מסקר שנערך על ידי מנחם לזר, מנהל פאנלס פוליטיקס, עבור ‘מעריב־סופהשבוע’ עולה כי מפלגת הליכוד בראשות נתניהו מאבדת מכוחה ומקבלת 32 מנדטים, ירידה של 4 מנדטים לעומת הסקר הקודם.
אל תצאו פראיירים: ייתכן ומגיע לכם הרבה מאד כסף מביטוח לאומי
הנהנה העיקרי מירידת קרנה של הממשלה והיחלשות הליכוד הוא יו”ר האופוזיציה ויו”ר יש עתיד־תלם, ח”כ יאיר לפיד, שמפלגתו עולה ל-18 מנדטים – עלייה בשני מנדטים לעומת הסקר הקודם.
הסוד שלו: לעשות תואר יוקרתי ללא מכינה וללא תנאי סף • רוצה גם?
הרשימה המשותפת בראשות ח”כ איימן עודה מתבססת כמפלגה השלישית בגודלה ושומרת על יציבות עם 15 מנדטים.
ימינה בראשות ח”כ נפתלי בנט רשמה בסקר הקודם זינוק ל-12 מנדטים, כמו גם בסקר הנוכחי, ונראה כי בשלב זה לפחות היא מיצתה את העלייה בכוחה.
ש”ס בראשות השר אריה דרעי עוקפת את כחול לבן ומקבלת 10 מנדטים – אחד יותר לעומת הסקר הקודם.
לעומת זאת כחול לבן בראשות בני גנץ ממשיכה במסלול ההתרסקות שמאפיין אותה מאז נכנסה לממשלת הרוטציה, והיא מגיעה בסקר הנוכחי לשפל של 9 מנדטים – ירידה במנדט לעומת הסקר הקודם.
תמונת שאר המנדטים נראית כך: ישראל ביתנו בראשות ח”כ אביגדור ליברמן 9, יהדות התורה 8, ומרצ בראשות ח”כ ניצן הורוביץ סוגרת את הרשימה עם 7 מנדטים.
מתחת לאחוז החסימה נותרו עוצמה יהודית בראשות איתמר בן גביר – 1.8%, העבודה בראשות עמיר פרץ – 1.2%, הבית היהודי בראשות רפי פרץ – 0.8% ודרך ארץ של הנדל והאוזר – 0.5%.
מבחינת הגושים: לימין 62 מנדטים, לשמאל-מרכז 49, ולליברמן – 9.
על פי הסקר 48% מהציבור משוכנע שהמתיחות בין כחול לבן בנושא הטיפול במשבר הקורונה והעברת חוק ההמרה עשויה להוביל לפירוק הקואליציה ולהליכה לבחירות, לעומת 29% שאינם סבורים כך. 23% אינם יודעים להשיב אם המתיחות תסתיים בקלפי.