האם היריבות הפוליטית בין ש”ס לדגל התורה ב’עיר האדומה’, מובילה לפגיעה בתלמידי הישיבות הספרדיות?
הכנסה קבועה מביטוח לאומי? בדוק היום את זכאותך לקצבה חודשית
עיריית חיפה, בשיתוף המחלקה לתרבות תורנית, השיקה בשבוע שעבר את מיזם ‘שיילהי דקייטא’ – ישיבת ‘בין הזמנים’ לבחורי ישיבות, הכוללת אטרקציות ופעילויות.
אם תעשה מה שהוא עשה, יש סיכוי טוב שתהיה מסודר בחיים. רוצה גם?
בכדי להירשם למיזם על תלמידי הישיבות להתקשר למוקד טלפוני ולהירשם. במוקד מתקבל מענה קולי המחלק בין אזורים ורכזים בעיר: רכז לשכונת הדר, נווה שאנן, קריית שמואל – ורכז כללי לבני עדות המזרח המתגוררים בכל חלקי העיר.
מבצע ‘בין הזמנים’ לכלל בחורי הישיבות הספרדיות מתנהל בבית הכנסת ‘זיו התורה’, הממוקם בשכונת נווה שאנן.
אבל בציבור הספרדי תהו: מדוע בני הישיבות הספרדיות זכו לרכז בנפרד ולא קיבלו מענה לפי החלוקה של רכזי השכונות?
•
ביום רביעי בילו המשתתפים ב’שיילהי דקייטא’ בבריכה.
“רכז הספרדים התקשר, כמו כל הרכזים בעיר, אל הרכז הראשי כדי לשאול מה קורה עם הבחורים הספרדים – מתי מגיע אוטובוס לאסוף אותם?” מספר גורם בעיר לחרדים 10. “הבחורים כבר המתינו מחוץ לבית הכנסת, אבל אז אמר הרכז הראשי לרכז הספרדים: ‘סלח לי, אל תכעס עליי כנראה שאין מקום בשבילכם…”.
כך נותרו כל בחורים הספרדים בבית ולא יצאו לבריכה.
גורם ספררי בעיר קובל: “יש פה בעיה קשה בין הציבור הספרדי לציבור האשכנזי בחיפה. לא מזמן, כל ההקצאות היו רק למוסדות אשכנזים. אחר כך חולקו על ידי עיריית חיפה מענקים ותמיכה בעמותות חרדיות, אבל מתוך 850 אלף שקל רק 50 אלף קיבלו העמותות של הציבור הספרדי – וזה ממשיך גם במיזם ‘בין הזמנים'”.
הגורם הוסיף: “המחלקה לתרבות תורנית היא בידיים של ‘דגל’ והם אלה שעומדים מאחורי המיזם הזה. חבל שככה מכאיבים לבני הישיבות מהציבור הספרדי”.
מיכי אלפר. צילום: באדיבות המצלם
מ”מ ראש העיר ויו”ר דגל בחיפה, מיכי אלפר, סירב להגיב לפניית חרדים 10 – והפנה לדוברות העירייה.
תגובת עיריית חיפה: “עיריית חיפה רואה ביצירת פעילות קיץ לנוער דבר מבורך וצורך הכרחי ובודאי בתקופה הנוכחית על אתגריה. משכך יצאה העירייה בהובלת לשכת מ”מ ראש העיר מיכי אלפר ומחזיק תיק תרבות תורנית חבר המועצה מנחם קפלן לפרוייקט יחודי לכלל תלמידי הישיבות הפונה לכלל הקהילות בעיר.
“מדובר בפרוייקט בהיקף ובהשקעה משמעותיים למען רווחת התלמידים כאשר משתתפים בו מעל 500 נערים. בשל מספר המשתתפים הרב הרישום לפרוייקט בוצע על ידי מספר רכזים ובהתאם הותאם רכז לכל שכונה וקהילה.
“מתכונת הפעילות הינה כמחוייב מאתגרי התקופה בקפסולות בשל כך פעילות המתקיימות בחלל סגור חולקו לקבוצות.
“בפעילות שמתבצעת בשטח פתוח כל הקבוצות משתתפות בה יחד בהתאם לכללים.
“כל נסיון לשייך או לייחס למתכונת הפעילות גזענות או הפרדה מגזרית הינו נואל ושקרי ומהווה דיבה”.