אילו הוראות כתבו הגר”ח והגרי”ג לבני הישיבות ור”מים ל’בין הזמנים’?

במכתב מיוחד לתלמידי הישיבות, מגידי השיעורים והמלמדים ל'בין הזמנים', מפרטים הגר"ח קניבסקי והגרי"ג אדלשטיין את ההנהגות שחובה על כולם להקפיד עליהם - במיוחד "עתה עם התפשטות הנגיף בעולם" • להימנע מלהשתתף בשמחות, להיזהר מטיולים, ולא להיות בבתי מדרש שלא נזהרים בהם
יוסף גרינבוים
ז' אב התש"פ / 28.07.2020 01:41

במכתב מיוחד התפרסם כאן בחרדים 10,  בחתימת מרן הגרי”ג אדלשטיין, ראש ישיבת פוניבז’, ומרן הגר”ח קנייבסקי, מפורטים ההנהגות שעל בני הישיבות להקפיד עליהן בימי ‘בין הזמנים’ של חודש אב.

אל תצאו פראיירים: ייתכן ומגיע לכם הרבה מאד כסף מביטוח לאומי

תחת הכותרת “למרביצי תורה מגידי שיעורים ומלמדים ותלמידי הישיבות” – כותבים הגר”ח והגרי”ג:

“הן עתה עם התפשטות הנגיף בעולם, חובה על כל אחד ואחד להיזהר מאד שלא יוזק ושלא יזיק לאחרים ח”ו, אך על מרביצי תורה חובת הזהירות ביותר באשר ת”ת
דרבים תלוי בהם ועי’ שו”ע ורמ”א ביו”ד הלכות מלמדים (סי’ רמב) ולצערנו יש מקומות תורה שנתבטלו, עקב מחלתם של מלמדים ומגידי שיעורים.

“ובכלל חובת הזהירות להימנע מלהשתתף באירועים כמו חתונות, בר מצוה וכו’ – מלבד בני המשפחה הקרובים ביותר”.

הגר”ח והגי”ג מוסיפים: “וכן שלא להיות בבתי מדרש שאין שם זהירות כנדרש. וגם במקומות הלימוד (בישיבות ובתתי”ם) צריכים לנהוג בזהירות יתירה, כדי שלא לגרום ח”ו לביטול תורה דרבים, וכל הנזהר בזה הרי הוא בכלל ברוך אשר יקים וגו’.

“והנה כעת אחרי ט’ באב עד ר”ח אלול אע”פ שלא נמצאים במסגרת הישיבה יש ליזהר מטיולים, כי בעבר היו אסונות מחמת הטיולים, יש צורך במנוחה אבל לא בפריקת  עול תורה כי זה דבר חמור מאד”.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות