בני גנץ התפלל שחרית לפני הניתוח • פרופ’ קרסו: “הניתוח לא מסוכן”

בני גנץ התפלל לפני תחילת הניתוח בגבו בבית החולים 'שיבא' • הניתוח יימשך מספר שעות • פרופ' רפי קרסו: "לאנשים שהיו בצנחנים יש שכיחות גדולה יותר של פריצת דיסק בגב''
חרדים 10
כ"ב אב התש"פ / 12.08.2020 10:27

מנהיג לדוגמא: שר הביטחון בני גנץ התפלל הבוקר (רביעי) והניח תפילין בטרם נכנס לניתוח בגבו בבית החולים ע”ש  שיבא בתל השומר.

גנץ הגיע אמש לבית החולים ועבר סדרת בדיקות לקראת הניתוח, שמטרתו להתגבר על פגיעה שנגררת עוד משירותו הצבאי בצנחנים – והחמירה בחודשים האחרונים.

בלשכתו סיפרו כי מדובר בהליך כירורגי שצפוי להימשך מספר שעות ויתקיים תחת הרדמה מלאה.

“השר חש בטוב ומטופל על-ידי צוות מנתחי המחלקה האורטופדית ובראשם ד״ר לוינקופף וד״ר פרידלנדר”, נמסר מטעם הלשכה.

בשעות הניתוח צפוי השר מיכאל ביטון למלא את מקומו של גנץ במשרד הביטחון, לאחר שהממשלה אישרה זאת במשאל טלפוני. באופן מפתיע הוא לא בחר בגבי אשכנזי להחליפו.

פרופ’ רפי קרסו, מומחה לטיפול בכאב ומנהל המחלקה הנוירולוגית ומרפאת הכאב (בדימוס) בהלל יפה, שוחח עם גולן יוכפז וענת דוידוב ב-103fm על הניתוח הצפוי.

“אנשים שהיו בצנחנים, קפצו מרכבים, גבוהים ונושאים משקל, רצים הרבה ואנשים שיש להם גנטיקה מסוימת – יש להם שכיחות יותר גדולה של פריצת דיסק בגב. הדיסקים בדרך כלל פורצים או בגב התחתון, החלק התחתון של עמוד השדרה, החוליות התחתונות; או בחוליות הצוואריות התחתוניות C6-5”, הסביר.

הוא הדגיש כי “הניתוח לא מסוכן והצוות המנתח מקצועי ומנוסה”.

קרסו ציין כי בניתוח משחררים את הדיסק: “דיסק זה כמו רפידה שנמצאת בין חוליה לחוליה ובשלב מסוים היא לוחצת על עצב, וזה גורם לכאב. משחררים את הדיסק או שואבים אותו. מוותרים עליו, מוציאים את החלק הפנימי שלו. זה כמו גלגל של רכב שבנוי מחלק חיצוני קשיח יותר, גלגלים מגומי דק שהוא ג’לטין למעשה, והוא פורץ ולוחץ על העצב”.

פרופ’ קרסו העריך כי הפציעה הייתה עשויה להיגרם כתוצאה משבר בחוליה שלא טופל בזמן, ולא פסל את האפשרות שהמעבר לחיים הפוליטיים השפיע אף הוא על מצבו הרפואי: “יכול להיות שאם הוא לא היה היום אדם ‘יושבני’ (מלשון ישיבה) ולא היה במתח, מתח הוא דבר נורמלי אצל כל מי שנמצא בצמרת – בלי יוצא מן הכלל, גורם לכיווץ שרירים שמקרב את החוליות”.

גנץ, כך על פי הדיווחים, צפוי לשהות בבית החולים כשבוע להתאוששות.

פרופ’ קרסו ציין כי משך ההחלמה אינדיבידואלי: “תלוי בעיקר במטופל, יותר מאשר המטפל. אני לא יודע אם יעשו לו קיבוע, כי לפעמים מקבעים את עמוד השדרה עם ברגים. אם הוא ישהה שבוע כנראה עשו תיקון של פריצת דיסק, וקיבוע מתכתי שיכול להיראות כמו סולם ממתכת שמחברים לחוליות, או ברגים עם פלטה.

”יש שיטות שונות שאפשר לקבע, הכול בהתאם למצב. לפעמים בגלל תאונה יכולה להיות החלקה של חוליה אחת על חוליה שניה, ואז יש לחץ יותר על חלק מהעצבים שיוצאים. לפי ה-CT וה-MRI והבדיקה הקלינית – מחליטים איזה ניתוח”.

הוא הסביר כי אחרי ניתוח דיסק רגיל, “אנשים יכולים אחרי 3-2 ימים לחזור הביתה, בדרך כלל לוקחים עוד טווח ביטחון. אבל לא ממליצים לחזור לפעילות רגילה ישר, וודאי לא ספורטיבית”.

לדבריו, ישנה אפשרות של “ניתוח פתוח, חתך בגודל של חמישה סנטימטר”, וכי הדבר תלוי במנתח ובמקרה הספציפי.

“אם זה רק שאיבת דיסק או רק ניתוח דיסק והתנאים טובים – אפשר להיכנס עם ציוד אנדוסקופי, עם צינוריות. אני מניח שאצלו יעשו ניתוח פתוח וקיבוע כי מדברים על ניתוח של כמה שעות. ניתוח של כמה שעות הוא בדרך כלל פתוח עם קיבוע. הוא בפירוש יותר מסובך ולפעמים הכאבים אחר כך, ההחלמה קצת יותר איטית”, סיפר פרופ’ קרסו.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות