מה דרוש?
עוגה בחושה (כדי שהעוגה תצא ישרה רצוי לאפות ברינג) עטופה בבצק סוכר לבן (300 גר’)
50 גר’ בצק סוכר אדום (לשלוש שושנים אדומות)
50 גר’ בצק סוכר ורוד (לשלוש שושנים ורודות)
20 גר’ בצק סוכר לבן (לשושנה לבנה)
מי שכבר התנסתה בעבודה עם בצק סוכר יכול גם לצבוע את הבצק הלבן בכל צבע בעזרת צבע ג’ל
סכין
מערוך
צובטן (לעיטור שולי העוגה)
שקית ניילון
שלבי הכנה:
הכנה מקדימה
• לאחר שאפינו את העוגה והנחנו אותה על משטח ישר אנו מצפים את העוגה בקרם (רצוי שוקולד) כדי שבצק הסוכר יידבק בקלות.
• לוקחים את בצק הסוכר הלבן, לשים אותו עם המערוך עד שהוא מתרכך, מכסים את העוגה ומרחיקים את השאריות.
• בעזרת צובטן (בוחרים דוגמא שאוהבים), צובטים את שולי העוגה בעדינות לקבלת מראה חגיגי.
שלב 1: לוקחים את בצק הסוכר הורוד ומכינים ממנו 3 נקניקים. כל נקניק מחלקים בעזרת סכין לחמישה חלקים שווים. ארבעה חלקים מכדררים לכדורים באותו הגודל ומהחלק הנוסף יוצרם קונוס בעזרת האצבעות.
שלב 2: לוקחים כדור ורוד, מניחים אותו על שקית ומקפלים עליו את השקית. בעזרת שתי הידיים משטחים את הכדור על שנוצר מעין עלה כותרת.
שלב 3: הקונוס ישמש אותנו לניצן ואותו נעטוף עם עלה הכותרת הראשון כמעט עד לסגירה.
שלב 4: ניצור את שאר עלי הכותרת בעזרת הכדורים הנוספים ונוסיף אותם לפרח אחד על השני.
שלב 5: נצבוט כל עלה כותרת באמצע שלו כלפי חוץ לירית מראה שושנה.
שלב 6: נחזור על הפעולה עם שני הנקניקים הנוספים וגם עם בצק הסוכר האדום והלבן.
עכשיו יש לנו 7 שושנים ונוכל לסדר אותם בצורת זר במרכז העוגה.
והרי לכם עוגה חגיגית מאוד בלי מאמץ (כמעט…)
בעזרת צובטן (בוחרים דוגמא שאוהבים), צובטים את שולי העוגה בעדינות לקבלת מראה חגיגי.
• באדיבות “פעמית סטור”