חוק המצלמות בפעוטונים ייכנס לתוקף ב-1 בספטמבר • ומי יצפה?

חוק המצלמות בפעוטונים ייכנס לתוקף באופן מיידי - כדי להגביר את ההרתעה נגד התופעה של התעללות בפעוטות • על מפעיל המעון להציב שלטים במעון וליידע את העובדים וההורים בדבר קיומן של המצלמות
אריה ריבקינד
ל' אב התש"פ / 20.08.2020 14:38

שרי המשפטים והרווחה הודיעו היום (חמישי) כי חוק המצלמות, המחייב התקנת מצלמות לשם הגנה על פעוטות במעונות היום – ייכנס לתוקף החל מה-1 בספטמבר השנה.  זאת, כדי להגביר את ההרתעה נגד התופעה של התעללות בפעוטות.

זו האוניברסיטה שמאפשרת לכם ללמוד מכל מקום ובכל זמן שנח לכם

לפי החוק, שנחקק בסוף 2018, נקבעה חובה על מפעיל מעון שבו שוהים שבעה פעוטות ומעלה, להתקין מצלמות.

החוק קובע, כי “מפעיל מעון יום לפעוטות אחראי להתקנת מצלמות שיתעדו את הנעשה במעון יום לפעוטות, בכל השעות שבהן פעוטות שוהים במעון, בהקלטת וידיאו בלא קול”.

עוד קובע החוק: “המצלמות יתעדו את כל הנעשה בכיתות המעון, בחצר ובכל שאר המקומות שבהם ניתן חינוך וטיפול לפעוטות במעון היום לפעוטות, למעט חדרי רחצה ושירותים”.

בחוק גם מפורטות דרישות על סוג הצילום, מיקום המצלמות, שמירת הצילומים ועוד.

על מפעיל המעון להציב שלטים במעון וליידע את העובדים וההורים בדבר קיומן של המצלמות.

בחוק מפורטת רשימת מעונות הפטורים מחובת התקנת מצלמות, כמו מעון המשמש גם כמקום מגורים, מעון ש-70% מההורים התנגדו להפעלת מצלמות במעון ועוד.

אישור החוק העלה את השאלה: למי מותר יהיה לצפות בצילומים.

לפי החוק, משטרת ישראל, רשויות התביעה וגורמי הפיקוח רשאים להשתמש בצילומים. בנוסף, המשטרה רשאית לאפשר להורה של פעוט, לצפות בצילומים, אם  אין בכך להביא לידי שיבוש הליכי חקירה ומשפט.

על כל יתר הגורמים, חל איסור לצפות, להעתיק, להעביר לאחר, או לעשות שימוש בצילומים או במידע שהתגלה מהם, אלא רק בצו בית משפט.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות