מה שהיה נראה במשך עשרות שנים כמו חלום רחוק עבור חולי הסוכרת, הפך לאחרונה למציאות ממשית עבורם.
G670 של חברת מדטרוניק מסתנכרן עם מד הסוכר הרציף של החברה ומתזמן בהתאם את הזרקת האינסולין והמינון.
“משאבות אינסולין כבר קיימות בשוק שנים ארוכות, אולם המשאבה הזו היא פריצת דרך אמיתית”, אומר פרופ’ אמיר תירוש, מנהל המכון האנדוקריני בשיבא, בראיון ל-YNET.
הוא הסביר: “היעד הוא תמיד להגיע למינון והעיתוי הנכון של הזרקת האינסולין. הבשורה הגדולה של ה-G670 היא שלראשונה יש מכשיר שמבצע את זה. כלומר: עד היום הצגנו למטופל תכנית קבועה של עיתוי ומינון – דבר שהיה בעצם סוג של פשרה היות שהצורך הוא משתנה בהתאם לנסיבות, מה שגרם פעמים רבות לצניחה מסוכנת ברמות הסוכר – הרי שכעת המערכת החדשה מתאימה בזמן אמת על בסיס המידע שהיא מקבל ממד הסוכר את המינון והעיתוי.
“הטכנולוגיה הזו פשוט פטרה אותנו מההתמודדות הזו של ההתעסקות במינונים. זה צעד גדול פורץ דרך קדימה”. להערכתו, “המערכות הבאות יוכלו כבר לשלוט בארוחות ולאפשר חיים הכי קרוב לנורמלים עבור חולי סוכרת.
“צריך להבין: איזון הסוכר הוא עבודה שחולי הסוכרת עובדים בה 24/7 וצריך להוריד מהם את הנטל”, הוא מסכם.
G670 – רקע
על פי הערכות חיים בישראל מעל 35 אלף איש בישראל עם סוכרת סוג 1. חייהם של חולים רבים השתנו לאחר השקתה של משאבת אינסולין חדשה שמדמה פעילות של לבלב מלאכותי.
המערכת הזו, כך לפי סקירה שפורסמה באתר YNET, היא הראשונה בעולם המסוגלת לקבל החלטות טיפוליות באופן עצמאי ויודעת לבצע התאמה לכל מטופל באופן אינדיבידואלי, בזמן אמת.
המערכת החדשה הינה GAME CHANGER (“שינוי כללי המשחק”) בתחום הטיפול בסוכרת. המינימד 670 (MiniMed 670G) הנה מערכת המשלבת משאבת אינסולין עם משדר וסנסור חדשניים, בעלת אלגוריתם חכם וחדשני המנטרת את ערכי הסוכר של המשתמש בכל חמש דקות ומווסתת את האינסולין הבזאלי באופן אוטומטי ומותאם אישית, ובכך מביאה את המטופל לרמת איזון מירבית.
“המערכת בודקת את המטופל באופן רצוף 288 פעמים ביממה ומחליטה, מווסתת ומזליפה אינסולין באופן אוטומטי ובכך משחררת את החולה מהצורך בשליטה בכל רגע ברמות הסוכר בגוף. פעילות המערכת מונעת רוב מקרי ההיפוגליקמיה וההיפרגליקמיה כך שהמטופל נמצא רוב הזמן בטווח הגליקמי הרצוי.
“זוהי הטכנולוגיה היחידה שיכולה לשחרר את החולה הסוכרתי מהמחשבה על המחלה ומהניהול הקפדני של המחלה ומהצורך בשליטה בכל רגע ברמות הסוכר בגוף ובמיוחד בשעות הלילה”.
עוד נכתב כי למערכת יתרון נוסף, המאפשר לרופא להתממשק לנתונים בזמן אמת ולדעת את רמות הסוכר ומצב המטופל בכל רגע נתון. הרופא יכול להוריד דוחות נתונים ולהעניק טיפול מיטבי המתבסס ומתעדכן בנתוני אמת ולא כפי שהיה נהוג עד כה בטיפול המסורתי שהתבסס על ממוצע של נתוני עבר תוך תהייה לגבי העתיד.