“יש לנו 50 חולים. אם לא היו עושים בדיקות הם היו פצצה מתקתקת”
שנת הלימודים בבתי הספר טרם נפתחה, אך אלפי תלמידי הישיבות כבר פתחו בשבוע שעבר את ‘זמן אלול’.
כשברקע החשש מהדבקות המוניות בקורונה הסביר היום (שני) הרב בנימין כהן, הממונה על ‘מתווה הקפסולות’ מטעם ועד הישיבות, כיצד נערכו לקליטת התלמידים ולשמירה על בריאותם.
האזינו לריאיון ברשת ב:
לדברי הרב כהן, הישיבות חולקו לשני סוגי קפסולות – מתמזגות ונושמות.
‘קפסולה מתמזגת’ נועדה לישיבות המתנהלות בתוך מתחם נעול, שתלמידיה יוצאים רק אחרי 40 יום.
בישיבות המכונות קפסולות מתמזגות מחולקים התלמידים ששבו מחופשת ‘בין הזמנים’ לקבוצות של 50 תלמידים. “כל קפסולה תכלול את החברים לחדר בפנימיה, חברי חברותות וחברים לחדר האוכל. בתקופת הבידוד הראשונה נמצאת כל קפסולה כזו ביחד ורק לאחריה מתמזגת כל הישיבה לקבוצה אחת גדולה יחד. כל קפסולה כזו תשהה ביחד במשך 40 יום, עד אחרי יום כיפור – לפני שתצא לחופשה ראשונה בבית.
“יש מקומות של נקודות מפגש מיוחדות להורים הבאים לפגוש את בניהם מאחורי מחיצות שקף מוגנות”.
הרב כהן הסביר כי במקרים חריגים, כמו הלוויה או טיפול רפואי, יוצאים התלמידים בליווי צמוד עם חלוקי מיגון. “נציג מהישיבה לוקח את התלמיד ברכב ממוגן שבו יש הפרדה בין הנהג לתלמיד. המלווה מוודא שהמרפאה מחוטאת, מכניס את התלמיד למקום הסטרילי ובסוף הטיפול לוקח אותו בחזרה”.
‘הקפסולות הנושמות’ נועדו לישיבות שבהן הפנימיה לא נמצאת בתוך מתחם הישיבה, אלא במתחמים סמוכים. התלמידים הלומדים בהן חייבים להמשיך ולעטות מסכה לאורך כל 40 הימים שעד היציאה הביתה, שלא כמו ‘הקפסולה המתמזגת’.
לשאלה מה קורה אם מישהו בישיבה נדבק – אומר ממונה הקפסולות: “הוא עובר לאגף המחלימים בישיבה, כשהוא מקבל ליווי רפואי ממקור חוץ. אנחנו יודעים לבודד את מי שהיו איתו בחדר ובחברותא – הם נכנסים לאגף המבודדים בישיבה”.
הרב כהן הסביר כי עד כה נעשו קרוב ל-7000 בדיקות לתלמידי ישיבות. “יש לנו קרוב ל-50 חולים מאומתים. אם לא היו עושים בדיקות הם היו פצצה מתקתקת שמפילה קפסולות שלמות”.
תגובות
אין תגובות