגרפה כ-700 מיליון ש”ח

בפשיטת המשטרה נעצרו 30 חשודים • הצליחו להשתלט הצהרתית על הבעלות של מאות וייתכן אלפי חברות, ופעלו ברחבי הארץ להלבין כ-700 מיליון שקלים • המעורבים בפרשה גם ביצעו עבירות מיסוי וזייפו תצהירים, חתימות של עורכי דין ובעלויות דרך רשם החברות
חיים טוויל
י"ח אלול התש"פ / 07.09.2020 12:41

בתום כחצי שנה של חקירה סמויה: פרשת הונאה גדולה, במסגרתה המעורבים בה זייפו בעלות על כ-200 חברות דלק וסולר, דרכן פעלו ברחבי הארץ כדי להלבין כ-700 מיליון שקלים – נחשפה היום.

רוצה תואר יוקרתי המתאים מאד לדרך החרדית? – כך תעשו את זה!

30 חשודים נעצרו הבוקר (שני), בפשיטה של המשטרה יחד עם הרשויות,  בחשד להלבנת הון, עבירות מס, קבלת דבר במרמה והתחזות. כמה מהם יובאו היום לבית המשפט לדיון בהארכת מעצרם.

במהלך החיפושים פעלה המשטרה בשיתוף הרשויות על מנת להקפיא נכסי נדל”ן וכ-9 רכבים בהם רכבי יוקרה ומשאיות וכן הוקפאו חשבונות בנק.

על פי החשד, המעורבים בפרשה זייפו תצהירים, חתימות של עורכי דין ובעלויות דרך רשם החברות. בנוסף, הם חשודים בהקמת חשבונות בנק פיקטיביים – על שמות החברות ומהלו דלקים כחלק מפעילות המרמה.

כמה בתי עסק לחילופי כספים חשודים ששיתפו עמם פעולה, ולקחו חלק ברשת ההונאה.

לדברי המשטרה, בפרשיה מעורבים עורכי דין ורואי חשבון “מהשורה הראשונה”, וצפויים להיעצר עוד אנשים.

החקירה החלה בעקבות תלונות של חברות שגילו כי עשו שימוש בזהות שלהם או ששינו את בעלי החברה – והגישו תלונה במשטרה.

בחקירה התגלה כי המעורבים הצליחו לבצע מספר מהלכים:

– להערים על מנגנוני רשם החברות תוך הגשת תצהירים כוזבים ומסמכים מזויפים, על מנת להשתלט הצהרתית על הבעלות של מאות וייתכן אלפי חברות שונות ברחבי הארץ ולרשום אותן על שמם.

– שימוש במסמכים המעידים על בעלותם בחברות, על מנת לפתוח חשבונות בנק וקבלת אשראי באופן המקביל לחשבונות החברה המקוריים.

– הוצאת חשבוניות פיקטיביות בשם החברה תוך ביצוע עסקאות בשווי מוערך של מאות מיליוני שקלים, ובדרך זו אף הונו החשודים את הרשויות וגרפו לכיסם מיליוני שקלים תוך פגיעה בקופת המדינה ובציבור.

עוד חשפו חוקרי המשטרה, כי בבעלותם של חלק מהחשודים תחנות דלק במספר ערים, וכי חלק מהדלקים שנסחרו על ידי החשודים וסופקו לציבור, התגלו כדלקים שהנם מהולים בחומרים נוספים בניגוד לחוק, ואף עולה החשד שבעקבות כך נגרמו נזקים לרכבם של עשרות ומאות אזרחים.

רשות המיסים מסרה: “מדובר בפרשיה חמורה לפיה חברו גורמים עבריינים יחד עם בעלי מקצועות חופשיים, ובכללם עורך דין ורואי חשבון, וביצעו עבירות של קיזוז והפצת חשבוניות מס פיקטיביות בניגוד לחוק מע”מ ופקודת מס הכנסה, וכן עבירות על חוק איסור הלבנת הון במאות מיליוני שקלים בענף הסולר והדלקים.

“על פי החשד מבצעי העבירות גנבו חברות לגיטימיות והשתמשו ביישות המשפטית הלגיטימית ללא ידיעתם של בעלי החברות, בהוצאת חשבוניות מס פיקטיביות והכנסתם לספריהם שלהם. החשודים לא בחלו בכל אמצעי והכינו דוקומנציה פיקטיבית ואף השתמשו בה לצורך הלבנת הכספים שהתקבלו כתוצאה מהפרי האסור של העבירות שביצעו”.

משרד האנרגיה: “במסגרת מבצע הפיקוח המשולב הובילו מפקחי וחוקרי מינהל הדלק במשרד האנרגיה, את תהליך בחינת איכות הדלק ותפיסת הדלק בתחנות ובאתרים בהם קיים חשד לביצוע ערבובים ומהילות. מינהל הדלק והגז במשרד האנרגיה ימשיך ויבצע בקרות בכלל תחנות הדלק בישראל כך שאזרחי ישראל יהנו מדלק תקני העומד בסטנדרטים הגבוהים ביותר.”

לאחר שהמשטרה בשיתוף עם הרשויות הצליחו לבלום את המשך ביצוע העבירות ולחזק את מנגנוני רישום ושינוי פרטי החברות בישראל, החוקרים ממקדים מאמצים לאתר חברות נוספות שנפלו קורבן בידיהם של החשודים. “אנו קוראים לבעלי החברות ברחבי הארץ, לערוך בדיקה מול רשם החברות ובמקרה הצורך להגיש תלונתם”.

מעורכי הדין קובי ואורי גולדמן המייצגים חלק מהנחקרים נמסר: החקירה היא אמנם גדולה, אך מניסיוננו, חקירות כאלה מסתיימות בקול ענות חלושה.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות