פשטידה של תפוחי אדמה, בשר ועגבניות: מתכון חגיגי לארוחת חג
איך הוא הצליח לעשות תואר יוקרתי בלי מכינה ותנאי סף? הסוד בפנים
רכיבים (לתבנית בקוטר 26):
3 תפוחי אדמה לבישול
2 חלמונים
½ ק”ג בשר בקר טחון
1 בצל קלוף וקצוץ דק
3 שיני שום כתושות
4 כפות רסק עגבניות איטלקיות מאסטר שף
1 כוס מחית עגבניות מאסטר שף
1 כוס שימורי אפונה
2 כפות שמן זית
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
צילום: נמרוד סונדרס
אופן ההכנה:
1. מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לרבעים ומבשלים במי מלח במשך כ-20 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים לחלוטין.
2. מועכים לפירה חלק, מוסיפים חלמונים, מתבלים בפלפל ואם יש צורך גם במלח ומערבבים לפירה חלק.
3. בינתיים: מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה.
4. מוסיפים בשר טחון ושחמים במשך כ-5 דקות, מוסיפים רסק עגבניות ועגבניות מרוסקות ואפונה ומבשלים יחדיו במשך כ-5 דקות נוספות. מתבלים.
5. יוצקים את תערובת הבשר לתבנית משומנת ומהדקים. מעל משטחים את הפירה בשכבה אחידה.
6. אופים בתנור בחום בינוני, 180 מעלות במשך כ-30 דקות.
תגובות
אין תגובות