מממש את ההבטחות • ראש העיר ירושלים מציג: מהפכה בחינוך החרדי
עם פתיחת שנת הלימודים, מציג ראש העיר ירושלים משה ליאון, את המתווה שלו להסדרת מצוקת מבני החינוך בירושלים בכלל ובשכונות המאתגרות בפרט.
איך הוא הצליח לעשות תואר יוקרתי בלי מכינה ותנאי סף? הסוד בפנים
אחד האתגרים הסבוכים ביותר שעמדו לפתחו של ליאון עם פתיחת הקדציה, היו השכונות בהם מתגוררים חילונים לצד חרדים. מחד, הצרכים החרדיים בשכונות הלכו וגדלו, מאידך החשש של תושבי השכונות משינוי אופי השכונה, הקשה מאד על מציאת פתרונות.
אבל בתום שנת עבודה מאומצת, יד ביד עם חברי ועדת הרבנים של ‘דגל התורה’, הגר”ד כהן, הגר”י אפרתי והגר”ב סולוביצ’יק ומזכיר הוועדה הגר”ש פלאי, ורבני השכונות הרלוונטיות בשיתוף פעולה מלא של קברניטי המפלגות החרדיות, אליעזר ראוכברגר וצביקה כהן ומחזיקי תיק החינוך ישראל קלרמן ואברהם בצלאל, ומחזיק תיק הנכסים העירוניים, משה גורא, הציג היום ליאון פתרונות אסטרטגיים לכל המצוקות שצפו מהשטח בשנים האחרונות, ומציג מהפכה של ממש הן בגישת העירייה לתושבים החרדיים והן בהיקף האדיר של הבינוי המתוכנן עבורם.
הפתרונות שמציג היום ליאון מיוחדים בכך שהגיעו בהסכמה רחבה עם כלל האוכלוסיות, במה שמגדיר ליאון: אין יותר זה נגד זה, אלא זה לצד זה. כל ציבור יקבל את מה שמגיע לו – איפה שמגיע לו, בלי להסתכל על צבע הכיפה שהוא לובש.
ילד חרדי, אליבא דליאון, שווה בדיוק כמו כל ילד אחר. תמו הימים בהם ילד חרדי נאלץ ללמוד במבנים לא ראויים. אנחנו נמגר את התופעה הפסולה הזו, הוא אמר בשעה שהציג את המתווה.
שתי השכונות שעמדו במוקד הן במערכת הבחירות האחרונה והן מבחינת הצרכים שלהם היו רמות וקרית יובל, ובזה בעיקר עוסקת התוכנית החדשה של ליאון, כשהוא מבטיח שהוא לא יעצור בזה, אלא ימשיך למפות את הצרכים בכל שכונות ירושלים ולדאוג לפתרונות ארוכי טווח.
בקרית יובל, שכונה שעמדה במשך שנים בעין הסערה, עומדת להיות מהפכה של ממש בכל ארבעת הריכוזים החרדיים: באולסוונגר-ברזיל, שטרן, זנגוויל ובגבעת האנטנה. בכל הריכוזים האלה ניתן מענה של בינוי לגני ילדים שייצאו סוף סוף מהדירות השכורות וייכנסו למבנים רחבי ידיים המתאימים לגני ילדים. בנוסף, גם תלמוד תורה לויכטר המשמש את ילדי השכונה יקבל תוספת של אולמות שישמשו הן את ילדי הת”ת והן את ילדי השכונה.
גולת הכותרת היא כמובן בית הספר לבנות החדש שיוקם בשכונה ובו לא פחות מ-32 כיתות, שצפוי להתחיל לבנות בתוך כשנה. ואם לא די בזה, הכריז ליאון גם על שתי בתי כנסת חדשים בשכונה להם יוקצה שטח. אחד ברחוב קלנר שישרת את תושבי רחוב ברזיל והאזור, ובית כנסת נוסף במתחם שמורק הצמוד לרחוב אולסוונגר הנמצא במרכז השכונה.
הפתרונות לשכונת קרית יובל נבנו עקב בצד אגודל יחד עם נציגי הסיעות ורבני השכונה – הרב וינר, הרב פטרובר והרב כהן, שהציפו את הצרכים השונים ובירכו על שורת ההישגים הדרמטיים שיביאו להקלה עצומה לציבור החרדי.
גם לגבי מתחם המריבה בורבורג, שבקדנציה הקודמת הייתה כוונה להעביר אותו לגורמים אנטי דתיים, הושגה פריצת דרך של ממש כשעל המגרש יבנה גן משחקים רחב ידיים לטובת ילדי השכונה שייהנו מריאה ירוקה במרכז השכונה לצד אולם תרבות גדול שישמש בין היתר לכינוסים תורניים, למעמדי הקבלת פני רבו וכן הלאה.
לסיכום: קרית יובל, שכונה שסבלה מאפליה רבת שנים, תהנה מעשרות גני ילדים חדשים, בית ספר חדש ומהודר המונה 32 כיתות עבור בנות, אולמות אירועים נוספים לתלמוד תורה, שתי בתי כנסת ופארק ומרכז כינוסים שישמשו את הציבור החרדי.
מקרית יובל לרמות, שגם היא ידעה מאבקים לא מעטים על מבני ציבור המיועדים למגזר החרדי.
גם שם מציג ליאון שורת הישגים דרמטיים עבור תלמודי התורה ובתי הספר.
ברמות א’, על פי המתווה, יתוכנן מיידית מתחם של 6 דונם עבור ת”ת ובי”ס למגזר החרדי, ועוד 12 כיתות שיעברו מבית ספר נועם בנים למגזר החרדי.
גם ברמות גולת הכותרת היא מציאת הפיתרון בשכונת רמות ב’ שהילדים המתגוררים בה נאלצו עד היום לכתת את רגליהם לשכונות אחרות, ויהנו מבית ספר יסודי עם 16 כיתות חדשות, זאת בנוסף 2 תלמודי תורה חדשים, שבאחד מהם 22 כיתות, ובשני 18 כיתות נוספות שיבנו ברחוב טרומן.
בנוסף, במתחם הקאנטרי ברמות, יקום קומפלקס מרווח של גני ילדים ברחוב יעקב אלעזר בנוסף למתחם גנים נוסף במורדות השכונה.
ליבת התוכנית היא להביא להפסקת הנחת המנ”דים שהפכה למכת מדינה בירושלים. במסגרת התוכנית שהציג ליאון, תם עידן הדירות השכורות, ובתוך מספר שנים יעברו כולם למבנים קבועים המתאימים לילדים, כך שכל ילד יוכל ללמוד במבנה מתאים הסמוך למקום מגוריו.
עם תום העבודה ביקש ראש העיר להודות לגדולי ישראל מרן הגר”ח קנייבסקי, מרן הגר”ש כהן ומרן הגרי”ג אדלשטיין, על התמיכה הבלתי מסוייגת לה הוא זוכה ועל ההכוונה והעצה שהוא מקבל לאורך כל הדרך מה שנותן לו את הדלק לעבוד למען תושבי העיר בכלל ועולם התורה בפרט.
תגובות
אין תגובות