83% לא מבינים את הנחיות הקורונה • ומה בעיקר מטריד את הציבור?

סקר פיקוד העורף חושף משבר אמון: 19% בלבד מהציבור מאמינים ברשויות • צניחה דרמטית בהבנת ההגבלות לעומת החודשים מאי-יוני • הנושאים העיקריים שמטרידים את הציבור: כלכלה, תפקוד הממשלה, בריאות וחוסר הוודאות
חרדים 10
ט"ז אב התש"פ / 06.08.2020 10:36

סקר שערך פיקוד העורף מלמד על בעיית אמון משמעותית של הציבור כלפי הרשויות בעקבות משבר הקורונה.

הכנסה קבועה מביטוח לאומי? בדוק היום את זכאותך לקצבה חודשית

הסקר – שפורסם ב’ישראל היום’, נערך בסוף חודש יולי, ובחן את תמונת המצב בראייתם של האזרחים, בהשוואה לסקרים דומים שנערכו בחודשים מאי-יוני.

הסקר מלמד על ירידה דרמטית בכל המדדים שנבדקו, דבר המשקף דאגה עמוקה בציבור.

הנתון המשמעותי ביותר בסקר נוגע לאמון הציבור ברשויות המדינה: רק 19% מהנשאלים בסקר ענו כי יש להם אמון ברשויות המדינה, זאת בהשוואה ל־52% שהביעו אמון בסקר הקודם שנערך במאי-יוני.

נתון מדהים נוסף שעולה מהסקר: רק 17% מהאזרחים מבינים את ההנחיות השונות הנוגעות לקורונה, בהשוואה ל־65% שהבינו את ההנחיות בסקר הקודם.

גם מצב הרוח הכללי של הציבור נמצא בירידה: מ-60% ל-38%.

עוד נתון מדאיג: 36% בלבד מהנשאלים בסקר מאמינים שיוכלו להתמודד לאורך זמן עם משבר הקורונה והשלכותיו.

הסקר גם בדק מהם הנושאים העיקריים שמטרידים כעת את אזרחי המדינה: 31% השיבו שדאגתם העיקרית נתונה למצבם הכלכלי, 22% מוטרדים בעיקר מתפקוד הממשלה ומאופן טיפולה במשבר, 16% ממצבם הבריאותי ו־9% מחוסר הוודאות שכרוך במצב הנוכחי. שאר המשיבים לא ידעו להצביע על דאגה עיקרית מובהקת.

הסקר כלל מדגם מייצג של האוכלוסייה בישראל (700 משיבים).

פיקוד העורף ערך אותו כחלק ממחקרי האוכלוסייה שהוא מקיים באופן שוטף, ובמטרה למקד את פעילותו במסגרת משבר הקורונה. נתוני הסקר הועברו לצמרת צה”ל ולראשי משרדי הבריאות והביטחון, וככל הידוע הוצגו גם לשרי קבינט הקורונה.

גורמים המעורים בנושא אמרו כי מדובר בנתוני שפל שלא היו כדוגמתם באמון הציבור ברשויות המדינה.

לדבריהם, הנתונים מצביעים על “צורך דחוף בהתנהלות אחרת”, כדי לשקם את האמון שנפגע, שהוא “קריטי להמשך המאבק בנגיף”.

האחריות העיקרית לכך תוטל מהשבוע הבא על צה”ל ופיקוד העורף, במסגרת המפקדה המשימתית החדשה, שתחל לפעול היום.

המפקדה הזאת תהיה מבצעית באופן מלא רק ב־1 בנובמבר – לקראת החורף וההתמודדות הצפויה עם המגיפה במקביל לשפעת העונתית, אולם הציפייה היא שכבר בשבועות הקרובים היא תוביל להתייעלות ניכרת בשורת נושאים – החל מהיקף הבדיקות וקצב ביצוען, דרך היקף החקירות האפידמיולוגיות ויעילותן, ועד לשיפור הטיפול בערים שבהן התחלואה גבוהה (ערים כתומות ואדומות).

הגורמים אמרו כי בתיאום עם פרויקטור הקורונה, פרופ’ רוני גמזו, הוצב יעד של 24 שעות מרגע שיופיעו אצל אדם התסמינים הראשונים ועד שהוא יקבל תשובה אם הוא חולה בקורונה. זאת, בהשוואה לזמן ממוצע של 6-5 יממות כעת.

בהמשך לכך גם יתבצעו חקירות אפידמיולוגיות אינטנסיביות באמצעות אלפי חוקרים, שחלקם יפעלו במסגרת הרשויות המקומיות וחלקם במסגרת פיקוד העורף, והכל במאמץ לקטוע במהירות את שרשרת ההדבקה ולהוריד את מספר הנדבקים החדשים מכ־2,000 ביום לפחות מ־400.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות