מחקר חדש: אולטראסאונד יסייע בזיהוי חומרת הנגיף וחיזוי תמותה

מחקר חדש באיכילוב מצא שבדיקת אולטרסאונד ריאות מסייעת בחיזוי צורך בהנשמה ובחיזוי תמותה בחולי קורונה • ד''ר יעל ליכטר: ''אם יודעים איזה מטופל נמצא בסכנת הדרדרות, ניתן להפנות אליו משאבי ניטור וטיפול, וכך אולי למנוע את ההדרדרות"
יוני גרין
י"ד אלול התש"פ / 03.09.2020 14:23

מחקר חדש באיכילוב מצא שבדיקת אולטרסאונד ריאות מסייעת בחיזוי צורך בהנשמה ובחיזוי תמותה בחולי קורונה.

רוצה תואר יוקרתי המתאים מאד לדרך החרדית? – כך תעשו את זה!

המחקר, שכלל 120 חולי קורונה, הובל על ידי ד”ר יעל ליכטר ממערך ההרדמה והטיפול הנמרץ, לצד פרופ’ יאן טופילסקי וד”ר ישי סקלי מהמערך הקרדיולוגי, ופורסם בסוף השבוע האחרון בעיתון המוביל Intensive Care Medicine.

המחקר מצביע על כך שאולטרסאונד ריאות תרם לחיזוי הדרדרות קלינית ותמותה יותר מאשר בדיקה סטנדרטית ואף מצילום חזה.

ד”ר יעל ליכטר מסבירה את חשיבות הממצאים והמסקנות: ”אם יודעים איזה מטופל נמצא בסכנת הדרדרות, ניתן להפנות אליו משאבי ניטור וטיפול, וכך אולי למנוע את ההדרדרות. מעבר לכך, אם מעריכים שמטופל הוא בסיכון נמוך להדרדר, ניתן לשחררו לביתו בבטחון רב יותר ובכך להקל עליו ועל המערכת העמוסה”.

A ריאה תקינה, B ריאה עם סימני דלקת קלים, C ריאה עם סימני דלקת מתקדמים, D ריאה עם סימני דלקת קשים. צילום: מירי גטניו, דוברות איכילוב

ד”ר ישי סקלי מספר: ”אולטרסאונד ריאות היא בדיקה המבוצעת ליד מיטת החולה על ידי הרופא המטפל, ללא מעורבות של טכנאים או רופאים מומחים בהדמייה, ומסוגלת לספק מידע משמעותי באופן מיידי. המיוחד בבדיקה זו הוא שלא ניתן לראות את הריאה עצמה (בגלל האוויר שנמצא בריאה ומפריע להחזרת גלי האולטרסאונד), אלא הפרעות טכניות.

“כשיודעים איזו פגיעה ריאתית מאפיינת כל הפרעה טכנית שכזו, ניתן לפרש את תוצאות הבדיקה”. השימוש באולטרסאונד ליד מיטת החולה בכלל, ואולטרסאונד ריאות בפרט, צובר תאוצה בשנים האחרונות וצפוי לשנות את האופן שבו צוות רפואי אוסף מידע על מטופלים בניסיון להגיע לאבחנה ולהתאים טיפול. באנגלית התחום נקרא point-of-care-ultrasound, ובקיצור- POCUS”.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות